De ce dă erori calculatorul și cum poți înlătura cauzele

Calculatorul poate raporta erori din diverse motive și, din păcate, nu există o aplicație care să identifice cauzele și să le rezolve. În această postare vă voi arăta cum puteți soluționa principalele probleme a calculatorului, punându-l la punct cu ajutorul programelor gratuite pe care le avem la dispoziție.

Curățarea Windows Registry

Windows Registry, pe înțelesul tuturor, conține informații importante despre programele instalate în calculator, cum ar fi locația tuturor fișierelor ce le aparțin. De asemenea, tot în Windows Registry se află mare parte dintre setările personalizate ale programelor, motiv pentru care, curățarea acestuia, uneori poate rezolva multe probleme, chiar dacă, cel puțin teoretic, sistemele de operare Windows sunt suficient de „inteligente” pentru a ignora item-urile nevalide.

Pentru curățarea Windows Registry vă voi recomanda să folosiți CCleaner, acesta reprezentând unul dintre cele mai bune remedii la problemele ce-l au proveniența în această componentă importantă a Windows. Așadar, descărcați și instalați CCleaner, deschideți-l și apăsați Registry, apoi dați click pe butonul Scan for issues:

Fix selected issues

După ce problemele au fost identificate, apăsați butonul Fix selected issues pentru a le repara. CCleaner vă va întreba dacă doriți să realizați o copie de rezervă a Windows Registry înainte de a repara problemele identificate. Vă recomand să acceptați invitația înainte de reparare, pentru a evita probleme în viitor.
Continuarea De ce dă erori calculatorul și cum poți înlătura cauzele

Află toate informațiile despre calculatorul tău cu – Windows Inspection Tool Set

Suntem puși deseori în diverse situații când avem nevoie de informații cât mai exacte despre calculatorul nostru, drivere, diverși parametri și caracteristici ale sistemelor de operare. Pe Internet avem la dispoziție asemenea programe, însă cele cu informații detaliate sunt, de regulă, comerciale. Windows Inspection Tool Set, sau mai pe scurt, WITS, face excepție fiind gratuit și oferind o gamă foarte largă de informații atât hardware, software, cât și parametri la care funcționează sistemul de operare.

1-Windows Inspection Tool Set-interfata

Interfața sa, destul de inexpresivă, simplă dar intuitivă, ascunde o mulțime de module ce ne pot ajuta în diverse cazuri. Practic, este un all-in-one al informației despre calculator ce nu ar trebui să lipsească din recuzita oricărui utilizator de calculator.

Continuarea Află toate informațiile despre calculatorul tău cu – Windows Inspection Tool Set

Windows 7 în limba română

Mulți utilizatori nu cunosc în totalitate limba engleză (sau deloc), limba implicită a sistemului de operare Windows, dorind ca interfața acestuia să fie în limba maternă, româna. Microsoft ne pune la dispoziție și pachetul de limbă română, printre altele. Asemenea pachete se găsesc și pe alte locații de pe Internet, însă nu vă recomand așa ceva cât timp aveți la dispoziție pachetul original oferit de Microsoft.

Pentru a schimba interfața Windows în limba română, click pe butonul Start, apoi pe Control Panel. Pentru a vă ușura navigarea în Control Panel, vă recomand opțiunea Large icons în colțul dreapta-sus al interfeței.

control panel large icons

În partea de jos veți găsi modulul Windows Update pe care îl veți deschide:
Continuarea Windows 7 în limba română

Windows 8.1 RTM și GA disponibil în August

Windows 8.1 RTM (versiunea pentru fabricanții de calculatoarea) va fi disponibilă în August, în aceeași zi sau, cel mult, câteva câteva zile mai târziu, conform Mary Jo Foley, va fi publicată și versiunea GA (versiunea pentru piața de consum), chiar dacă se zvonea inițial că aceasta nu va fi disponibilă mai devreme de luna Octombrie.

Windows 8.1 RTM in August

Așadar, se pare că Microsoft se grăbește pentru ca înainte de sfârșitul lunii August să putem instala Windows 8.1 în calculatoarele noastre, fără a experimenta niciun fel de probleme de compatibilitate, așa cum se întâmplă actualmente.

Cum poți crea un Hard Disk virtual super-rapid, în memoria RAM

După cum bine știți, rularea unui program de pe hard disk este mult mai lentă decât dacă ar rula în memoria RAM. Diferența de viteză este cam de 1000 de ori mai mare. Acest lucru înseamnă că deschiderea unei pagini web într-un browser instalat pe o partiție virtuală, se va face mult mai repede. Programul RAMDisk, versiunea gratuită, ne poate crea o astfel de partiție pe care avem posibilitatea de a instala câteva programe, care se vor încărca mult mai repede de pe această partiție, decât instalate în modul clasic. De asemenea, unitatea de disk virtuală creată în memoria RAM poate fi utilizată și pentru salvarea cache-ului sau a fișierelor temporare ale Internet Browserului (de altfel, eu o folosesc doar în acest scop).

După instalarea și deschiderea RAMDisk, în primul rând, va trebui să stabilim cantitatea de memorie RAM alocată noii partiții. Precizez că această cantitate va fi luată din memoria RAM instalată în calculator. Însă pentru rularea câtorva programe de bază, ca un browser, client IM, sau alt program care necesită o încărcare rapidă, cred că este suficient 300 – 500MB.

Creare partiție virtuală cu RAMdisk

După stabilirea dimensiunii partiției virtuale, recomand bifarea opțiunii FAT32 Partition, la Set Disk Label îi puteți da o denumire, apoi click pe Start RAMDisk. Programul va trebui să instaleze un driver, cerându-vă permisiunea. În continuare, în secțiunea Load/Save bifați opțiunile Load Disk Image at Startup și Save Disk Image at Shutdown. Dacă doriți, puteți opta pentru salvarea automată a imaginii la un anumit interval de timp, Save every. Imaginea se va salva implicit în rădăcina partiției C, însă o puteți salva în altă locație decât C pentru a o utiliza după o eventuală reinstalare de sistem.
Continuarea Cum poți crea un Hard Disk virtual super-rapid, în memoria RAM