Program de făcut filmuleţe din poze cu muzică, scris și efecte

Dacă sunteți în căutarea unui program de făcut filmulețe din poze cu muzică, texte și efecte speciale, ați ajuns în locul indicat, iar asta deoarece în cele ce urmează vă voi prezenta mai multe softuri de acest gen, toate gratuite și majoritatea dintre ele ușor de folosit.

1. Program de făcut filmulețe din poze, cu muzică de fundal

Am ales să încep cu Foto2Avi deoarece, după cum vă spuneam și pe blogul personal, este cel mai simplu soft de acest gen pe care-l veți găsi la momentul actual pentru Windows, prin urmare nu pot să nu-l recomand acelora dintre voi care căutați un program de făcut video-uri de prezentare cu care să vă familiarizați cu ușurință.

Program de facut filmulete din poze

Crearea unui video din poze, video-uri înregistrate cu webcam-ul, telefonul mobil sau camera foto personală, începe prin apăsarea butonului New și adăugarea, prin intermediul panoului de navigare din partea laterală stângă, a pozelor ce vor fi întrebuințate în acest scop.

Pentru a le putea utiliza la realizarea prezentării, fotografiile, video-urile și melodiile selectate trebuie să fie în unul dintre formatele compatibile, respectiv BMP, JPG, PNG, AVI, FLV, MKV, MP4, WMV, AC3, MP3, OGG sau WAV.

Filmulețele generate cu Foto2Avi vor fi generate în format AVI (de unde și numele său), FLV, MKV, MP4 sau MPG, adică formatul ideal pentru redarea lor cu ușurință pe televizor, sau în scopul încărcării lor pe site-urile de socializare sau streaming (Facebook, YouTube, Vimeo).

Permite aplicarea unui număr de 25 de efecte de tranziție, 9 efecte de degradare, 9 animații, logo-uri în format BMP, JPG sau BMP, a textelor și subtitrărilor, ceea ce-l face ideal pentru a fi utilizat la prelucrarea rapidă video-urilor personale și a vlogurilor. Într-adevăr, nu se poate compara cu un program de făcut filme precum Movie Maker, Premiere Pro sau Sony Vegas, dar nici nu a fost conceput pentru a concura cu vreunul dintre acestea.

În fine, dacă vă hotărâți să-i dați o șansă, îl puteți descărca de aici. Este gratuit și va putea fi utilizat atât în scopuri personale cât și profesionale, în orice PC cu Windows 7, 8 sau 10.

2. ffDiaporama, alt program de făcut filmulețe din poze ce merită cunoscut

Un al program pe care vreau neapărat să-l cunoașteți este ffDiaporama, la fel de simplu și intuitiv ca primul, însă ceva mai bogat în instrumente de editare, dotat cu o interfață mult mai prietenoasă și mai bine pusă la punct.

program de făcut filmulete din poze - ffDiaporama

Adăugarea textelor descriptive, a subtitrărilor sau a efectelor de tranziție se face cu ușurința, chiar din meniul contextual afișat la efectuarea unui click dreapta pe oricare dintre fișierele ce vor fi folosite la crearea clipului video. Din același loc se pot modifica fundalul, melodia ce va fi utilizată drept coloană sonoră, etc.

Imaginile, video-urile și logo-urile se adaugă din fila Project, prin simpla apăsare a butonului Add files. Operațiile de tăiere a video-urilor, copiere sau lipire a fragmentelor și elementelor ce-l compun, se fac din același loc prin intermediul butoanele dedicate.

Admite imagini, video-uri și melodii în cele mai răspândite formate, printre care JPG, PNG, AVI, MP4, MKV, MP3, AAC și WMA. O listă completă a formatelor compatibile veți găsi pe pagina de download ce poate fi accesată dând click aici. Apropo, este gratuit și compatibil cu toate versiunile actuale ale sistemelor de operare Windows, de la XP la Windows 10.

3. Movie Maker, probabil cel mai bun program de făcut filmulețe din poze

Dacă vreți să duceți crearea de prezentări și clipuri video la următorul nivel, atunci programul de care aveți nevoie este Movie Maker, unul dintre cele mai intuitive și practice softuri din categoria sa, dezvoltat și actualizat chiar de către compania Microsoft.

program de facut filme

L-am prezentat recent cu altă ocazie, așadar că nu are rost să mai repet ce am spus deja, ci vă invit să aruncați o privire peste articolul respectiv. Tot acolo veți găsi indicațiile necesare utilizării sale, link de download și detalii despre operațiile ce pot fi efectuate cu ajutorul său.

