Program gratuit ce identifică și repară problemele firewall-ului Windows

Configurat corect, Windows Firewall, paravanul de protecție nativ al sistemelor de operare cu același nume, poate concura, și chiar o face, cu cele mai reputate alternative comerciale, iar asta nu o susținem doar noi. Firește, ca orice componentă software, nu este scutit de mici probleme ce pot apărea ca urmare a modificărilor efectuate de programe terțe sau manual, de către proprii utilizatori.

Cei de la Microsoft știu asta și au dezvoltat un instrument de depanare a Paravanului de protecție Windows capabil să remedieze acele probleme care împiedică buna comunicare a computerului cu alte dispozitive de rețea, servere de actualizării sau servicii online.

Instrument de depanare paravan de protectie Windows

Mi-am amintit de existența sa recent, când încercam să partajez cu laptopului imprimanta pe care am configurat-o pe desktop și mi-a fost mai la îndemână să-l rulez pur și simplu decât să modific manual proprietățile conexiunii.

A identificat problema în doar câteva secunde, iar imprimanta a putut fi accesată cu ușurință de pe orice alt dispozitiv conectat la rețeaua locală, inclusiv de pe smartphone-uri. Tot ce am avut de făcut a fost să-l rulez și să permit partajarea imprimantei și a fișierelor dând click pe a doua opțiune sugerată.

file and printer sharing is enabled but is blocked by windows firewall

Însă acesta este doar un mic exemplu a ceea ce poate face instrumentul de depanare, drept urmare vă recomand să apelați la el cu încredere ori de câte ori întâmpinați probleme atunci când încercați să interconectați două calculatoare sau două dispozitive dintre care cel puțin unul cu un sistem de operare Windows.

Chiar dacă nu veți avea nevoie de el acum, merită descărcat și păstrat la îndemână pe stick-ul cu utilitarele portabile de configurare și depanare a sistemelor de operare de la Microsoft, eventual chiar în folderul cu programele de configurare a firewall-ului, asta în caz că folosiți.

După cum vă spuneam, este gratuit și îl puteți descărca chiar de pe site-ul Microsoft. Dpdv al compatibilității, acest instrumentul poate fi utilizat în toate versiunile actuale ale sistemelor de operare Windows, de la Windows 7 la Windows 10 (de 32 sau 64 de biți), inclusiv.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.