Un singur program (messenger) pentru toate serviciile de mesagerie instant!

Toată lumea, cred, folosește un program de instant messaging ca Yahoo! Messenger, Pidgin, Skype, etc., dar mai complet ca Trillian, nu este niciunul… În Trillian putem importa și gestiona toate contactele din Yahoo!, Skype, Facebook, Twitter, Livemail, Google talk, AOL și altele.

Trillian

Trillian are două versiuni, una gratuită și una Pro. Nu este mare diferență intre cele două, un neajuns, dacă se poate spune, e că în versiunea gratuită aveți ceva reclame din când în când.

Atunci când veți instala Trillian vă recomand să debifați cele trei casete pentru a nu instala toolbar-ul acestuia și nici modifica pagina de start actuală:

nu instalați toolbar-ul

După instalare, pentru a-l putea utiliza va trebui să creați un cont nou:

creare cont nou pe Trilian

nume de utilizator, email » next

setarea parolei

contul a fost creat

În continuare ni se va cere să introducem datele de logare la conturile serviciilor de mesagerie instant pe care dorim să le utilizăm cu Trillian:

conectarea conturilor

De asemenea, putem conecta și conturile avute pe principalele rețele de socializare ale momentului:

facebook, twitter, etc.

Înainte de a putea utiliza Trillian, dacă dorim acest lucru, îl putem configura pentru a citi email-urile primite la un cont asociat propriului site web, blog sau cel de la servici:

adreasa email în Trillian

Bineînțeles, completarea este opțională și mai mult de atât, toate email-urile primite la conturile pe care deja le-am conectat (Hotmail, Yahoo! sau Gmail) au fost deja adăugate în Trillian.

Start Trillian

După realizarea configurării nu ne mai rămâne decât să facem click pe butonul Start! pentru a putea începe să-l folosim.

Din punct de vedere al aspectului, după cum veți vedea, Trillian seamănă foarte mult cu clientul Yahoo! Messenger și drept urmare nu vă va fi deloc greu să vă acomodați cu el.

În cadrul setărilor avem diferite teme dar trebuie menționat că în unele dintre acestea nu aveți toate opțiunile existente în altele, iar aici mă refer la butonul de video-chat, buton  care în tema de bază eu nu l-am găsit. De asemenea, există posibilitatea de a face transfer de fișiere și multe altele, personaliza sunetele de notificare, minimiza clientul în systray, etc., dar n-am să intru în amănunte pentru că s-ar lungi inutil tutorialul.

Rămâne sa-l descoperiți și să customizați cum vă place… și o să vă placă!

Download Trillian

5 Comentarii

 1. Eu propun „Digsby” face tot ce face „trillian”, solicita mai putin memoria calculatorului si nu are probleme la transferul de fisiere catre si dinspre messenger.

 2. Salut Cristi,multumim pentru recomandare.Eu am mai folosit din cand in cand Trillian inca de la versiunea 3.Nu as mai renunta la el pentru nimic in lume doar daca nu ar avea o mica-mare problema si anume adaugarea de contacte.Indiferent de cont/retea in momentul in care cineva ma adauga, trillian nu salveaza acel id in lista, deci e ca si cum persoana nu mi-a trimis solicitarea.Chiar daca tu ai ales optiunea de adaugare.
  Daca ai ocazia, sper sa testezi si sa imi spui daca si tu ai aceeasi problema.
  In rest, programelul ofera tot ce se poate, retele IM, mail, transfer fisiere, consum mic de resurse, design foarte elegant si toate astea gratuit.
  As renunta cu mare placere la dezastrul ala de program de la Yahoo sau Skype-ul instalat daca developeri de la trillian ar incerca sa repare acel bug ce inca e prezent de la primele versiuni.
  O zi frumoasa si sa auzim numai de bine.
  (versiune corectata)

  1. Intr-adevar ai dreptate exista prob. asta, dar o poti rezolva in felul urmator cel putin la mine a mers :) dupa ce iti trimite cineva invite(add) pe messenger ii dai si tu invite(add) si atunci o sa iti apara si se salveaza, cel putin la mine functioneaza asa. Oricum si cu prob asta minora Trillian e cel mai bun la capitolul multi-IM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.