Personalizarea Windows-ului cu Rainmeter

Despre personalizarea unui sistem de operare, în general și despre cea a Windows 7 în special, se pot scrie pagini întregi. Desigur, nu ar avea rost de vreme de fiecare utilizator are gusturile sale. Fie că e vorba de o simplă tema, de un skin-pack, sau orice altceva, avem de unde alege. Însă cred că un există utilizator care să nu fi încercat măcar o dată Rainmeter.

Rainmeter este un pachet complet, ce conține tema principală Illustro, plus un pachet de gadgeturi care vor afișa date despre hard disk, memoria RAM, starea bateriei (dacă este cazul), vremea, etc. Toate acestea sunt utile în monitorizarea componentelor menționate, dar dacă au și un aspect cât mai futurist, este excelent!

După instalare, Rainmeter se poziționează în zona de notificare, loc unde aveți posibilitatea de a accesa toate caracteristicile sale.

rainmeter personalizare windows

În principiu este vorba despre editarea unui fișier INI pentru fiecare componentă a sa, precum ceas, hard disk, bara de căutare Google, rețea, coșul de gunoi, informații despre resursele calculatorului, mesajul Welcome!. Într-adevăr, este necesară puțină experiență în editarea acestor fișiere, însă dacă veți exersa puțin, veți reuși.

rainmeter editare skin

În ceea ce privește aspectul, respectiv skin-ul implicit, se poate schimba. Portalele DeviantArt și Softpedia oferă o bogată galerie de skin-uri, acestea fiind doar două locații pe Internet. Însă skin-uri se găsesc cu miile, trebuie doar să le căutați.

Cei care sunt mai avansați, își pot scrie singuri un skin, dificultatea fiind similară cu editarea în HTML sau JavaScript.

În încheiere, rămâne ca voi să instalați Rainmeter și să-i explorați toate caracteristicile. Și cred că veți rămâne plăcut impresionați. Consumul de resurse fiind destul de redus, Rainmeter poate fi rulat pe orice calculator cu o configurație hardware decentă și un sistem de operare Windows XP/Vista/7/8, 32 sau 64-bit.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.