Cum se realizează o copie de siguranță a datelor importante cu Yadis! Backup

Când vine vorba de protejarea calculatorului, cea mai bună soluție este crearea unei copii de siguranță complete, capabilă să readucă la viață sistemul de operare, în urma unei căderi. Însă, poate aveți nevoie de o copie de siguranță doar a anumitor date de mare importanță, știut fiind faptul că un backup complet ocupă destul de mult spațiu. În acest caz, Yadis! Backup se încadrează prin opțiunile puse la dispoziție, în necesarul utilizatorului.

Yadis Backup

Imediat după instalare, programul vă pune la dispoziție un asistent de configurare, în funcție de nivelul de experiență. Oricum, aveți posibilitatea de a modifica acest lucru din interfața opțiunilor. În continuare, va trebui să creați sarcina de backup, generală, un backup al Favorite-lor, sau creare sa având ca destinație un server FTP.

Alegeți modul sarcinii, apoi apăsați Next:

Yadis Backup - Creare sarcina programata

Mai departe, dați o denumire sarcinii respective și o scurtă descriere pentru a fi ușor de deosebit în cazul creării mai multor sarcini.

Yadis! Backup Denumire sarcina

Pasul următor presupune alegerea sursei și a destinației copiei de siguranță, cu specificarea opțională a unor parametri funcționali.

Yadis Backup locatie backup

Crearea de filtre de includere sau excludere, vă poate fi de folos în reducerea dimensiunii copiei de siguranță, aceasta chiar fiind o copie întreagă (100%) a sursei alese, necomprimată în niciun mod.

Yadis! Backup Filtre backup

Până la finalizarea sarcinii, va trebui să stabiliți câte versiuni ale copiei de siguranță doriți să păstrați, apoi cu un click pe Save, sarcina este creată, așteptând inițierea sa printr-un click pe butonul Start, în panoul stâng.

Yadis! Backup Start Backup

Yadis! Backup oferă posibilitatea programării executării sarcinilor create în mod automat, manual, sau doar a fișierelor restante, un fel de backup incremental.

Yadis! Backup Programare backup

Opțiunile programului vă pun la dispoziție o serie de setări de bază ale comportamentului său, setări ce nu necesită intervenția în mod expres a utilizatorului, cât și posibilitatea de a salva în mod automat modificările sarcinilor create, într-o locație la alegere, în vederea utilizării lor ulterioare.

Yadis! Backup Setari generale

Yadis! Backup nu recomandă utilizarea ca locație a copiilor de siguranță un hard disk intern, nici chiar unul separat, ci unul extern, sau alternativa unui server FTP, opțiune demnă de luat în seamă. Programul va rula în fundal, fiind localizat în zona de notificare, loc unde poate fi accesat.

Simplitatea operării programului, gama de opțiuni puse la dispoziție, cât și compatibilitatea cu toate versiunile Windows, fac din Yadis! Backup o alegere inspirată în păstrarea în siguranță a datelor importante.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.