AntiSpyware gratuit pentru calculator: Spybot Search & Destroy

O suită de securitate, așa cum ne arată denumirea sa, conține mai multe module de protecție împotriva infecțiilor malware: viruși, troieni, spyware, etc. Însă toate aceste suite complete sunt comerciale. Un program antivirus gratuit ne poate proteja împotriva unei game largi de infecții malware, dar siguranța poate fi completată pri rularea în paralel cu un program anti-spyware, anti-logger, etc.

Spybot Search & Destroy este un cunoscut program gratuit anti-spyware, care alături de antivirusul instalat, ne asigură protecția împotriva elementelor spyware (keyloggers,rootkits,dialers,etc), tracking cookies, etc. Interfața sa este destul de simplă, modulele fiind etalate la vedere pentru accesul rapid.

AntiSpyware gratuit pentru calculator

Pentru început, dacă doriți, aveți posibilitatea de a crea o „listă albă” (whitelist) cu toate fișierele din calculator care nu reprezintă un risc malware. Crearea acestei liste este foarte utilă mai târziu, când programul efectuează scanarea periodică, aceste locații vor fi excluse automat din procesul de scanare, minimizând timpul de scanare și implicit consumul de resurse.

  • Modulele System Scan și File Scan oferă posibilitatea scanării sistemului, sau a unor fișiere/foldere suspecte, la comandă.
  • Modulul Immunization execută verificarea sistemului de existența unor elemente malware, apoi urmează imunizarea locațiilor verificate, acestea nemai putând fi infectate în cazul unui atac malware ulterior.

Instrumentele avansate oferă controlul asupra tuturor elementelor care rulează în Startup (Startup Tools) și scanarea rootkit pentru detecția proceselor ce rulează în mod invizibil, elemente intruzive în procesul de rulare al sistemului de operare, etc.

În versiunea gratuită a programului, nu toate caracteristicile sunt active, cele neevidențiate în interfața sa, sunt valabile doar în versiunea comercială.

O caracteristică foarte utilă, disponibilă în versiunea gratuită, este OpenSBI Editor, adresată doar utilizatorilor avansați. Aceasta permite creare de reguli avansate pentru modul de detecție, citire, al bazei de date. Este utilă în special unui administrator al unui calculator multi-user.

Opțiunile de configurare ale programului, Settings, oferă diferite posibilități, în principiu avansate. Nu este necesară modificarea lor, programul rulând în parametri optimi. De menționat posibilitatea de a adăuga browser-e portabile în procesul de monitorizare, excluderea unor programe de încredere, domenii sau locații Internet (adrese URL).

Download SS&D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.