Windows Live Messenger se… pensionează!

Mulți dintre noi, la auzirea vești că Microsoft a achiziționat Skype, ne așteptam ca mai devreme sau mai târziu să fim martorii unificării acestuia cu Windows Live Messenger. Personal, credeam că tot ce este mai bun din Skype va fi transferat clientului de mesagerie instant al celor din Redmond însă globul meu de cristal, se pare, a dat greș de această dată. Dacă în mod normal vedem cu companiile mai mari achiziționează altele mai mici pentru a întări poziția propriilor produse pe piață, în cazul de față lucrurile s-au întâmplat exact invers, s-a renunțat la WLM nu la Skype.

Windows Live Messenger devine Skype

Începând cu primul trimestru al anului de care ne apropiem cu pași repezi, Windows Live Messenger va mai putea fi utilizat doar în China în timp ce utilizatorii din celelalte locații ale globului fiind obligații să migreze la Skype dacă vor să poată conversa în continuare cu contactele lor din cel care a fost până acum principalul concurent al Yahoo! Messenger.

Via | The Big Blog

4 Comentarii

    1. Din câte știu, Hotmail e utilizat de 325 milioane de utilizatori în timp ce Yahoo! de 298 milioane. Că Yahoo! Messenger este mai utilizat decât Windows Live Messenger în România asta nu vrea să spună că așa este peste tot în lume… După această „manevră” se vor mai adăuga și cele câteva sute de milioane de utilizatori ai Skype dintre care știm că minim 40 de milioane sunt conectați în permanență. Așa ajungem la concluzia că Yahoo! Messenger, pe plan mondial, e undeva departe, foarte departe de primul loc.

    1. Da, păi și nu e principalul concurent? Principalul concurent al Google cine este, nu Bing în ciuda faptului că e cu mult sub Google din punct de vedere al vizitelor? Eu așa îl văd…
      Așa și cu Yahoo!. E principalul concurent până când va apărea altă aplicației cu funcții asemănătoare care să fie pe locul al doilea din pc de vedere al numărului de utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.