Soft portabil care identifică toate programele de securitate instalate în calculator

Deși neesențial, SecuritySoftView este un instrument portabil, adică unul care nu necesită instalarea pentru a putea fi utilizat, la care am recurs aproape de fiecare dată când am avut de „pus la punct” un computer cu Windows, pentru a afla rapid dacă respectivul sistem este protejat în vreun fel de malware și alte amenințări de tip software.

program pentru identificarea programelor antivirus

Micul instrument listează la rulare toate soluțiile antivirus, antispyware și firewall prezente în computer, oferind totodată un mic rezumat al stării acestora. De exemplu, cu ajutorul său putem afla data exactă a instalării soluțiilor de securitate instalate, dacă acestea sunt sau nu activate și dispun de ultimele actualizări), etc.

Micul utilitar ce poate fi rulat în toate versiunile Windows, de la XP la Windows 10, ocupă la dezarhivare doar 78 KB și este compatibil atât cu versiunile de 32 cât și cu cele de 64 de biți ale acestora. După cum vă spuneam, nu trebuie instalat în calculator pentru a putea fi folosit; în plus, este gratuit și poate fi descărcat ca atare de site-ul dezvoltatorului său.

Optiuni SecuritySoftView

Singurele opțiuni disponibile vizează generarea de rapoarte și organizarea informațiilor pe care le afișează în interfața grafică, nimic mai mult. Deși mi-ar fi plăcut să includă funcții de actualizare sau verificare și comparare, utile pentru a ne asigura de integritatea antivirusului selectat în listă, îl găsesc suficient de util pentru a-l păstra la îndemână și apela la el ori de câte ori vreau un raport rapid al soluțiilor de securitate prezente și active în sistemul analizat.

4 Comentarii

  1. Nu stiam de existenta unui astfel de tool si este destul de util si foarte usor de folosit. Trebuie sa-l salvez undeva, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.