XBoot un alt program de creat stick-uri bootabile

Uneori se întâmplă să fii pus în situația de a necesita un stick bootabil cu diferite instrumente de verificare, analiză și diagnosticare, ori este necesar să efectuezi operațiuni din exteriorul sistemului de operare (asta în cazul în care crezi că ceva a fost compromis ori ai neapărată nevoie de anumite fișiere ce nu pot fi accesate în mod normal, fiind necesară accesarea acestora cu ajutorul unei aplicații ori sistem de operare ce poate fi rulat cu ușurință de pe orice stick ori dvd bootabil).

XBoot

Ceea ce este  atât de special la programul XBoot este faptul că poate crea stick-uri bootabile ori dvd-uri multiboot cu aproape orice imagine ISO avută la îndemână ori Live Cd.

Interesant la acest program este funcția QEMU (mediu de emulare și verificare a integrității imaginilor iso), oferindu-ne posibilitatea să verificăm dacă am respectat întocmai indicațiile în procesul de creare.

XBoot-QEMU

Spre exemplu, voi încerca să creez un stick bootabil cu Hiren’s BootCd ce reprezintă un adevărat briceag elvețian pentru depanarea unui sistem cu probleme. În primă fază după ce am descărcat programul, l-am dezarhivat și rulat executabilul, am făcut drag & drop (trage și lasă) imaginii ISO.

Imediat după, am fost întâmpinat de o fereastră de dialog în care am selectat opțiunea Add using Grub4dos ISO image Emulation apoi am apăsat butonul Add this file:

Hiren's-Boot

Următorul pas constă în apăsarea butonului Create USB unde suntem rugați să confirmăm selectarea stick-ului USB, lăsând intactă prima opțiune selectată, lucru de altfel recomandat.

Hiren's-Boot-Cd

Programul va începe procedura de creare a stick-ului bootabil. Înainte de a încheia, ar mai trebui precizat că XBoot este gratuit și funcționează excelent pe toate sistemele de operare Windows.

Download XBoot

7 Comentarii

  1. Am facut exact ca in tutorial… Am incercat de vreo 4 ori. Am pus hirens, xp, win 7 si win 8, dar nu booteaza. Nu inteleg de ce nu il face bootabil. Imaginile iso le-am verificat is bootabile. Stick este un kingstone de 16giga, care l-am formatat inainte in fat32.

    1. Păi, ce ai făcut tu se cheamă „ghiveci”!:)) XBoot nu este adaptat pentru sisteme de operare, ci utilitare. Încearcă cu HBCD, o imagine de scanare în boot, de partiționare, sau ce altceva vrei tu. Ca să-ți faci o idee, atunci când o adaugi în interfață, ai o listă lungă cu utilitare. În afară de astea, poți adăuga și altele relaționate la posibilitățile oferite în listă. Pentru sisteme ai o sumedenie de posibilități de a le pune pe stick USB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.