Program de testat calculatorul

Mi-a venit ideea de a scrie un articol despre un program de testat calculatorul aseara, exact dupa ce vecinul de dedesubt facea niste teste cu nevasta. Bag seama ca-i verifica rezistenta la socuri… Nu stiu, eu l-am sunat sa-i spun ca mi s-a facut dor de ma-sa, tac-su si tot neamu’ lui de la tara si ca daca nu se potoleste in 2 minute il inund si-i stric peretii proaspat zugraviti; cum de ce ? Nu pentru astfel de accidente, mi-am facut asigurare de raspundere civila ?!?

Program de testat calculatorul

Fiindca nenorocitul scumpul meu vecin se linistise si puteam in sfarsit sa ma concentrez suficient incat sa pot scrie un articol ca nah, daca tot n-a venit sfarsitul lumii nici sambata, nici duminica si nici luni dimineata, chiar n-am motive sa stau, deci m-am apucat de scris…

Logic, am vrut sa pastrez domeniul testelor asa ca am cautat un program de testat calculatorul si am gasit. E drept, AIDA64 Extreme Edition nu este o aplicatie gratuita insa poate fi folosita timp de 30 de zile.

Program de testat calculatorul

AIDA64 Extrem Edition, pe langa faptul ca detecteaza si identifica toate componentele calculatorului, ne permite sa testam memoria RAM, procesorul si Hard Disk-ul, pentru a afla daca functioneaza in paramentrii normali sau daca au vre-o defectiune care impiedica sistemul sa lucreze la maxima performanta, pe care ar fi trebuit sa fie capabil sa ne-o ofere.

AIDA64 Extrem Edition monitorizeaza voltajele si temperaturile principalelor componente hardware precum si functionarea corecta a ventilatoarelor. Tot cu ajutorul sau putem afla daca racirea este realizata la parametri normali, daca este necesar sa substituim ventilatoarele sau daca sursa de alimentare ofera tensiunea corecta, pentru a asigura functionarea eficace a calculatorului.

Program de testat calculatorul: Testarea memoriei RAM

Din punctul meu de vedere, AIDA64 Extreme Edition este o aplicatie ce merita testata in cazul in care ati observat ca sistemul este instabil, nu sunteti capabili sa identificati modelul unor componente hardware ale caror drivere lipsesc ori doriti sa stiti ce componente pot fi inlocuite pentru imbunatatirea computerului.

Cam asta ar fi… Asa cum va spuneam mai devreme, descarcati aplicatia, jucati-va cu ea —vorbesc de aplicatie— si reveniti sa-mi spuneti parerea voastra.

Download AIDA64 E. E.

3 Comentarii

  1. Buna seara Cristian. Ai dreptate, este un program foarte bun, pentru cine stie sa-l foloseasca. O varianta mai veche a AIDA, este Everest, dar care ca si program nu mai functioneaza pe sisteme cu windows mai nou de vista. In legatura cu varianta test pentru 30 de zile, la mine nu am avut acces la anumite informatii, ce le poti vedea doar daca inregistrezi produsul. Ce-i interesant la el, ca daca nu sti ce sa cauti sau nu gasesti anumite drivere pentru sistem, poti folosi adresele ce le afiseaza in dreptul componentelor cu drivere lipsa. In cazul sistemelor cu componente mai vechi, sau spre exemplu al laptop-urilor din seria Sony Vaio, poti avea surpriza ca adresa de pagina de contact sa nu mai exite. Dar cum in viata nimic nu-i perfect, cei ce incearca si acea varianta trebuie sa inteleaga ca mai sunt si surprize neplacute. Concluzia, una peste alta este un soft excelent, pentru cei ca mine care nu sunt experti in IT. Un soft ce-ti pune usor la dispozitie tot ce vrei sa afli despre sitemul testat si fara sa ai prea multa experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.