4. FastStone: vizor de imagini cu care pot fi create video-uri de prezentare

FastStone Image Viewer este un vizor de imagini ce poate fi catalogat fără probleme drept un program de făcut filmulețe datorită capacității sale de a crea prezentări folosind imagini de tot felul, de la fotografii la capturi de ecran sau wallpapers.

Program de facut filmulete din poze - FastStone Image Viewer

Pe scurt crearea uni astfel de video, navigați folosind panoul din partea stângă a FastStone la folderul ce conține pozele sau imaginile pe care le veți folosi. După selectarea respectivului folder, în panoul din partea dreaptă a programului vor fi afișate toate fișierele compatibile. Selectați-le pe cele dorite în timp ce țineți apăsată tasta Control.

Pentru crearea video-ului faceți click dreapta pe oricare dintre fotografiile selectate și alegeți opțiunea Slide Show din meniul contextual ce-și va face apariția, iar dacă de aici înainte nu vă descurcați pe cont propriu, citiți aceste instrucțiuni. Dacă nu mai aveți nevoie de alte explicații, ci preferați să-l descărcați direct, îl găsiți aici. Este gratuit pentru uz personal.

Alte programe asemănătoare:

 • Slideshow Creator este un program conceput pentru a facilita crearea prezentărilor făcute din propriile fotografii sau filmări, și adăuga acestora o coloană sonoră folosindu-ne de un fișier audio în format MP3, AAC, WMA, M4A, MP4 sau OGG.

  Prezentările create cu Bolide Slideshow Creator vor putea fi salvate sub forma unor video-uri în format AVI, MKV sau WMV la rezoluție FullHD (1080p), ideale pentru a le reda ulterior pe televizoarele cu o diagonală generoasă.

 • DVD slideshow GUI este un program special dedicat creării DVD-urilor cu fotografii și filmări de la evenimentele în familie, dar asta nu înseamnă că nu poate fi utilizat și în alte scopuri.

  Cu peste 245 de efecte de tranziție și peste 100 de efecte și filtre artistice, este unul dintre cele mai complete softuri din categoria sa. Permite, desigur, utilizarea unor melodii pe post de coloană sonoră, alegerea unui fundal colorat pentru imaginile a căror rezoluție nu corespunde cea globală, sau adăugarea de titluri, texte și descrieri.

Iar aici mă opresc deocamdată din convingerea că ați găsit cel puțin unul pe plac, promițând totodată că voi reveni cu actualizări asupra acestui articol de îndată ce voi cunoaște softuri noi, asemănătoare, care vă vor putea fi de folos.

65 Comentarii

  1. Vezi acolo la sfarsitul articolului unde scrie mare cu albastru ca sa vada toata lumea „Download Foto2Avi” ?!? No, dai click acolo, apoi in pagina ce se va deschide urmezi instructiunile. E normal sa nu gasesti butonul de download daca nu citesti articolul, foarte normal. De altfel, articolul a fost scris asa, sa ocupe spatiu nu sa fie citit….

  1. Vezi acolo la sfarsitul articolului unde scrie mare cu albastru ca sa vada toata lumea „Download Foto2Avi” ?!? No, dai click acolo, apoi in pagina ce se va deschide urmezi instructiunile. E normal sa nu gasesti butonul de download daca nu citesti articolul, foarte normal. De altfel, articolul a fost scris asa, sa ocupe spatiu nu sa fie citit….

 1. unde scrie “Computer Bild” da-i click akolo si apoi da-i downldoas cn vrea sa il mai ajut cu cv ce nu reuseste acesta e id meu bitza_pysy

 2. DUPA CE INSTALEZI PROGRAMUL FOTO2AVI TREBUIE SA MAI SETEZI CEVA CA MIE NU-MI MARGE SELECTEZ POZELE PUN O MELODIE SI I-MI MERE 17 SEC MEL DE CE OARE?

 3. ba tu cu manuela and flory…chiar din curiozitate am kutat filmuletu…si a rezultat nimic… ;))offf nu va mai chinuiti frstilor degeaba…

   1. am instalat programul foto2avi, dar am pus pozele pt filmulet si cand dau generate sa-l vad imi apare doar mesajul: getFrameBuffer:returned a VFB with a 0 data pointer!size=2083342144,max=268435456,udes=4166684288 I think we have run out of memory folks!..asta ce inseamna stie cineva?

