Program de eliminat viruși, troieni, spyware, adware: FreeFixer

Elemente periculoase ca viruși, troieni, spyware, adware sau orice alt tip de malware, își pot face cu ușurință drum în calculatorul oricui, așa că o măsură de securitate în plus, pe lângă antivirusul instalat, nu strică niciodată. FreeFixer este o astfel de măsură în plus, program creat pentru a vă ajuta să eliminați astfel de elemente malware infiltrate în calculatorul personal.

1-FreeFixer-interfata

Programul analizează calculatorul în căutarea de malware în locații în care aceste tipuri de aplicații, de obicei, lasă urme. Conform bazei sale de date, nu va decide automat care fișiere reprezintă viruși, lăsând utilizatorul să hotărască asupra lor. Bineînțeles, se impune o minimă cunoaștere a acestora.

Interfața programului este foarte simplă, intuitivă, pentru început, tot ce aveți de făcut este să scanați calculatorul cu butonul Start scan, Procesul de scanare este destul de rapid, FreeFixer căutând doar semnături suspecte ale fișierelor, nu analizând întreg fișierul. Versiunea gratuită nu oferă opțiunea de vizualizare a secțiunii cu elementele în carantină, acestea fiind afișate doar în fișierul raport (log).

FreeFixer poate fi programat să scaneze calculatorul la intervale regulate, la orele stabilite, având chiar opțiunea de a trezi calculatorul din modul Sleep sau Hibernare pentru a-și îndeplini sarcina.

2-FreeFixer-programare-scanare

Opțiunile programului oferă celor avansați posibilitatea afișării funcțiilor criptografice MD5 sau SHA256 pentru fiecare fișier în parte. În plus, FreeFixer pune la dispoziția utilizatorului un mic utilitar, File Nuker, ce vă poate ajuta să eliminați tot felul de fișiere nedorite din calculator. În cazul în care respectivul fișier este blocat de sistem sau de vreun proces în desfășurare, va fi șters la primul restart al sistemului.

3-FreeFixer-instrumente

De asemenea, aveți la dispoziție funcția System File Checker pentru verificarea fișierelor de sistem. Dacă aceste fișiere au fost modificate, falsificate , programul va reface versiunea corectă din folderul Windows Cache.

Protejarea calculatorului înseamnă a vă proteja confidențialitatea, astfel încât orice măsură de securitate, merită testată și, dacă sunteți satisfăcuți, implementată.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.