VirtualBox 4.0 a fost in sfarsit lansat…

Foarte multă lume aștepta lansarea versiunii finale a VirtualBox 4.0 pentru a vedea dacă Oracle va obliga utilizatorii acestuia să-i cumpere funcțiile extra. Din fericire, cel puțin de moment, se pare că ne-am speriat degeaba. Nu spun însă că e imposibil ca Oracle să ne pregătească o surpriză pentru atunci când am terminad de digerat sarmalele…

VirtualBox 4.0

Principalele noutăți ale VirtualBox 4.0:

  • Suport pentru fișiere de virtualizare OPA
  • Suport pentru Intel HD Audio
  • Permite virtualizarea chipului ICH9
  • Permite limitarea capacității procesorului virtualizat.
  • Permite accelerarea hardware în multiple monitoare.


Sincer vă spun că nu am avut prea mult timp la dispoziție pentru a testa această nouă versiune a VirtualBox însă nu știu de ce am impresia că după actualizare, Mac OS X Snow Leopard funcționează mult mai fluid decât atunci când era virtualizat pe versiunea precedentă, 3.2. Cât despre Windows-urile virtualizate chiar nu prea pot spune multe. Ah, ba da, ar fi o chestie. Ferestrele Windows-ului 7 au „prins umbre”. Asta înseamnă că a fost îmbunătățit suportul pentru 3D și în consecință, Aero dispune de o compatibilitate mai bună.

 Download VirtualBox

1 Comentariu

  1. Aham, bun articol. Virtual box este un soft de virtualizare foarte bun, l-am folosit ceva timp, mai ales ca este si gratuit.
    In prezent folosesc VMware.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.