Customizează cu WinBubble până și ultimul colțișor al Windows-ului

V-am vorbit până acum despre diverse modalități de customizare al aspectului sistemelor de operare Windows (ex: Rainmeter, Samurize, s.a.m.d.), dar din câte știu, despre WinBubble nu v-a spus nici măcar un cuvințel până acum și sincer, nu-mi vine să cred că n-am făcut-o deoarece acesta niciodată nu lipsește din pachetul de programe pe care le instalez după formatare.

winbubble

Cu WinBubble putem modifica imaginea pe care o vedem la pornirea Windows-ului, wallpaper-ul, screensaver-ul, iconițele aplicațiilor, a unităților de stocare și a folderelor. Tot cu el putem adăuga sau retrage opțiuni din meniurile contextuale (click-dreapta), și integra funcția „Take the Ownership” în acestea:

Take the ownership of this file

Chiar dacă pentru utilizatorii de rând este un moft, pentru firmele mici care se ocupă cu asamblarea calculatoarelor, funcția „Brandind your Wndows 7 Computer” a WinBubble poate fi perfectă pentru customizarea sistemelor pe care le vând. După cum puteți observa în imaginea publicată în continuare, în fila „General” dispunem de tot ce avem nevoie pentru a seta numele fabricantului, modelul calculatorului, website-ul oficial, numărul de telefon pentru support tehnic, logotipul, etc. Da, după cum spuneam, un moft ce poate fi întrebuințat precum o carte de vizită, de către anumite persoane/firme:

Informații tehnice în Computer » Properties

Următoarea filă, „Specific”, conține unelte de Tweaking cu care, printre altele, putem să activăm sau dezactivăm hibernarea, să activăm/dezactivăm UAC-ul, să verificăm HDD-ul de erori, să modificăm configurația sistemului (performanță & aspect), să colorăm Command Prompt-ul, să modificăm opțiunile folderelor, să „ascundem” calculatorul astfel încât acesta să nu poată fi detectat de alte calculatoare conectate la aceeași rețea, să curățăm cache-ul DNS-urilor, s.a.m.d.:

Tweaking Toolbox | WinBubble

Sincer îți spun că dacă aș sta să-ți vorbesc despre tot ceea ce se poate face cu WinBubble în Windows 7 nu cred m-aș dezlipi de calculator până mâine dimineață… din acest motiv consider că e mai bine ca fiecare să-l instaleze și butoneze pe cont propriu; nu de alta, dar vom pierde amândoi vremea vorbind despre funcții pe care, probabil, nici nu le vei utiliza vreodată.
Totuși, înainte de a te lăsa să descoperi ce unelte ale WinBubble îți vor prinde bine trebuie să te avertizez că acesta a fost realizat strict pentru Windows 7. De ce e chestia asta importantă ?!? Păi… din simplul motiv că în alte sisteme de operare Windows, WinBubble nu cred că va rula (nu am probat în XP sau Vista ca să fiu sigur de asta) dar dacă o va face, cu siguranță va raporta erori la tot pasul.
WinBubble este gratuit și poți să-l descarci utilizând acest link.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.