Program de extras și/sau transformat imagini în iconițe – Quick Any2Ico

Personalizarea sistemului de operare impune multe aspecte, începând de la fonturi, iconițe, până la schimbarea în întregime a aspectului interfeței. Unul dintre aceste aspecte este reprezentat de iconițe. Cu timpul, unele iconițe devin anoste și ne întrebăm dacă se pot înlocui cu altele, dar nu oarecare, ci unele speciale, preferate. Quick Any2Ico este un mic program portabil ce poate transforma o imagine într-un fișier ICO pe care îl putem folosi ca iconiță.

1-Quick Any2Ico-conversie-ico

Faptul că nu necesită instalare, fiind portabil, reprezintă încă un atu în plus pe lângă simplitate în utilizarea sa de către utilizatorii de orice categorie. Mai simplu nu se poate!

Interfața micului program este cât se poate de simplă, fără alte opțiuni avansate sau nu. Prima posibilitate oferită, aceea de a converti o imagine într-o iconiță presupune selectarea respectivei imagini cu ajutorul butonului Browse, apoi alegerea destinației, locul unde veți salva fișierul în format ICO. Nu mai rămâne decât să dați click pe butonul Convert it!

Imaginea aleasă poate fi aproape în orice format, JPEG, PNG, GIF, BMP, WMF, TIFF sau EMF. Imaginea transformată poate fi ajustată cu opțiunile Center, Crop sau Stretch. De exemplu, vă puteți face o iconiță dintr-o poză personală, iconiță pe care o puteți asocia unui folder sau orice alt element ce suportă această personalizare.

2-Quick Any2Ico-extragere-resurse
A doua posibilitate oferită de Quick Any2Ico este aceea de extragere a iconițelor din fișierele executabile, EXE, sau resurse tip DLL și OCX. În mod similar, selectați fișierul cu pricina, locația de salvare, opțional, în cazul resurselor, indexul iconiței conținute, apoi click pe butonul transformat acum în Extract it!

Programul poate fi utilizat și în linie de comandă de către utilizatorii avansați. Dezvoltatorul pune la dispoziție pe pagina oficială toate comenzile suportate, inclusiv descrierea lor cât și câteva exemple edificatoare.

Download

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.