Îmbunătățirea performanțelor calculatorului cu Windows Tweaker

Noțiunea de “tweaker” cred că este binecunoscută tuturor, ea ajutându-ne să ne setam calculatorul să ruleze în condiții cât mai bune, respectiv la performanțe maxime. Cum pentru predecesoarele sistem de operare Windows 8 dispuneam de mai multe programe care ne ofereau aceste posibilități  avem acum și pentru el un “tweaker”, respectiv Windows Tweaker. Logic, aceste trucuri se pot face și prin utilizarea editorului de regiștrii sau Group Policy Editor, dar așa este mai comod și nu toți au abilitatea de a lucra cu cele amintite. Interfața programului este împărțită în 11 categorii dispuse în bara superioară:

Windows Tweaker

În partea de jos, lucru foarte important, putem face un punct de restaurare (recomandat) pentru ca, în cazul în care ceva nu merge bine, sa putem reveni la starea inițială. Cele 11 categorii despre care v-am spus mai devreme sunt destul de intuitive și drept urmare nu cred ca necesită explicații exprese. Multitudinea de opțiuni ne oferă de la posibilitatea personalizării logo-ului Windows până la trucuri mai avansate. Opțiunea Automatic login o găsesc destul de importantă ținând cont că în Windows 8, pentru a avea acces instant la diferite programe din Modern UI, trebuie să fim logați cu un cont Microsoft.

Enable Automatic Login in Windows 8

Aș vrea să vă vorbesc despre toate opțiunile în parte dar nu o fac deoarece sunt foarte multe la număr și v-aș răpi timp pe care puteți să-l investiți în descoperirea aplicației. Rămâne să le cercetați cu atenție și, important, nu uitați să faceți un Restore Point înainte de orice. Nu se știe…

În încheiere trebuie să punctez un singur tab, Utilities, unde găsim un fel de God Mode, adică principalele secțiuni din sistemul de operare unde putem interveni. De asemenea, în butonul Options putem parola programul pentru a nu fi accesat de cine nu trebuie.

Windows Tweaker: Utilities

Programul poate fi rulat în toate versiunile Windows, atât pe 32 biți  cât și pe 64 biți iar la descărcare veți putea opta între versiunea portabilă și/sau cea instalabilă.

Download Windows Tweaker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.