Navigarea pe file (tab-uri) în Windows Explorer

Este destul de incomod lucrul cu mai multe ferestre Explorer deschise pentru a executa diferite sarcini, copy/paste, cut, move, etc.; cu atât mai mult pentru cei care dețin un monitor cu o diagonală redusă. Cu toți cunoaștem avantajele navigării pe file cu browserul preferat și mai ales posibilitatea de a face bookmark-uri la paginile favorite. De ce nu am avea aceste facilități și în Windows Explorer, cel cu care lucrăm zilnic? Până când Microsoft se va gândi să introducă această caracteristică utilă în sistemul de operare Windows, vă propun o variantă elegantă de a naviga în Explorer exact ca în orice browser Web.

Navigarea pe file în Windows Explorer

Programul Clover ne oferă această posibilitate. După instalare avem aceleași opțiuni de navigare în calculator ca și în Google Chrome, cu care seamănă izbitor. Putem face bookmark-uri la orice folder din computer pentru o accesibilitate rapidă. Pentru a crea un bookmark apăsăm combinația de taste Ctrl+D, edităm dacă este nevoie numele acelui bookmark și locația. Adițional putem crea foldere pentru categorii de bookmark-uri. Ce mai, exact ca într-un browser!

creare bookmark

Editare bookmark

Pentru a deschide un nou tab procedăm ca în Chrome, simplu! Dacă dăm click dreapta pe un tab avem diverse opțiuni, inclusiv fixarea în bară a filei active:

fixare în bară

Personal, găsesc aplicația deosebit de utilă în lucrul de zi cu zi. Cred că merită să o încercați  nu veți fi dezamăgiți, mai ales că este gratuită.

Download Clover

6 Comentarii

  1. Da, l-am folosit cateva saptamani, pe Windows 7, insa de multe ori primeam mesajul „Windows Explorer has encountered an error, bla, bla”, chiar si dupa ce Clover si-a facut vreo 2 update-uri. Am renunta la el in schimbul batranului si mai stabilului QTTabBar (http://qttabbar.sourceforge.net/)

  2. Nici nu stiam ca exista asa ceva.
    Este necesar lucrez cu multe ferestre ale explorerului in proiectele mele iar aceasta aplicatie este exact ceea ce aveam eu nevoie.

    Genial de la design la facilitati. Multumesc! :)

    De asemenea am gasit si alte programe interesante/utile pe acest site. Cred ca il voi vizita regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.