Protecția calculatorului împotriva virușilor cu Baidu Antivirus

Sunt sigur că fiecare dintre voi doriți o protecție cât mai bună împotriva virușilor și a tuturor elementelor malware de pe Internet. Și nu puțini sunt aceia care caută programe de protecție antivirus cu nume cât mai cunoscute. Nivelul protecției asigurate este destul de ridicat, însă trebuie ținut cont de consumul de resurse și nu în ultimul rând de utilizator. Mă refer la site-urile vizitate, conținutul descărcat, pe scurt, un utilizator „cuminte” nu are nevoie de o suită antivirus sofisticată, cu un consum de resurse ridicat. Baidu Antivirus, este un program de protecție antivirus foarte bun, blând cu resursele calculatorului.

1-Baidu Antivirus-interfata-principala

În trecut, Cristian v-a prezentat alt produs al dezvoltatorilor chinezi de la binecunoscutul Baidu, anume Baidu PC Faster, un program de optimizare a sistemului de operare, articol pe care vă recomand să-l citiți.

Baidu Antivirus este un program de protecție împotriva virușilor și altor elemente malware, integrând mai multe motoare antivirus, două proprii și unul al cunoscutului Avira, întreaga bază de semnături fiind în cloud. De aici rezultă și dimensiunea de numai 1,2MB a programului, față de câteva sute ale altora de gen.

Caracteristica Proactive Defense îmbunătățită cu tehnologie de ultimă oră, oferă atât protecția locală asigurată de program, cât și cea oferită de baza de date în cloud.

2-Baidu Antivirus-proactive-defense

Opțiunile Baidu Antivirus oferă multiple posibilități de configurare a comportamentului programului, legat de procesul de scanare, al monitorizării conținutului descărcat, scanarea dispozitivelor ce se conectează prin porturile USB, etc. Protecția sistemului poate fi asigurată în trei moduri: Fast, Standard sau Strict. Nu vă recomand ultimul mod, fiind destul de agresiv și consumator de resurse.

3-Baidu Antivirus-moduri-protectie

Tipic unui program antivirus, bineînțeles, se va integra în Windows Explorer, oferind posibilitatea scanării fișierelor sau folderelor individuale. În cazul fișierelor executabile, opțiunea Cloud File Scanner din meniul contextual, verifică siguranța executării lui, în baza de date în cloud.

4-Baidu Antivirus-scanare-cloud

În urma testării programului antivirus, pot afirma cu certitudine că Baidu Antivirus se poate alătura celorlalte programe de gen, gratuite, fiind un antivirus ușor, atât din punct de vedere al consumului de resurse, cât și al utilizării, fiind, după părerea mea, mult superior lui Microsoft Security Essentials.

12 Comentarii

 1. Cum pot sti daca-l pot folosi impreuna cu un alt antivirus instalat deja?Momentan am un Kaspersky.Nu vor da erori?Nu se vor incurca unul pe celalalt?

  1. Păi, într-un singur mod…instalează-l! Eu l-am testat chiar alături de KIS 2014, dar nu văd rostul să ai două. Doar dacă ai avea un antivirus slab, dar Kaspersky…

 2. nu stiu ce sa zic despre acest antivirus…..
  am avut un sistem infestat..cu el nu am reusit sa fac mare lucru in schimb cu panda cloud am reusit sa gasesc 2 caluti troieni, baidu nu a gasit nimic…

  1. Dacă scanai cu VirusTotal acei troieni, aveai tabloul complet. VirusTotal are 54 de motoare de scanare. În multe cazuri ar putea fi vorba de ceva fals-pozitiv, dar ca să-ți dai seama de asta, ai nevoie de ceva experiență, antivirusul cel mai bun e utilizatorul. Este o sintagmă arhicunoscută în lumea Internetului…

   1. am rezolvat problema, multumesc de ajutor!
    acuma as dori o opinie: ce imi recomanzi sa folosesc pe viitor baidu antivirus sau panda cloud? care dintre cele 2 este cel mai eficient?

    1. În materie de antivirus e destul de greu de spus care e „mai bun”. Totul depinde de tine, pe unde umbli tu, ce descarci, folosești crack, patch, etc. Și nu în ultimă instanță, ce opțiuni îți oferă, dacă ști să le folosești, de hardware (antivirusul consumă mult!). Totuși, dacă mi-ai dat de ales între alea două, aș înclina spre Baidu.

 3. Salut! sotia este cu filmele on line si intra pe x,y,z site0uri iar cind da click pe ceva o redierctioneaza reclamele timpite si poate asa a reusit sa prinda acei caluti si adware, spyware etc. O sa testez baidu la mine pe laptop si panda pe sistemul ei sa vad ce rezultate obtin, daca nu o sa fiu multumit trec iar pe avira cind o sa am si bani sa imi cumpar licienta :). o zi buna cu stima paul

  1. Permite-mi un sfat: dacă tot dai bani pe o licență, măcar ia ceva mai de calitate, de exemplu, Kaspersky Internet Security (170 RON). E distanță foarte mare între Avira și KIS. Eu îl folosesc din 2010, am testat toate celelalte, dar de fiecare dată am revenit la KIS, altceva care să mă satisfacă nu am găsit. O zi buna și succes!

 4. cum sa sterg din calculator program antivirus baidu si e in chineza si nu inteleg lam sters din programe dar tot il am ami spuneti cum?

 5. Eu unu sunt multumit de Baidu, e lite definitiile sunt OK. Kaspersky mi-a stricat de doua ori sistemul de operare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.