Cum se restaureaza (readuce) Windows 7 la starea initiala fara a recurge la formatare

Am ales sa va vorbesc despre cum se restaureaza (readuce) Windows 7 la starea initiala, fara a recurge la formatare deoarece am observat ca e la moda reinstalarea sistemului de operare, la aparitia primelor probleme de performanta. Chiar daca pare a fi unica solutie, rezultatul obtinut prin formatare poate fi atins si prin alte metode intr-un inteval de timp mult mai redus; aflam in continuarea despre ce este vorba.

RefreshPC restaureaza windows la setarile din fabrica

RefreshPC este un utilitar gratuit cu care putem restaura sistemul de operare Windows 7 la starea avuta de acesta imediat dupa instalare  (drivere incluse) cu un singur click si in mai putin de 5 minute. Uite ce face acesta pentru a revigora sistemul de operare:

  • restaureaza registrul la starea initiala
  • restaureaza serviciile la starea lor initiala
  • curata fisierele temporare
  • curata fisierele prefetch (contin informatii despre aplicatiile instalate, configuratii, etc).

Daca pe langa asta realizam si o scanare cu sfc /scannow (detalii aici), avem mari sanse ca Windows 7 sa fie ca nou in foarte scurt timp evitand formatarea si reinstalarea driverelor.

Download RefreshPC

14 Comentarii

    1. mie mia eliminat niste prgrame infecte putin….inainte bittdefender imi spunea ca sunt niste obiecte infecte in pc dar dupa ce lam folosit,,,am dat o scanare si nu ii mai aveam…

  1. Buna ..Sunt Diana. As vrea sa folosesc RefreshPC 1.0 dar oare se poate ptr Windows XP ?   Indiferent de an/ Si as mai vrea sa imi spuneti necesita o cunoastere a anumitor lucruri la instalarea lui? Sau se face automat?
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.