Program gratuit cu care pot fi create tot felul de animații GIF: GifCam

Despre animațiile în format .GIF ce pot să vă spun? Sunt amuzante, simplu de realizat și se pot folosi în variate scopuri. Cu ce se pot crea? Sunt nenumărate astfel de programe cu opțiuni mai mult sau mai puțin complexe, GifCam de exemplu. GifCam nu necesită instalare, interfața sa este cât se poate de simplă, iar funcționarea sa este similară camere de filmat. Cu alte cuvinte, folosind acest program vom putea înregistra activitatea pe desktop, o secvență dintr-un videoclip redat cu orice media player, compunerea unui text (felicitare), etc., posibilitățile fiind limitate doar de imaginația fiecăruia.

program de creat animații GIF

De exemplu, doriți o animație dintr-o secvență video. Deschideți videoclipul într-un player, rulați GifCam, redimensionați fereastra programului după necesarul vostru, apoi apăsați Rec. Aveți posibilitatea să deplsați fereastra GifCam pentru a înregistra subiectul dorit din videoclip. Când sunteți gata, apăsați Stop. Butonul Edit oferă posibilitatea ajustării cadrelor înregistrate, eliminare, adăugare text, efect delay. Cursorul din fereastra de editare permite derularea cadrelor și editarea fiecăruia.

editare animatie gif

Când considerați că totul este gata, aveți mai multe posibilități de salvare ca efectul grayscale, monocrom, sau o paletă de culori. Alegeți pe cea potrivită din meniul respectiv, apoi salvați animația.

optiuni salvare gif

În același mod se poate compune o felicitare, urare în format text. Deschideți editorul text Notepad, iar în timp ce tastați textul respectiv, înregistrați cu GifCam plasând fereastra pe editorul text.

crearea animatie felicitare

Opțiunile de înregistrare permit acest lucru la un anumit număr de cadre pe secundă, însă trebuie știut că un număr mare de cadre înseamnă o calitate ridicată, dar o dimensiune mare. De asemenea, oferă posibilitatea capturării cursorului mouse.

GifCam este o aplicație amuzantă prin caracteristicile sale, ușor de folosit și utilă în realizarea unei animații GIF. Programul este compatibil cu Windows XP, Vista, Windows 7 și Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit.

Download GifCam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.