SUPERAntiSpyware Free: o măsură de securitate în plus, alături de programul antivirus

Un program antivirus ne protejează împotriva elementelor malware conform bazei de date cu semnăturile virușilor cunoscuți. Însă, pot exista elemente spyware care penetrează scutul antivirus, firewal-ul, fără știința noastră. O măsură de securitate în plus, alături de programul antivirus este SUPERAntiSpyware Free. Programul poate scana calculatorul pentru mai multe tipuri de amenințări, de la viruși, troieni, cookies, la alte aplicații potențial dăunătoare ce ar putea spiona sistemul. Instalarea personalizată (Custom Install) vă permite portabilizarea programului, putând fi rulat de pe un stick USB.

SUPERAntiSpyware Free

Deși versiunea gratuită a programului are câteva limitări, cele patru tipuri de scanare disponibile asigură securitatea deplină a calculatorului:

  • Quick Scan: scanează rapid întregul sistem de operare
  • Complete Scan: scanează toate partițiile existente, cu posibilitatea controlării procesului de scanare și a excluderii anumitor locații
  • Critical Point Scan: scanează punctele critice ale sistemului, memoria RAM, registrul Windows și fișierele de sistem
  • Custom Scan: scanează locațiile alese de utilizator, cu posibilitatea personalizării procesului, a excluderii anumitor locații

SUPERAntiSpyware Free Interfata

SUPERAntiSpyware Free Scanare Personalizata

Procesul de scanare este rapid, în funcție de dimensiunile locațiilor alese, rezultatele fiind afișate sub forma unei liste din care se pot exclude elementele pe care doriți a le păstra (anumite cookies) în secțiunea Manage Allowed Items.

SUPERAntiSpyware Free Rezultate Scanare

Așa cum menționam la începutul articolului, SUPERAntiSpyware Free are anumite limitări. Printre acestea se numără lipsa protecției în timp real, programarea scanării și actualizarea automată a bazei de date, a semnăturilor spyware, aceasta executându-se la fiecare rulare a programului, înaintea procesului de scanare.

Opțiunile programului oferă diverse posibilități de personalizare atât a interfeței, cât și a procesului de scanare sau al comportamentului programului. Opțiunile implicite cu care este setat SUPERAntiSpyware Free sunt optime, eficiente, oferind satisfacție majorității utilizatorilor. Bineînțeles, cei în cunoștință de cauză, pot aduce modificările dorite.

SUPERAntiSpyware Free Optiuni

În privința consumului de resurse, nu trebuie să vă faceți probleme, SUPERAntiSpyware Free este o aplicație ușoară, necesitând un minimum de resurse. Pentru cei mai neinițiați, menționez că programul nu ține locul unui antivirus, ci mai degrabă, îl completează, putând fi rulat în paralel cu el.

Download

Securitate

2 Comentarii

  1. L-am avut dar nu mi-a gasit niciodata nimic.Dar nimic…Ori aveam eu un antivirus prea bun:)Atunci foloseam ESET Nod 32.Acum folosesc Bitdefender.Care o fi mai bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.