Program gratuit, portabil, pentru devirusarea calculatorului: Emsisoft Emergency Kit

De fiecare dată când calculatorul este infectat cu malware (Troieni, Spyware, Adware, Viermi, Dialers, Keyloggers, etc.), este perturbată atât funcționarea sistemului de operare Windows cât și a programelor instalate în calculator. Chiar dacă majoritatea dintre noi suntem precauți în momentul descărcării fișierelor și programelor de pe Internet, ne asigurăm frecvent că soluția Antivirus instalată în sistem este actualizată la zi și evităm accesarea site-urilor suspecte sau cu o reputație proastă, există și situații în care putem cădea victima programelor malițioase. În astfel de cazuri, presupunând că Antivirusul a dat greș ori protecția acestuia a fost compromisă, putem utiliza programe de devirusare precum Emsisoft Emergency Kit.

Program de devirusare: Emsisoft Emergency Kit

Emsisoft Emergency Kit poate detecta peste cinci milioane de amenințări cunoscute cu ajutorul unui motor dual (dual-engine). Interfața principală a acestuia oferă acces la cele patru instrumente disponibile: Emergency Kit Scanner, Commandline Scanner, HiJackFree și BlitzBlank.

Emergency Kit Scanner

Emergency Kit Scanner, primul instrument al programului Emsisoft Emergency Kit, ne oferă prin ramura Security Status un raport privind ultimele amenințări detectate și, dacă este cazul, neutralizate, precum și data la care au fost descărcate și instalate ultimele definiții. Tot din această ramură vom putea lansa o scanare a sistemului sau verifica dacă există actualizări.

Security Status

Indiferent dacă apăsam butonul Scan now din Security Status ori facem click pe Scan PC din panoul stâng al Emergency Kit Scanner, vom ajunge în același loc și anume la opțiunile de scanarea a calculatorului, loc în care ni se oferă posibilitatea realizării unei scanări rapide (Quick Scan), a unei scanări inteligente (Smart Scan) care pe lângă fișierele incluse în scanarea rapidă va analiza și cele aparținând programelor și a sistemului de operare Windows, a unei scanări profunde (Deep Scan) care va analiza toate fișierele din calculator sau la o scanare personalizată (Custom Scan) în care ni se va oferi posibilitatea alegerii locațiilor din calculator ce vor fi analizate.

Scanare PC cu Emisoft Emergency Kit

Tot în panoul din partea stângă a Emergency Kit Scanner vom regăsi Quarantine (adică locul în care putem vedea fișierele identificate ca fiind periculoase și care au fost neutralizate în timpul scanării precum) precum și puținele opțiuni de configurare a programului.

Commandline Scanner

Commandline Scanner este caracteristică interesantă atât pentru un program de devirusare cât și pentru un Antivirus și spun asta deoarece nu am văzut de multe ori funcția de scanare a sistemului prin linia de comandă; majoritatea dispunând de scanare în GUI (graphical user interface). Totuși, privind lucrurile din altă perspectivă, mi se pare o idee bună decizia de a oferi utilizatorilor avansați această posibilitate. Arată interesant și nici nu consumă resurse pentru a derula frumos decorat locațiile din calculator supuse scanării.

Commandline Scanner

Bineînțeles că această caracteristică își pierde tot farmecul dacă este lansată din interfața grafică și drept urmare trebuie invocată ca un geek adevărat, cu ajutorul comenzii

F:programecalculator.roRuna2cmd.exe

Unde „F” reprezintă unitatea în care am extras fișierele arhivei descărcate urmat de numele folderului în care se află acestea. În plus, la comanda de mai sus vom adăuga /quick, /smart sau /deep, în funcție de tipul de scanare pe care dorim să o lansăm.

scanare prin cmd

Mai multe informații despre comenzile disponibile pentru scanarea prin linia de comandă, aici.

HiJackFree și BlitzBlank

Pe lângă instrumentele despre care am vorbit deja, programul de devirusare Emsisoft Emergency Kit ne mai pune la dispoziție încă două la fel de importante: HiJackFree și repspectiv, BlitzBlank, ambele gândite special pentru utilizatorii avansați.

Cu HiJackFree putem șterge manual fișierele infectate, procesele, serviciile, driverele și autorun-urile care nu pot fi eliminate prin metodele convenționale. Nu vă recomand să apelați la acesta în cazul în care nu dețineți cunoștințele suficiente pentru a înțelege ce reprezintă fiecare în parte!

HiJackFree

BlitzBlank în schimb, ne va fi de ajutor pentru a șterge permanent, la următoarea pornire a sistemului, fișiere blocate de viruși, cele utilizate de ori ale căror permisiuni au fost modificate (Mai pe înțelesul tuturor, e vorba de un utilitar asemănător cu IObit Unlocker).

BlitzBlank

În concluzie, Emsisoft Emergency Kit reprezintă una dintre cele mai bune arme care ne-au mai rămas împotriva programelor malițioase atunci când, în ciuda măsurilor de precauție pe care le-am luat, sistemul a fost infectat de către acestea și nu exagerez atunci când vă recomand să-l descărcați cât mai curând posibil și să-l extrageți pe un mediu de stocare extern în cazul în care nu dispuneți de un calculator secundar pe care să-l puteți folosi în cazul în care apar probleme.

Download Emsisoft Emergency Kit

26 Comentarii

 1. chiar aveam nevoie de un program ca acesta,am avut ceva virus cam puternic,nu am putut scapa de el am scnat cu malware,superantispyware si tot nu am scapat de el,a trebuit sa instalez sistemul de operare si sa dau un format,pentru ca nu mai puteam deschide programele ms mult sper sa ma ajute aceasta aplicatie ai un site frumos bafta.ceao!

