Sterge sagetile iconitelor (shortcut-urilor) de pe desktop

In momentul in care instalam un program nou, acesta ne ofera posibilitatea de a-i adauga un shortcut pe desktop (spatiul de lucru), pentru a avea acces rapid la el atunci cand vrem sa-l folosim.

Windows, pentru a ne face cunoscut ca ceea ce avem pe desktop este o trimitere spre aplicatie, adauga o sageata in coltul iconitelor. Pentru a ma face inteles mai bine, iata un exemplu simplu:

cu si fara sageti

Nu stiu sa va spun motivul, insa, inca de pe cand foloseam Windows XP aveam obiceiul sa dezactivez sagetile shortcut-urilor imediat dupa instalarea sistemului de operare. Pur si simplu mi s-a pus pata pe ele!

Metode de a sterge aceste sageti sunt multe, insa eu va voi vorbi despre cea care, din punctul meu de vedere, este cea mai simpla: folosirea programului gratuit Vista Shortcut Overlay Manager:

Vista Shortcut Overlay Manager

Vista Shortcut Overlay Manager, pe langa faptul ca ne permite sa stergem permanent sagetile de pe shortcut-urile aplicatiilor de pe desktop, ne ofera posibilitatea de a le modifica pozitia si customiza aspectul.

Deoarece aceasta aplicatie dispune de doua versiuni, una pentru sistemele de 32 biti si alta pentru cele de 64, e bine sa stiti ce fel de sistem folositi. Nu stiti cum puteti afla daca sistemul vostru este de 32 sau de 64 biti? Cititi acest articol apoi descarcati versiunea care vi se potriveste.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.