Bill2’s Process Manager: gestionează procese ale XP, Vista şi Windows 7

Sunt genul de persoană care preferă să menţină funcţionarea Windows-ului sub control şi probabil acesta este unul din motivele pentru care am întotdeauna instalate în calculator tot felul de programe pentru gestionarea şi monitorizarea serviciilor, aplicaţiilor şi proceselor. Unul din cele mai bune programe de acest gen şi de care nu mă voi despărţii curând este şi Bill2’s Process Manager; programul despre care vă voi vorbi pe scurt, în continuare.

1-Bill-Process-Manager-PerformancesIndiferent de sistemul de operare folosit, acest program ne permite să modificăm caracteristicile de care trebuie să ţină cont fiecare proces în parte în timpul execuţiei sale -prioritate, consum maxim de memorie, etc.- în scopul obţinerii unui sistem echilibrat din toate punctele de vedere.

2-Bill-Process-ManagerSpre diferenţă de similarul său inclus în sistemele de operare Windows, Bill2’s Process Manager este capabil să memoreze noi profile astfel încât în momentul în care am realizat schimbări asupra priorităţii unui proces sau seriviciu, acestea vor fi respectate atât timp cât programul va rămâne instalat în calculator, indiferent dacă Windows-ul a fost stins, restartat sau programul în cauză dezinstalat şi reinstalat.

Butonul „Performances and statistics” ne oferă informaţii detaliate asupra randamentului calculatorului afişându-ne un top al marilor consumator de resurse (imaginea de sus). Totuşi, butonul folosit de mine cel mai mult este nu este acesta, ci „Manage rules and groups”; buton care îmi permite generarea de reguli ce vor fi aplicate programelor în functie de caz. În acest mod, putem configura o regulă care să ofere prioritate scăzută programului DVD Maker în timpul execuţiei şi minima atunci când acesta este minimizat:

3-Reguli-si-grupuri-in-Bill2Acum o să zici „Bun, şi totuşi, la ce e bun acest program ?!?”. Dacă încă nu i-ai înţeles scopul îţi răspund printr-un exemplu:

1. Voi crea un grup în care voi adăuga următoarea regulă : Jocul Counter Strike va avea maximă prioritate în timpul execuţiei, şi minima atunci când va fi minimizat.

2. În acelaşi grup, adaug regulă care îi spune programului Winamp că dacă este minimizat să consume minim. Fac acelaşi lucru şi cu Yahoo Messenger însă în loc de minim îi dau prioritate normală.

Rezultatul:

În timp ce mă joc, Counter Strike va beneficia de maximă atenţie din partea sistemului de operare. În acest mod, va avea la dispoziţie toată memoria RAM de care are nevoie timp în care Winamp şi Messenger-ul vor deţine minimul pentru a putea funcţiona, şi invers.

„Câştig ceva ?!?” Da! Programul sau jocul în execuţie şi în prim plan, va funcţiona mult mai bine.

Bun, cred că ai înţeles importantă acestuia, nu îmi rămâne altceva de făcut decât să te invit să-l descarci şi să-l configurezi în funcţie de necesităţi

Download | Bill2’s Process Manager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.