  1. Mediul boot-abil ce îți este oferit de orice antivirus performant: arzi un cd, stick USB, boot-ezi, scanezi…și ai scăpat de viruși.

  1. Salut S.Petronel .
   Imi pare rau sa te anunt dar nu se acorda asistenta prin intermediul adreselor email personale ale utilizatorilor acestui site din motive de siguranta si nu numai acestea.
   Explica intr-un mod coerent,printr-un alt comentariu ce anume nu ai inteles din acest articol,ce ti s-a parut complicat ori unde intampini probleme.
   In functie de explicatiile postate de tine vom incerca sa te ajutam ori Paul iti va oferi un raspuns pe masura celor mentionate.

  2. Salut Paul.
   Imi pare rau ca te deranjez,cu aceasta detaliere, dar faci o mica, confuzie cu Danny,postand in articolul Cum se configurează Windows XP, pentru o performanță maximă !!!,primind raspunsuri suficiente.
   S.Petronel a postat in articolul Program gratuit, portabil, pentru devirusarea calculatorului: Emsisoft Emergency Kit,asteptand de la el noi informatii cu privire la nelamuririle sale,dupa cum i-am mentionat intr-un comentariu.
   Sper sa nu te superi pe mine pentru aceasta explicatie. :P

 2. Am si eu o problema cu pc ul cu keylogger … am facut tot ce e mai sus si cand vreau sa intru in unele lucruri imi apare „This PC is being monitored by Ardamax Keylogger . It will monitor all your compuret activities”

  1. Cine a instalat keylogger-ul? Loghează-te ca admin și dezinstalează-l, eventual în Safe Boot. Încearcă Zemana Antilogger, Malwarebytes, scanează și elimină-l, dar tot în Safe Boot with Networking, este mai sigur.

   1. keylogger-ul l a instalat un prost de prieten cand a fost pe la mine :| zicea ca sparge el nu stiu ce si nu am stiut ce a facut :| + ca l a sters din pc si nu merge sa il dezinstalez :|

    1. Dacă l-a instalat în pc-ul tău, „te sparge ” pe tine!!! Uite un clip pe YouTube foarte explicit. Sub videoclip ai un buton „Show more”, click pe el și vei găsi cheile de registru, fișierele și folderele care trebuiesc șterse. Și altădată, dacă nu ști exact despre ce e vorba, nu mai lăsa „prieteni” să-ți instaleze tot felul de mizerii! Se poate să fi nevoit să reinstalezi Windows, așa că pregătește-te!

    2. nu stiu de unde sa dau scan :| … mi a gasit automat niste keylogger , il blocheaza de blocat , dar tot imi apare chestia aia

     1. Ți-am explicat foarte clar ce să faci. Ai urmărit videoclipul de pe YouTube? Nu pot să cred că spui asta…Nu ști de unde să dai Scan? Păi scrie mare cu litere de-o șchioapă SCAN PC și ai 4 (patru) tipuri de scanare, alege DEEP SCAN!!!!!! Dacă nu faci ceea ce ți-am recomandat în postul anterior, următorul sfat nu poate fi decât unul: formatează și reinstalează Windows. De salvat date, poți salva poze, imagini, bal, bla, bla…Că datele personale, secrete ți le-a trimis Ardamax „prietenului binevoitor”. Dacă știe să le folosescă, toate datele de logare în conturile tale personale, sunt și ale lui!!! Nasol!

  1. 1-descarci o imagine ISO cu o versiune de Windows de aici
   2-o arzi pe un DVD (4,7GB) gol, nou așa cum am specificat aici (Write Speed 2x)
   3-intri În BIOS și pui unitatea optică pe primul loc în ordinea de boot
   4-citește cu atenție manualul de instalare Windows, eventual ia notițe
   Dacă urmezi cu atenție toate indicațiile date, nu ai cum să nu reușești. Succes!

 3. chestia e ca am facut un dvd si am intrat in bios si am pus cum ai zis … cand dau rr la pc imi apare imaginea pe negru si apoi la 10 secunde imi intra in normal pc ul :|

  1. Păi, în imaginea aia neagră trebuie să scrie: „Press any key to boot from DVD/CD…” Așa cum spune, apeși orice tastă și va boot-a de pe discul optic. Așa este specificat și în articol…l-ai citit pe sărite? Sau, scuze, ai cunoștințe elementare de limbă engleză? Dacă nu, te-aș sfătui să abandonezi ideea instalării deoarece totul, până ajungi la desktop, se face în engleză, cheamă un cunoscător în caz că nu te descurci…

 4. :))) ma cam subestimezi , am reformatat mereu pc ul si stiu si eu ca apas orice tasta si il ia , dar chestia e ca apare pe negru apas pe orice tasta si apoi ma baga iar in normal pc ul :| + stiu engleza :))

  1. Atunci, nu ai făcut DVD-ul boot-abil, sau nu ai setat unitatea optică pe primul loc. În afară de aceste două cazuri, nu există altele. Apropo’..asta nu înseamnă subestimare…ci concluzia că nu ai experiența necesară instalării unui sistem de operare, ce cuprinde crearea corectă a mediului de boot, setări în BIOS (DVD și HDD -IDE sau SATA/AHCI) a partițiilor, instalare particularizată, etc. Din ceea ce ai postat până acum, oricine își poate da seama că nu ai experiență. Nu-i nimic, insistă, învață…și vei reuși mai mult ca sigur! Succes!

   1. Ca o completare a celor mentionate de Paul poti opta pentru utilizarea meniului Quick Boot fiind conditionat de activarea optiunii din bios.
    Ce presupune acest lucru?Simplu,utilizarea unei singure taste,de regula F12,acest lucru variind de la un model la altul al placilor de baza,implicit a producatorilor.
    Screenshot aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.