Program de defragmentare

Cel mai bun program de defragmentare, în opinia mea, deoarece, pe lângă funcția de defragmentare include și altele cu care putem analiza, optimiza rapid sau în profunzime întregul Hard Disk sau partițiile aflate pe acesta, este UltraDefrag. În plus, UltraDefrag putem optimiza zona de pe Hard Disk în care se află fișierele de care sistemul de operare Windows are nevoie pentru a porni, micșorând astfel timpul scurs de la apăsarea butonului Power până în momentul în care calculatorul poate fi folosit.

Program de defragmentare - UltraDefrag

UltraDefrag este gratuit și, după cum puteți observa în captura de ecran de mai sus, acesta este disponibil și în limba română. Pentru defragmentarea unui Hard Disk sau a unei partiții cu acest program de defragmentare, tot ce avem de făcut, după descărcarea instalarea și deschiderea sa, este să selectăm partiția sau Hard Disk-ul pe care dorim să-l defragmentăm, apoi să selectăm în meniul Acțiune, opțiunea Defragmentare.

În plus, UltraDefrag este unul dintre puținele programe de defragmentare care permit optimizarea tabelei MFT (Master File Table), care conține informații despre toate fișierele și directoarele aflate în volumul gazdă, și a cărei stare poate îngreuna pornirea și funcționarea calculatorului, sau cauza apariția fișierelor corupte și a erorilor de sistem.

Operațiile de analiză, defragmentare și optimizare se realizează foarte rapid în comparație cu timpii oferiți de majoritatea programelor de defragmentare gratuit, dar, bineînțeles, durata acestora depinde foarte mult de capacitatea Hard Disk-ului sau a partiției vizate, precum și de starea fișierelor, sistemul de fișiere și resursele calculatorului gazdă.

Pentru a realiza defragmentarea și optimizarea Hard Disk-ului în condiții optime, cât mai rapid cu putință, va recomand ca pe durata utilizării programului UltraDefrag să închideți celelalte programe, în mod special cele care pot genera fișiere pe Hard Disk, cum ar fi Internet Browserul, programele de descărcat muzică, cele de descărcat fișiere de pe torrent, etc.

Mai mult, înainte de a defragmenta sau optimiza Hard Disk-ul, vă recomand să eliminați toate fișierele temporare cu CCleaner, așa cum v-am explicat în postarea „De ce dă erori calculatorul„.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.