Cum se schimbă mărimea iconițelor (shortcut-urilor) în Vista și Windows 7

Iată cum se schimbă mărimea iconițelor (shortcut-urilor) de pe desktop în Windows Vista, Windows 7 și Windows 8, dacă mărimea medie a acestora, setată implicit după instalarea sistemului de operare Windows, nu vă convine indiferent care ar fi motivele.

Prima și cea mai simplă modalitate de a schimba mărimea iconițelor de pe desktop constă în realizarea unui click-dreapta pe acesta apoi, în meniul care se va deschide, selectarea opțiunii dorite din ramura View:

cum se schimba marimea iconitelor de pe desktop

Astfel, dacă doriți ca iconițele să fie afișate la mărime medie, veți selecta „Medium icons„, dacă doriți ca mărimea acestora să fie mai mare, selectați opțiunea „Large icons”. În schimb, „Small icons„, va afișa iconițele la mărimea minimă presetată în sistemul de operare.

O altă modalitate de micșorare sau mărire a iconițelor de pe desktop constă în selectarea cu mouse-ul a iconițelor, menținerea apăsată a butonului Ctrl și rotirea între timp a rotiței mouse-ului, înainte sau înapoi, până la obținerea dimensiunii dorite.

După cum ați văzut, pentru a schimba mărimea iconițelor de pe desktop nu trebuie să instalați niciun program în calculator, funcția responsabilă de această acțiune fiind integrată în toate sistemele de operare Windows. Iar acum, profitând de faptul că v-am captat atenția, vă recomand să aruncați o privire și peste arhiva etichetei Trucuri Windows pentru a cunoaște mai multe trucuri, care mai de care mai utile și interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.