Program de decodat telefoane – Crux Unlocker

Cu ceva timp în urmă v-am vorbit chiar aici despre un program de decodat telefoane, unul dintre puținele care încă mai funcționau corect, pe numele său Crux Unlocker. Din păcate, dezvoltatorii săi nu i-au mai acordat importanță, drept urmare n-a mai fost util nimănui. Astfel s-a ajuns ca toate site-urile, printre care și aceasta, să-l elimine de pe propriile servere și să-l dea uitării, recomandându-vă să utilizați  oricare dintre alternativele încă funcționale.

Telefoane - Reprezentativa programe de decodat telefoane

Dacă ați ajuns aici în căutarea unui soft cu care să puteți decoda propriul telefon astfel încât acesta să poată fi utilizat cu un alt operator de telefonie mobilă decât cel de la care a și fost achiziționat, n-am să vă las cu ochii în soare, ci am să vă recomand câteva programe cu care, deși nu vă pot garanta că veți reuși, merită să vă încercați norocul.

Mai mult, chiar de curând am publicat pe blogul personal un articol în care am menționat cele mai bune programe de decodat telefoane gratis pe care le avem actualmente la dispoziție. E o altă încercare de a vă ajuta să găsiți un înlocuitor cât mai bun pentru Crux Unlocker.

Programe alternative pentru decodarea telefoanelor

Universal Advance Unlocker este singurul program de decodat telefoane cu care am reușit să decodez inclusiv smartphone-uri cu Android, prin conectarea acestora la PC, ori prin calcularea codului de decodare cu ajutorul numărului unic de identificare (IMEI).

Nu doar promite, ci chiar oferă soluții pentru decodarea terminalelor fabricate de Samsung, Apple, BlackBerry, LG, ZTE, Huawei și Motorola. La unele terminale deblocarea rețelei se face prin scrierea sau alterarea valorilor unor fișiere din firmware, în timp ce la altele se face prin tastarea un cod de deblocare (Unlock Code) NCK. Am scris despre el aici.

Dacă telefonul pe care doriți să-l deblocați nu este un smartphone, programul de care aveți nevoie este WorldUnlock Codes Calculator. Cu ale am decodat diverse relicve pe care și acum le mai păstrez de dragul vremilor trecute în care-mi erau companioane de nădejde.

Universal Simlock Remover este o altă alternativă la Crux Unlocker pe care merită să o luați în calcul. Este vorba de un pachet ce cuprinde zeci de programe utile pentru decodarea și deblocarea telefoanelor mobile reunite în cadrul unei singure interfețe grafice.

Universal Simlock Remover vă pune la dispoziție programe specializate în decodarea unui număr variat de telefoane fabricate de Siemens, Alcatel, Ericsson, Mitsubishi, Nokia, Samsung, Bosch, Motorola, Panasonic, Philips, Sagem, Sony, Sharp, Sendo, Toshiba, LG, NEC, Benq, Maxon, etc.

Iar dacă pe viitor mai aflu de alte alternative la Crux Unlocker, indiferent cât de mică ar putea fi probabilitatea ca acestea să vă fie de folos, dacă o astfel de șansă există, promit ca nu voi sta pe gânduri și le voi adăuga de îndată pentru ca voi să le puteți încerca.

49 Comentarii

 1. Salut, am un nokia C1-01, si imi da eroare la codurile pe care le bag… am bagat pana acum vreo 30 de coduri… Uitati IMEI: 359323049567020 e codat pe vodafone.

  Fara adrese de mail in comentarii!

   1. buna ziua fiti amabil ,este bun pentru de codat xperia z1?IMEI 359652057894540.VA MULTUMESC ANTICIPAT .Eu am bagat odata un cod care mila dat programul si imi zice telefonul nu a fost deblocat ,nu vreau sa bag maimulte coduri ca sa nu il blochez.mercy

    1. Dacă telefonul este în baza de date al aplicației, probabil că da. Spun probabil, pentru că nu toate telefoanele suportă aceste acțiuni. Oricum, aplicația este destul de veche, iar telefoanele de ultimă generație au alte caracteristici față de cele ale modelelor vechi.

 2. am incercat sa decides un samsung sgh b320 si nu merge stie careva id

  Imi pare rau dar id-urile personale nu sunt permise.Masura luata pentru securitatea utilizatorilor.

 3. Avira alert
  Warming: DR/VB.kqn.dropper is a very malicious item that designed to allow remote access to your computer to largely occupy precious system resource, trace your Internet habits to record/steal your personal information.

  1. Marea majoritate a aplicatiilor de genul asta sunt recunoscute in acest fel.Aici fiind si alte aspecte care ar trebuii luate in seama,principalul detaliu fiind limabjul de programare folosit la creearea programului si metoda de impachetare aleasa.

 4. Salutare.Am cautat 6 ore pe site-urile de acest gen si nimic concret..am un amărât de Sony Ericsson w100i cu imei-ul acesta:354814040373892..codat în orange..ma poate ajuta cinevă vă rog..multumesc anticipat!

 5. Salutare..revin cu altă întrebare..am aflat codul de decodare dar al naibi telefon nu ma lasa sa îl introduc,imi spune:doar apeluri de urgenta(si am tastat si cu o cartela si fară)nu merge deloc..model sony ericsson w100i..stie cineva despre modelul asta de telefon?..multumesc anticipat!

 6. Va rog din suflet daka ma puteti ajuta sa decodez un amarat de nokia 100,ca am incercat mai multe coduri dar fara rezultat.codul IMEI este 354124057956724.multumesc anticipat!

  1. Neapărat vrei pe mail? Da, linkul de download a expirat din vina uploader-ului, dar găseai altul în 5(cinci) minute pe Google, așa cum am găsit eu. Și nu a fost greu…Am actualizat linkul…

  1. Este o aplicație care conține scripturi ce pot fi văzute ca malware de un antivirus (fals pozitiv). Dacă nu ști ce-s alea, lasă-te păgubaș… citește ziare și/sau joacă Solitaire!

 7. salut. am incercat tot felul de programele pentru decodat telefon samsung galaxy gio s5660 si nu merge nici unul . ma poti ajuta te rog cu ceva serios?

  1. Documenteaza-te asupra acestui fapt la orice reprezentanta Vodafone,in conditiile in care telefonul a fost achizitionat de la ei,este in garantie etc… existand riscul sa nu mai beneficiezi de aceste facilitati oferite in conditiile in care il deblochezi la alte centre decat cele autorizate de ei.
   Daca esti de parere ca nu se merita deblocarea la centrele lor si te hazardezi sa il deblochezi la un centru privat in situatia in care ti se pare mai ieftin,atunci nu ezita,renuntant astfel si la facilitatile mentionate mai sus,cele mai importante fiind garantia sau asigurarea produsului.
   Programele de acest gen nu mai sunt actualizate si ai toate sansele ca tot ceea ce incerci sa nu iti functioneze pe terminalele nou aparute fiind folosite cu totul si cu totul alte programe de acest gen pentru a le putea debloca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.