VirtualBox 4.0 a fost in sfarsit lansat…

Foarte multă lume aștepta lansarea versiunii finale a VirtualBox 4.0 pentru a vedea dacă Oracle va obliga utilizatorii acestuia să-i cumpere funcțiile extra. Din fericire, cel puțin de moment, se pare că ne-am speriat degeaba. Nu spun însă că e imposibil ca Oracle să ne pregătească o surpriză pentru atunci când am terminad de digerat sarmalele…

VirtualBox 4.0

Principalele noutăți ale VirtualBox 4.0:

  • Suport pentru fișiere de virtualizare OPA
  • Suport pentru Intel HD Audio
  • Permite virtualizarea chipului ICH9
  • Permite limitarea capacității procesorului virtualizat.
  • Permite accelerarea hardware în multiple monitoare.


Sincer vă spun că nu am avut prea mult timp la dispoziție pentru a testa această nouă versiune a VirtualBox însă nu știu de ce am impresia că după actualizare, Mac OS X Snow Leopard funcționează mult mai fluid decât atunci când era virtualizat pe versiunea precedentă, 3.2. Cât despre Windows-urile virtualizate chiar nu prea pot spune multe. Ah, ba da, ar fi o chestie. Ferestrele Windows-ului 7 au „prins umbre”. Asta înseamnă că a fost îmbunătățit suportul pentru 3D și în consecință, Aero dispune de o compatibilitate mai bună.

 Download VirtualBox

Un comentariu

  1. Aham, bun articol. Virtual box este un soft de virtualizare foarte bun, l-am folosit ceva timp, mai ales ca este si gratuit.
    In prezent folosesc VMware.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.