Servicii Windows 7 ce pot fi dezactivate pentru cresterea performantei

Continuam cursa spre obtinerea maximei performante cu o lista completa ce contine serviciile Windows 7 care pot fi dezactivate fara ca sistemul de operare, aplicatiile si activitatea noastra sa aiba de suferit.

serviciiwindows 7 ce pot fi dezactivate

Cu alte cuvinte, pentru obtinerea unui Windows mai rapid, recomand expres dezactivarea tuturor serviciilor listate in continuare:

 • Application Experience
 • Computer Browser (daca PC-ul nu partajeaza local, fisiere cu alte calculatoare)
 • Diagnostic Policy Service
 • Distributed Link Tracking Client
 • IP Helper
 • Offline Files
 • Portable Device Enumerator Service
 • Print Spooler (daca nu se dispune de o imprimanta)
 • Protected Storage
 • Remote Registry
 • Secondary Logon
 • Security Center
 • Server (daca PC-ul nu partajeaza local, fisiere cu alte calculatoare)
 • Tablet PC Input Service
 • TCP/IP NetBIOS Helper
 • Windows Error Reporting Service
 • Windows Media Center Service Launcher
 • Windows Search (daca nu se cauta frecvent fisiere in calculator)
 • Windows Time

Dezactivand aceste servicii, nu se obtine doar un Windows 7 mai rapid, ci si unul care va porni (boota) mai repede.

Pe laptopul personal, intotdeauna dezactivez toate serviciile amintite mai sus. In plus, la calculatoarele care nu se conecteaza la Internet prin Wireless, dezactivez si serviciul:

 • WLAN AutoConfig

In schimb, pe laptop, care intotdeauna este conectat la internet prin Wireless, dezactivez serviciul:

 • Wired AutoConfig

Cum dezactivam serviciile

Nu e o rusine sa nu stii sa dezactivezi serviciile in Windows. Daca nu stii cum sa faci asta, ai instructiuni in articolul: Cum se opresc serviciile in Windows 7.

Notă: Pentru a readuce serviciile la starea inițială, setați-le așa cum apar la „Default” în lista de aici: http://goo.gl/ZoS1q

56 Comentarii

 1. Chiar este nevoie de o astfel de ”optimizare” deoarece programele pe care le instaleaza un user consuma tot mai multe resurse.

   1. Frate ai putea sami trimiti ID-ul Tau de Messinger Darca Vrei nu e nici o problema,asi fi foarte bucuros daca mi lai da, dar nu profit de situatie…..

   2. Salut Cristian L. S. ,

    Daca pun Windows 7 pe acest sistem: 1.5 GB RAM
                                                        AMD Sempron Processor de 1.8 GHz
                                                        Placa video: Nvidia de 256 MB

    si il optimizez la maxim (dezactiveaz servicii, renunt la componentele de care nu am nevoie, il curat cu CCleaner etc.) va functiona bine ?

    1. CRistian vrei sami spuii te roggg din suflleeet din suflett vrei sami dai id-ul tau de messinger plissss.sau daca nu il dau eu pe al meu….te rog din suflet….

     1. Cristian o sa vreau sati spun ceva personal pe mess daca vreti dumneavoastra…..daca ati vrea sa imi dati add asi fi foarte bucurosss.va multumessc din suflet…

     2. Alex, o sa te adaug cand ajung acasa. Momentan sunt in concediu si ma conectez la net doar pentru a raspunde comentariilor si pentru a publica articolele pe care le scriu seara, inainte de culcare, cand ma plictisesc :) Chiar n-am timp si chef de messenger.

     3. Am inteles ca suntetoi suparat pe mine si im cer miii de scuze poate o sa poti sa ma adaugi la lista dar sa nu te superi te rog din suflet…

     4. De ce sa fiu suparat ? Chiar n-am motive. Ti-am spus, cand ajung acasa, imi fac o cana de cafea si stam la taclale, fie pe Y! Mess., fie pe Skype.

     5. Cristian stiu nu e traba mea sa intervin aici si sincer intru in pamant de rusine cam cand ai ajunge acasa????ohhh sper sa nu te superi.multumesc

     6. stii vrreau sati spun ceva : Iti urez concediu placut si deabea astept sa vorbim pe messinger…iti multumesc

 2. pentru Cristi L.S. : siteul serviceseditor.com nu mai detine informatiile despre serviciile initiale din Windows 7. Ai idee unde putem gasi o lista valabila ? Multumesc anticipat.

