15 GB spațiul online gratis pentru sincronizare și stocare date

Din multitudinea de servicii ce ne oferă spații de stocare și sincronizare, am ales să vă prezint 4Shared Desktop tocmai pentru generoasa ofertă a spațiului. Spre deosebire de celelalte servicii de acest gen, 4Shared ne oferă din start 15 GB spațiu fără a fi necesară îndeplinirea anumitor condiții, trimiterea de invitații s.a.m.d. Clientul desktop are pe lângă posibilitatea de upload și download, și funcția de sincronizare, care, în ciuda faptului că se află momentan în stagiul de beta este destul de fiabilă. Instalarea trebuie realizată cu puțină atenție ca să nu ne trezim cu vreun toolbar și o aplicație de securitate în plus.

Instalare 4shared Desktop

Așadar, atunci când vom fi întrebați, vom alege Custom install și vom debifa casetele tuturor „extra-urilor” de care nu avem nevoie:

Nu instalam McAfee

Nu instalam 4shared Toolbar

După instalare ni se va oferi posibilitatea creării unui cont nou direct din interfața programului. Vom confirma contul, apoi ne logăm cu datele introduse anterior cu planul FREE. Bineînțeles, putem opta pentru planul Premium de 100 GB, dar contra cost.

crearea unui cont nou 4shared

În interfața programului va trebui să stabilim locația de download în propriul calculator. În rest nu prea avem modificări de făcut în setările de bază dacă nu folosim un proxy server. Putem crea noi foldere sau redenumi foldere existente după bunul plac. Există chiar și un Recycle Bin pentru cazul în care vrem să recuperăm un fișier șters accidental.

Configurare 4shared Desktop

Nu ne mai rămâne decât să începem să stocăm fișiere sau foldere în noul spațiu de stocare, iar acest lucru îl putem face direct din interfața programului, destul de intuitivă, sau mai comod, din meniul contextual:

upload din meniul contextual

Limita de upload per fișier sau folder este de 2 GB. În cazul upload-ului din meniul contextual, se va deschide o fereastră unde va trebui să alegem folderul unde vrem să stocăm fișierul. Odată încărcat fișierul, avem mai multe opțiuni la click dreapta, respectiv și obținerea unui link pentru a-l partaja cu cine oricine dorim.

4shared Desktop: obtinere link public

Folderul de sincronizare va fi creat default în locația Documents, dar se poate schimba destinația încă din procesul post-instalare. Spațiul de stocare va rămâne activ chiar dacă renunțați la clientul desktop, cu condiția ca cel puțin o dată la 180 de zile să va logați pe site-ul 4Shared. Tot acolo veți găsi multe alte aplicați utile, atât pentru avansați cât și pentru începători.

Download 4shared Desktop

4 Comentarii

 1. Ma feresc de aplicatii de genul. Mai repede ma descurc mai rudimentar cu spatiul pe care il am pe VPS decat sa imi fac publice datele…

  1. Asta pentru cei care își permit un VPS… Pentru restul e OK criptarea folderului înainte de upload-are și, bineînțeles, evitarea încărcării online a documentelor sensibile.

 2. – 4 shared nu este rau, dar la securitate nu cred ca este cel mai tare din parcare . Competitia e mare .
  – Glide OS cu 30 Gb spatiu si sincronizare
  http://t7.hu/05k3-glide-1
  http://t7.hu/047z-glide-2
  – Sugarsync a evoluat in ultimul timp si are 5 Gb , competitor la Dropbox , criptare
  – Cubby vine tare , 5 Gb sync…spre nelimitat ??….

  – Toate pozele tale , nelimitat , cu MyShoobox , sync
  http://t7.hu/05k4-shoebox
  – 1000 piese muzicale cu Jukebox , sync
  http://t7.hu/05k5-jukebox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.