Program pentru schimbarea aspectului folderelor: Rainbow Folders

Descărcarea de conținut de pe Internet, editarea diverselor fișiere de orice tip, presupune crearea și organizarea acestora pentru o accesare cât mai facilă. Chiar dacă le denumim într-un mod evident, cel mai simplu mod de a le recunoaște rapid este schimbarea aspectului folderelor importante. Rainbow Folders este un program gratuit, ce poate schimba culoarea oricărui folder în culoarea dorită, oricare ar fi ea.

1-Rainbow Folders-meniu-contextual

În timpul procesului de instalare, în mod implicit, veți avea opțiunea de integrare a programului în meniul contextual Windows Explorer, pentru o accesare instantanee, opțiune pe care vă recomand să nu o debifați.

După instalare, nu veți găsi nicio iconiță pe desktop, așa cum v-am spus înainte, Rainbow Folders integrându-se în meniul contextual. Nu mai rămâne decât să vă alegeți culorile preferate pentru folderele importante, pentru a fi recunoscute imediat, dintr-o privire. La selectarea opțiunii respective în meniul contextual, interfața programului vă oferă multiple posibilități de personalizare a folderului respectiv. După alegerea culorii preferate dați click pe butonul Colorize, iar pentru revenirea la culoarea inițială, Decolorize.

2-Rainbow Folders-optiuni-personalizare-folder

Începând cu alegerea stilului, a posibilității de selectare multiplă a folderelor, până la stabilirea unei culori preferate cu ajutorul celor două cursoare ale culorii și nuanței preferate, aveți posibilitatea de a face un folder foarte ușor de recunoscut chiar în locații mai aglomerate de pe hard disk.

Adăugarea unui text la evidențierea folderului, cât și posibilitatea adăugării culorilor preferate în cadrul favoritelor, întregesc paleta opțiunilor de personalizare oferită. Opțiunile de bază ale Rainbow Folders permit eliminarea sau adăugarea sa în meniul contextual, cât și opțiunea foarte utilă de refacerea a cache-ului iconițelor în cazul în care pictogramele implicite ale sistemului nu mai au aceeași parametri. Programul are suport și pentru limba română.

Download

Configurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.