Protejarea datelor personale cu o parolă folosind idoo File Encryption Free

Securitatea datelor personale, secrete, reprezintă un deziderat mai dificil de îndeplinit, nu atât prin realizarea scopului în sine, cât prin alegerea modului, respectiv a programului ales. idoo File Encryption Free este un program gratuit, ce vine la pachet cu multe opțiuni avansate, pentru asigurarea securității fișierelor. Programul utilizează algoritmul de criptare 256-bit AES pentru criptarea datelor de pe hard disk, sau un dispozitiv portabil de stocare.

parola date personale

Înainte de instalarea programului va trebui să stabiliți o parolă pentru securizarea datelor. O măsură de siguranță în plus, este completarea adresei de e-mail, utilă pentru recuperarea parolei, în caz că ați uitat-o. De la început, trebuie să precizez că în versiunea gratuită, protecția este asigurată numai pentru fișiere, nu și pentru foldere sau dispozitive externe.

Dintre caracteristicile și beneficiile programului trebuiesc amintite diferitele nivele de protecție asigurată. Astfel, protecția poate consta în ascunderea fișierelor, pentru a le face complet invizibile. Alt nivel de protecție constă în blocarea accesului la datele protejate prin interzicerea editării lor, fiind protejate cu o parolă.

idoo File Encryption Free

Fișierele astfel securizate, sunt protejate la scriere, ștergere, redenumire, mutare, copiere, etc. Pentru accesarea cât mai simplă a caracteristicilor sale, programul își va crea o intrare în meniul contextual Windows Explorer, pentru alegerea nivelului de protecție, fără a mai deschide programul. Fișierele și sub-folderele conținute sunt protejate, de asemenea, la scriere.

criptare fisiere meniul contextual

idoo File Encryption Free poate cripta cele mai variate formate de fișiere Windows , de exemplu , documentele Microsoft Office (MS Word, DOC, DOCX , XLS, MS Excel, MS PowerPoint, PPT, BMP imagini, imagini BMP, JPG, JPEG, GIF, TIFF, PNG , note de birou Lotus, PDF, ZIP, RAR, cât și o larga gamă de fișiere media: AVI, MP4, 3GP, MP3, etc.

Opțiunile programului vă oferă posibilitatea schimbării parolei, a adresei e-mail de siguranță, cât și opțiuni de notificare a utilizării neautorizate a programului, pentru protecția proprie. De asemenea, este posibilă rularea programului în modul invizibil, fără intrările de pe desktop, meniul Start, sau meniul contextual.

idoo File Encryption Free Optiuni

idoo File Encryption Free nu este un mare consumator de resurse, cerințele de rulare fiind destul de modeste, mai precis un procesor dual-core, cel puțin. Compatibilitatea sa cu toate versiunile Windows îi asigură un loc fruntaș în panoplia programelor de protecție a datelor.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.