 4. salut frate! am descarcat foto2avi sh stii k la urma knd il salvez trebue sa ii pun extnsia . CE EXTENSIE trebue pusa? :S ;)) ms

 5. s-ar putea si un video tutorial? Ni-ar fi mult mai de folos…eu sunt din generatia ’60, nu al” pokemonilor”,care pana acum vreo doi ani nu am deschis un pc.dar pot spune ca am depsit Movie maker am deja cca.350 de clipuri pe youtube(50doina),lb.engleza imi cam da de furca dar ma ajuta „goagale”translate ,de aceea caut tutoriale in lb. romana.Imi place extrem de mult sa invat lucruri noi ,pot spune ca pc.ul este al doilea hoby , am gasit si instalat cu usurinta foto2avi ,dar ai fost cam”zgarcit „cu explicatiile.Mar interesa sa stiu cum sa aplic si ceva efecte ,text etc.Cu Faststone m-am descurcat mai usor ,intr-ozi cel mult sunt experta ! Cu multumiri Doinita

  1. @DOINITA …Incearca si Bolide slideshow creator …nu are multe facilitati dar pe care le are o stie bine , daca ai mai facut din astea te vei descurca intr-o ora . Sfatul meu este sa alegi la conversie optiunea MKV si Best Quality .Am facut cateva pe youtube , daca vrei sa vezi calitatea .
   https://www.youtube.com/watch?v=wnKLOlFuELo
   https://www.youtube.com/watch?v=4oCMhWvCjrY
   https://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee

   Iar aici este programul
   http://slideshow-creator.com/

   1. Multumesc Flutike am citit si vizionat insa nu e pe placul meu .poate stii ceva mai deosebit … sau mai bine imi spui cum pot pune un text care sa aibe efecte mai faine si tranzitii la poze mult mai ok decat ,cum sunt pe movie maker ! o zi faina

    1. Program free nu stiu sa fie mai bun , care sa stie si alea ,si alea, si de toate . Intelegi ce vreau sa spun . Programele mai complexe se platesc . Stiu cateva . Am vazut cateva filme ale tale , sincer sa spun sant foarte incarcate cu informatii deranjante , lyrics si alte obstructii care nu te lasa sa te concentrezi pe poza – muzica – clip . Eu le fac simplu si la obiect . Nu te supara , era numai o idee constructiva .Daca vrei sa – mi trimit alte intrebari , trimite mesaj aici …
     http://corlive.com/flutike

     1. multam de sfaturi ,sa stii ca mi-am insusit criticile si ma gandesc ,ca pe viitor sa nu mai „impopotonez” clipurile atat de mult .daca nu ar fi un ochi crirtc am merge din gresala in gresala ! o seara cat mai placuta iti doresc !

     2. am o problema … Cand accesez contul meu sau orice aplicatie ce contine de facebook imi apare pagina de wall alba… am doar sus optiunile „home” si ” my profile” in care nu pot intra… si marea dilema este ca nu pot intra pe nk un cont nu doar pe al meu ..ma poti ajuta? te rog

 6. ma intereseaza f mult un asemenea prg.
  am avut ocazia sa folosesc de un prg. a unui coleg si sa trezit pasiunea, multumesc

 7. Am descarcat si vad acolo Photos and Video asa ca am bagat poze si video asa ca sa fie impreuna, imi apare asta DirectShowSource: couldn’t open file D:…unde am scos eu: No combination of filters could be found to render the stream. (FunctionsFunction.ShowVideo.avs,line 11) (C:Program FilesFoto2AviPrograms../AvsTemps.avs, line 8)
  Si daca pun numai poze e de rau: Cannot play back the video stream: no suitable decompressor could be found. Ce mami sa ma fac cu asta? Help me

 8. Bună seara! Vă rog și eu să-mi spuneți cu ce program pot realiza o prezentare video, ținând cont că timpul de repartizare pe fiecare poză nu este egal (adică, timpul pentru cuvintele care se aud la o imagine poate fi mai lung sau mai scurt). Și cum modific timpul pentru fiecare poză, în parte, în cazul în care există un asemenea program. Operațiunea aceasta se putea face, la un moment dat, cu programul de pe Youtube. Însă, în prezent, se poate doar încărca direct filmul, putându-se asocia cu o melodie de pe Youtube. Cu Windows Movie Maker am încercat, însă acesta e bun doar pentru cazul în care timpul de vizionare al fiecărei imagini este egal pentru toate pozele. Mulțumesc frumos pentru ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.