Windows 7 în limba română

Mulți utilizatori nu cunosc în totalitate limba engleză (sau deloc), limba implicită a sistemului de operare Windows, dorind ca interfața acestuia să fie în limba maternă, româna. Microsoft ne pune la dispoziție și pachetul de limbă română, printre altele. Asemenea pachete se găsesc și pe alte locații de pe Internet, însă nu vă recomand așa ceva cât timp aveți la dispoziție pachetul original oferit de Microsoft.

Pentru a schimba interfața Windows în limba română, click pe butonul Start, apoi pe Control Panel. Pentru a vă ușura navigarea în Control Panel, vă recomand opțiunea Large icons în colțul dreapta-sus al interfeței.

control panel large icons

În partea de jos veți găsi modulul Windows Update pe care îl veți deschide:

Control Panel » Windows-Update

Veți avea un număr de actualizări importante (dacă este cazul) și cele opționale.

Optional Updates

Click pe cele opționale, iar în lista afișată bifați limba română sau oricare altă limbă doriți. Confirmați, OK apoi instalați pachetul de limbă selectat.

Instalarea pachetului de limba romana

La finalul instalării va trebui să navigați iarăși în Control Panel, modulul Region and Language. În secțiunea Keyboards and Languages. În lista dropdown Choose a display language selectați limba aleasă, româna în cazul de față, apoi dați OK. Sistemul vă va cere să vă delogați, Logoff, ceea ce veți face.

alegerea limbii romane pentru afisare

La revenirea în sistemul de operare, interfața acestuia va fi în limba dorită.

limba sistemului de operare setata pe limba romana

În cazul în care aveți un calculator sau laptop cumpărat în străinătate, cu sistemul Windows în altă limbă decât cea engleză, ca să puteți schimba interfața în limba română, va trebui mai întâi să schimbați în limba engleză, apoi în cea română. Apropo de schimbarea limbii de afișare a sistemului de operare, în Windows Vista și Windows 7, pachetul de limbă română este disponibil doar în versiunile Ultimate.

Ultima actualizare: 30.11.2013

Windows OS

8 Comentarii

    • Nu.
      Windows Update necesita acces la internet.
      Ori poti utiliza programul care l-am mentionat mai sus dar si el necesita conexiunea la internet pentru descarcarea pachetului lingvistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.