Trucuri Windows: elimină opțiuni din lista „Open With” (meniu click-dreapta -> „Deschide cu”).

Revin la capitolul „Trucuri Windows” pentru a va arăta cum putem elimina cu ușurință acele opțiuni existente în meniul contextual (afișat atunci când facem click-dreapta pe fișiere), de care nu avem nevoie. Pentru a fi mai pe înțelesul tuturor voi utiliza un exemplu:

Eliminarea aplicației Firefox din lista de programe ce pot deschide fișiere .mp3:

1-Sterge optiuni din meniul Open WithDeoarece prezența aplicatiei Firefox in acest caz este mai inutilă decât o frecție la piciorul de lemn am să o elimin din lista și pentru asta, în caseta RUN voi scrie Regedit apoi voi urma ruta:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.mp3OpenWithList

Aici voi șterge intrarea „C” afișată în dreptul „firefox.exe„:

2-Sterge optiuni din meniul click-dreaptaDupă ștergere, închid utilitarul Regedit și verific, realizând un click-dreapta pe același fișier, dacă Firefox a fost eliminat din lista de aplicații cu care poate fi acesta deshis (redat):

3-Sterge optiuni din meniulSimplu, nu ? Ei, ce trebuie făcut dacă vrem să adăugăm opțiunea în listă ? Păi, e mult mai simplu:

Facem click-dreapta pe fișierul în cauză, alegem „Choose default program” și alegem aplicația dorită. Începând din acest moment opțiunea va fi prezentă în lista de aplicații, cu care acel tip de fișier poate fi deschis.

Notă: Ruta în care localizăm opțiunea ce va trebui ștearsă depinde de extensia fișierului. Asta vrea să spună, că dacă vrem să facem același lucru pentru o imagine în format .PNG, în loc de:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.mp3OpenWithList

vom merge la

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts.PNGOpenWithLis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.