Program de făcut copii de rezervă / siguranță a sistemului

Crearea unei copii de rezervă a sistemului nu este o idee rea, ba mai mult, este necesară în multe cazuri. Oricând sistemul poate ceda fie din cauza unor setări necorespunzătoare, fie din cauza unui atac malware. În astfel de cazuri, tot conținutul partiției de sistem, poate fi iremediabil pierdut.

Cobian Backup, un program gratuit, vă poate fi de un real folos în astfel de cazuri, ajutându-vă să realizați o copie de rezervă a partiției de sistem, pe care o puteți restaura oricând. Interfața programului este cât se poate de simplă, primul lucru de executat fiind crearea unei noi sarcini cu ajutorul butonului „+” din bara de meniu superioară:

Cobian Backup: creare sarcină

Setările implicite pentru crearea unui backup fiind optime, am să le punctez doar pe cele mai importante. Bineînțeles, voi aveți posibilitatea de a le personaliza în amănunt, existând modurile de creare incrementală și diferențială a copiei.

În fereastra ce se va deschide, în secțiunea General, dați o denumire sarcinii, apoi adăugați ceea ce doriți să clonați prin butonul Add din secțiunea Files, câmpul Sorce. Puteți selecta toată partiția de sistem, sau doar ceea ce vă interesează. Tot aici va trebui să alegeți destinația copiei.

selectare partitie Cobian Backup

Mai de parte, dacă doriți, aveți posibilitatea de programare automată a executării sarcinii, la Schedule, stabilirea compresiei, posibilitatea excluderii anumitor elemente și rularea sarcinii sub credențiale diferite (utilizator diferit). După stabilirea tuturor parametrilor doriți, dați OK.

Astfel, sarcina va fi afișată în interfața Cobian, tot ce mai aveți de făcut fiind executarea sa prin butonul Run din bara de meniu. Confirmați acțiunea, după care puteți închide interfața Cobian, programul rulând în fundal, în zona de notificare.

confirmare rulare sarcina Cobian Backup

Opțiunile Cobian Backup, accesibile în bara de meniu (Tools, Options), oferă posibilitatea stabilirii unui hotkey, nivelul rapoartelor generate, în general avansate. Cele implicite, necesare rulării sarcinilor în bune condiții fiind optime, nu vă recomand modificarea lor, decât dacă știți ceea ce faceți.

Download Cobian Backup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.