Trei programe de optimizare care ți-ar putea fi de folos

Lista programelor de optimizare despre care n-am vorbit pe programecalculator.ro se scurtează astăzi cu trei poziții datorită răspunsurilor pe care le-am primit la întrebarea referitoare la subiectul articolului de azi. Așadar, să începem!

Ashampoo StartUp Tuner 2, pentru o pornire mai rapidă!


1-ashampoo_startup_tuner_dezactivarea_servicii
Ashampoo StartUp Tuner este un utilitar Windows creat pentru a ne ajuta să eliminăm acei factori care împiedică pornirea mai rapidă a calculatorului. E drept că tot ceea ce ne pune la dispoziție poate fi realizat și fără o astfel de aplicație dacă știm unde și ce sa modificăm în configurația sistemului.

Înainte de a instala Ashampoo StarTup Tuner vă recomand —la fel ca în cazul tuturor instalarilor pe care le realizați— să fiți atenți la „gunoi„; da, vă vorbesc despre acele „extra-uri” cărora mai bine le ducem dorul decât să le purtăm grija…

În cazul de față, asigurați-vă că înainte de a face click pe „Next” ați deselectat caseta „Install MyAshampoo Toolbar (recomended)” (chiar dacă instalarea sa ne este „recomandată cu căldura”):

2-deselectati_caseta_de_instalare_a_toolbar_uluiUrmătorul pas constă în activarea aplicației. Nu vă speriați, nu trebuie să plătiți nimic! E suficient să aveți cont pe Ashampoo (sau să fiți dispuși să vă creați unul) pentru a intra în posesia serialului de activare.

Pentru a solicita un serial faceți click pe „Request full version„:

3-cere_serial_licentași urmați instrucțiunile oferite de site pentru a obține gratuit key-ul de activare:

4-licenta_ashampoo_startupNu a mai rămas decât să faceți click pe „Enter Code” și să lipiți serialul ce v-a fost furnizat de Ashampoo.

Ce putem face cu Ashampoo StartUp Tuner

1. Autostart Entries

În tab-ul „Autostart entries” avem acces la lista aplicațiilor ce pornesc odată cu sistemul de operare și putem elimina din aceasta tot ceea ce nu dorim sa pornească automat.

2. Services

Fila mea preferată. Aici găsim o lista cu serviciile Windows a căror pornire automată nu este neapărat necesară; subiect despre care am mai vorbi în articolul acesta.

 • Bineînțeles, vă recomand să dezactivați doar serviciile de care sunteți siguri că nu aveți nevoie. Pentru restul serviciilor recomandate de aplicație, folosiți butonul „Start when needed” pentru a le permite acestora pornirea atunci când o caracteristică a sistemului de operare le solicită.

3. Software

5-ashampoo_startup_tuner_softwareDeoarece această rubrică este dedicată utilizatorilor mai experimentați n-am să intru în detalii. Vă recomand să nu atingeți nimic dacă nu știți ce faceți!

4. IE Plugins

Dacă folosiți Internet Explorer, acesta este locul în care puteți șterge rapid toate plugin-urile de care nu mai aveți nevoie și care îl fac mai lent.

5. Backups

Aici putem administra toate copiile de siguranță / punctele de restaurare realizate automat de către sistemul de operare. Pentru a evita neplăceri, vă recomand să păstrați doar cel mai recent.

Și cam asta ar fi tot ce trebuia spus despre Ashampoo StartUp Tuner.

Download Ashampoo StartUp Tuner

WLAN Optimizer: optimizare conexiune Wireless

6-program_de_optimizare_wireless_wlan_optimizerȘtiu că articolul va fi cât casa poporului și că ar fi fost mai bine să tratez fiecare dintre aceste programe separat însă vreau să mă țin de promisiunea făcută ieri…

WLAN Optimizer, de moment în fază Alfa, este un program care aduce o serie de modificări configurației conexiunii Wireless în scopul îmbunătățirii calității semnalului și a comunicării între router și calculator.

Ce știe să facă WLAN Optimizer

 • oprește scanările rețelelor Wi-Fi ce sunt realizate în background de către sistemul de operare.
 • optimizează conexiunea pentru a micșora latența (lag-ul) și crește viteza conexiunii Wireless
 • optimizează conexiunea pentru streaming-ul de video-uri și muzică (activează Modul Streaming al adaptorului atunci când este necesară această acțiune).

Bineînțeles că există și situații în care sistemul este atât de bine configurat încât aplicația devine inutilă dar pentru a-ți da seama dacă WLAN Optimizer îți este de folos ori nu, ai o singură opțiune: instalarea ei.

Dacă în timpul rulării aplicației comportamentul conexiunii s-a schimbat în bine atunci e clar: se merită să-i permiți executarea automată la pornirea sistemului.

Puncte slabe:

 • este compatibilă doar cu anumite adaptoare Wi-Fi

Download WLAN Optimizer

GIGATweaker: program de configurat / optimizat Windows 7

7-program_de_optimizat_windows_7_gigatweakerChiar dacă despre GIGATweaker nu v-am mai vorbit până acum asta nu înseamnă că nu este un program excelent; eu îl folosesc de aproape două luni în laptopul personal și sunt foarte mulțumit de el deoarece îmi oferă tot ceea ce am nevoie.

Acum că-l cunosc, consider că a spune despre GIGATweaker că este doar un program de optimizare ar însemna să faci o nedreptate funcțiilor pe care le include și prin intermediul cărora putem să modificăm acei parametri ai sistemului de operare la care nu am fi ajuns la fel de ușor; parametri care pot marca diferența dintre un Windows 7 cu caracteristici inutile (anumitor utilizatori) și unul perfect ajustat necesităților.

Aș scrie mai multe despre el —fiindcă merită— însă am de gând să-i dedic în viitorul apropiat un articol în care să-l tratez așa cum i se cuvine unui astfel de utilitar. De moment cred că e suficient.

Și apropo de chestia cu „aș scrie mai multe”… am scris deja suficient încât sa vă pun răbdarea la încercare…

Dwonload GIGATweaker

6 Comentarii

   1. Cu mare placere.Iti citesc oricum articolele de vreo 5-6 luni dar nu am indraznit sa „comentez” :P Chiar as putea sa iti trimit pe viitor o lista pe programe free pe care ai putea sa le prezinti pe site daca ti se par utile.

 1. multumesc! chiar daca este prima oara cand am contact cu munca ta „iti multumesc”, nu sunt un cunoscator, dar imediat ce l-am instalat a dat rezultate si crede-ma ca nu stiu mai nimic despre programe si alte chestii de genul asta!
  explicatiile sunt la fix cu toate ca pentru unul ca mine este putin mai dificil dar am reusit si :LA MAI MARE!
  e super programul!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.