Cum se dezinstalează programele din calculator

Dacă sunteți amatori să testați programe noi (cine nu este) care să vă ajute în munca la calculator, sau din curiozitate, în mod sigur nu toate vor rămâne în continuare instalate. Pentru dezinstalare, sistemul de operare ne pune la dispoziție utilitarul propriu, însă este destul de rudimentar, eliminând programul, dar nu și restul intrărilor sale în registru sau alte locații pe hard disk.

Fără a da dovadă de subiectivism, pot afirma că cel mai bun program de dezinstalat programe este Revo Uninstaller Pro, despre care vom vorbi în continuare. Menționez că programul este comercial, dar aveți posibilitatea de testare timp de 30 de zile (trial), fără nicio limitare.

program de dezinstalat programe

Interfața programului permite selectarea programului nedorit, pentru dezinstalarea sa. Înaintea dezinstalării unui program, Revo Uninstaller va crea un punct de restaurare, lucru util în cazul în care se vor șterge și alte chei de registru (Windows Registry), decât cele necesare. Apoi, ne va cere confirmarea dezinstalării.

Oxynger KeyShield Uninstall

Când programul va fi dezinstalat în întregime, se va evidenția butonul Scan, deci vom scana sistemul de intrările rămase invalide, prima scanare fiind aceea a registrului. Opțiunile de scanare Safe, Moderate și Advanced oferă diferite grade de scanare. Pentru siguranța detectării tuturor intrărilor rămase inutile, vă recomand gradul avansat. După scanare, în lista cu cheile de registru ale programului eliminat, bifați doar pe cele îngroșate, apoi ștergeți-le cu Delete. După ștergerea lor, treceți mai departe dând click pe Next.

În fereastra următoare veți găsi folderele nenecesare, rămase în urma dezinstalării programului și pe care, desigur, le veți șterge. Selectați toate folderele (Select All), apoi apăsați Delete pentru a șterge valorile nenecesare. după ștergerea lor apăsați butonul Finish:

eliminare foldere nenecesare

În afară de caracteristica principală de dezinstalare a programelor, Revo Uninstaller Pro oferă posibilitatea curățării sistemului de operare de fișiere inutile, junk files, un Autorun Manager, accesul la diferite module ale sistemului de operare, Windows Tools și un eliminator al istoricului browser-elor instalate (cookies). Toate acestea le puteți găsi în meniul superior, tab-ul Tools.

Ca programul să fie complet, orice fișier executabil va avea opțiunea de instalare cu Revo Uninstaller, în meniul contextual. Instalarea respectivă se va face într-un mediu virtual, protejat, un fel de „sandbox”. Opțiunile presetate sunt cele optime pentru funcționarea sa, așa că nu aveți de ce să vă faceți griji din acest punct de vedere.

Download

10 Comentarii

  1. cum dezinstalez un leptop dell d600 am bagat un windows peste altul si sa blocat se deschide dar nu imi da voie sa intru in programe cin poate sa ma ajute

  2. cum dezinstalez un leptop dell d600 am bagat un windows peste altul si sa blocat se deschide dar nu imi da voie sa intru in programe cin poate sa ma ajute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.