Program de transformat MP4, MOV, VOB, ASF, 3GP în AVI

Dacă tot v-am vorbit intens în ultima vreme despre programe de descărcat filme și despre programe de editat și generat video-uri folosind fotografiile personale, profit de ocazie pentru a vă prezenta două dintre programele mele preferate când vine vorba de conversia fișierelor video înregistrate cu telefonul sau camera foto compactă în și din AVI.

Transformarea video-urilor MP4, MOV, VOB, ASF, 3GP în AVI

Când vreau să transform (convertesc) un fișier video MP4, MOV, VOB, ASF sau 3GP în AVI folosesc în principal programul gratuit HD Video Converter Factory. E drept, nu are cel mai simpatic nume din lume, dar vă asigur că face o treabă nemaipomenită convertind video-uri.

program, de transformat fisiere video

Numărul de formate de fișiere video pe care le poate procesa și converti reciproc este imens, o listă a acestora fiind disponibilă în meniul Output Format:

formate video compatibile pentru conversie

După cum puteți observa, din listă nu lipsesc cele mai populare, cum ar fi MKV, MP4, AVI, MPG, MOV, H264, M4V, MPG, MTS, M2TS, FLV, SWF, WEBM, TOD sau VOB. Trebuie doar să alegeți formatul în care doriți să convertiți video-ul încărcat în aplicație și să-i indicați rezoluția la care doriți să fie generat noul fișier video înainte de a apăsa butonul Run:

rezolutia conversie video

După apăsarea butonului Run conversia va începe, ia progresul va putea fi urmărit în cadrul săgeții albastre aflate deasupra fișierului original. Totodată, fundalul casetei care reprezintă acel fișier în lista de procesare se va schimba în albastru. Iată un exemplu:

progres conversie

Dar programul HD Video Converter Factory nu se rezumă doar la a transforma fișiere video dintr-un format în altul, ci poate efectua și alte operații utile cum ar fi adăugarea de subtitrări sau contopirea mai multor fișiere video în unul singur.

Dacă doriți să-l încercați, puteți descărca versiunea gratuită a HD Video Converter Factory de aici. Spre diferență de versiunile comerciale, ale căror prețuri variază între 30 și 60 de dolari, aceasta este puțin mai lentă și nici nu profita de accelerarea hardware. În fine, caracteristici nenecesare unui utilizator obișnuit care va efectua conversii ocazional.

Transformarea video-urilor AVI în MP4, MOV, VOB, ASF, 3GP

Deși pentru a transforma în AVI alte formate video prefer HD Video Converter Factory, am un alt favorit când vine vorba de conversia fișierelor AVI în MP4, MOV, VOB, ASF, 3GP sau alte formate compatibile doar cu anumite dispozitive: Aneesoft Free AVI Video Converter.

Aneesoft Free AVI Video Converter

Spre diferență de primul program prezentat, acesta nu admite spre conversie fișiere în alte formate decât AVI, însă vi-l recomand dacă doriți ca fișierele rezultate să ocupe cât mai puțin spațiu pe hard disk, să aibă o calitate foarte bună și să poată fi redate fără probleme.

Iată câteva dintre formatele video în care Aneesoft Free AVI Video Converter poate să transforme orice fișier video în format AVI:

formate video compatibile pentru conversie - anesoft

Deși este impresionantă, lista de formate video în care acest program poate converti fișierele AVI nu reprezintă singurul motiv pentru care-l prefer în detrimentul altor soluții. După cum veți vedea dacă-l veți pune la treabă, Aneesoft Free AVI Video Converter este unul dintre cele mai rapide programe gratuite de conversie existente pe piață.

Pentru a-l putea folosi, calculatorul vostru trebuie să dispună de cel puțin 512MB de memorie RAM și să aibă un procesor tactat la cel puțin 2.4 GHz. Versiunea gratuită a programului poate fi descărcată ca atare de aici și este compatibilă cu toate versiunile Windows.

3 Comentarii

  1. Buna ziua.Am un Go Pro Hero 5 Session,care filmeaza mp4,fisiere foarte mari. Doresc sa le convertesc in alt fisier mai mic,dar oare se pierde Calitatea?.Ce-mi recomandati?.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.