 3. salutare …..esti f bun,sunt in italia si tot mai descarc programe care sunt f bune..am o problema..nu imi mai merge bluetooth la pc ..am mai cumparat un adapter dar degeaba..poate imi raspude careva ..multumesc

 4. Pentru cei care sunt mai comozi și nu stau sa dezactiveze/activeze fiecare serviciu în parte exista o foarte buna aplicație care se ocupa de asta. Aplicația se numește Smart V2 și poate fi descărcată de aici. Nu necesita instalare și are un drop-down de unde alegeți modul în care va modifica starea serviciilor de la safe la advanced. Si cel mai important are un buton „Default” cu care aduceți serviciile la starea inițială fără restart cum paremise este în cazul aplicației Refres PC 1.0

  1. Multumesc pentru postare antivirus 2012. Sincer prefer clasic :serviciu cu serviciu–cine stie ce programel spion , mai ascunde aplicatia :)

 5. Am avut o situatie cind pornea in 5 minute si apoi era ca un melc .cauza a fost sursa de alimentare .era condensator umflat si cred ca nu i venea tendiune suficenta.avea 5v si 13 ok cellalte tensiuni erau neinregula probabil procesorul nu avea tensiune ok

 6. Cristian , am o problemă și te rog să mă ajuți dacă ai chef și plăcere .
  Pe partiția C: mai am liber 3 GO din 35 GO și am căutat să șterg în toate felurile ( prin „ Curățare disc ”, prin „ CCleaner”, prin dezactivare programe de completare , prin dezinstalare programe pe care nu le folosesc – dar câte metode n-am folosit – și totuși nu s-a eliberat prea mult spațiu ..
  Nu știu ce fișiere să șterg ; le-aș șterge manual , dar nu sunt sigură și nu vreau să fac vreo prostie .
  Nimeni – în nici un tutorial – nu spune detaliat despre acest lucru , ci doar „ șterge fișierele temporare ” dar care sunt acelea , neam .
  PS Mi-am mai adus aminte de ceva . La „ Programe și caracteristici ” am acolo niște programe și nu știu dacă să le șterg sau nu .
  Ex: Microsoft Visual C++2005 ( 2008, 2010, 2012, 2015 ) Redistributable și nu știu dacă pot să-l las doar pe cel din 2015 și pe celelalte să le șterg sau toate au legătură între ele .
  În speranța că voi primi un răspuns la obiect , îți mulțumesc anticipat .

   1. Moxin , am instalat WizTree , am scanat și mi-a dat un milion de fișiere ( exagerez ) .
    Ei , acum cum știu eu pe care să le șterg și pe care nu ? Le-aș șterge manual doar să fiu sigură , dar …
    Mulțumesc pentru promptitudine și dacă mă ajuți să învăț și asta și să scap de km. de fișiere , atunci chiar ești tare și mă rog de sănătatea ta .

    1. Hmm.
     Daca esti nefamiliarizata cu fisierele importante ale unui sistem de operare iti recomand sa te opresti din stergerea folderelor.
     Varianta mai usoara pentru tine sa mai „faci rost” de spatiu pe HDD este sa instalezi si sa rulezi un program de tip uninstaller despre care exista articol relevant aici,sortand si eliminand programele inutile dupa marime.
     Renunta la programe ce sunt utiizate pentru sarcini simple ce au o marime extraordinara,exemplu aici fiind Adobe Reader ce ocupa si mult avand alternative mult mai bune gen Foxit Reader.
     Poti posta un screenshot facut doar pe fereastra cu WizTree si unul ori mai multe cu lista de programe instalate in calculator?
     Exemple gen:
     Screenshot WizTree
     Screenshot Programe Instalate (Link articol: Cum se șterg programele din calculator).
     Dezactiveaza si hibernarea.
     Iti recomand sa utilizezi si instrumente ca DrivePurge/Clean Master/System Ninja.

 7. Salutare! As vrea sa aflu si eu cum gasesc bluetooth si cum il activez si-l fac si vizibil in win.7 pe un laptop Dell E 6410.Dar nu chestia aia cu copiat din siss 32 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.