Ce este și cum se activează și dezactivează hibernarea

Modul de hibernare, Hibernate, al sistemului de operare Windows, este un mod de economisire a energiei și nu numai, atunci când calculatorul nu este utilizat. Această caracteristică o găsim în Control Panel » Power Options. Diferit de modul Sleep, unde salvarea sesiunii de lucru se face în memoria RAM a calculatorului, modul Hibernate se folosește de hard disk pentru a face acest lucru. Adică, întreaga sesiune de lucru va fi salvată într-un fișier ascuns al sistemului de operare, numit hiberfil.sys, aflat în partiția C:.

Această caracteristică se poate dezactiva, de exemplu, pentru a elibera spațiu pe partiția sistemului de operare, sau pur și simplu pentru că nu folosiți modul Hibernare.

Pentru dezactivarea Hibernării, deschideți Command Prompt cu drepturi de administrare, tastați comanda „powercfg -h off„, apoi apăsați tasta Enter:

Ce este și cum se activează și dezactivează hibernarea

După executarea acestei comenzi, fișierul hiberfil.sys din partiția de sistem va fi șters, și va dispărea de asemenea din meniul Shutdown. Ulterior, dacă doriți să reactivați modul Hibernare, urmați aceeași pași, însă de această dată executați comanda „powercfg -h on„.

Dezactivarea modului Hibernare se mai poate face accesând Control Panel, Power Options, dând click pe link-ul Change when the computer sleeps. În fereastra ce se va deschide, dați click pe Change advanced power settings, iar în mica fereastră cu opțiuni ce se va deschide, accesați modulul Sleep și setați Allow hybrid sleep pe care va trebui să-l setați pe Off.

Dacă v-a plăcut acest truc și doriți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă recomand să vizitați arhiva etichetei Trucuri Windows.

4 Comentarii

    1. Nu o sa îți consume mai mult pc-ul. Daca nu o folosești e bine sa o dezactivezi astfel mai câștigi putin spațiu în partiția C

  1. Mi-a intrat laptopul în modul hibernare și nu reușesc sa îl scot de ceva vreme. L-Am stins, l-am descărcat complet…Ce pot face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.