Cum se poate schimba culoarea barei de activitati (Taskbar) a Windows 7

Despre cum se poate schimba culoarea barei de activitati (Taskbar) a Windows 7 v-am mai vorbit si in articolul in care va prezentam aplicatia Taskbar Color Changer; va mai amintiti, nu ?!? Perfect!!! Ei, azi va voi prezenta o aplicatie asemanatoare, care sincer, imi place si-mi displace in acelasi timp; vedem imediat care sunt motivele.

Taskbar Color Effects

Taskbar Color Effects este o aplicatie gratuita, portabila (nu necesita instalare pentru a putea fi utilizata) cu care putem schimba culoarea implicita a barei de activitati (Taskbar-ului) foarte usor: o rulam, selectam culoarea, facem click pe ¨Save¨apoi pe ¨Close Window¨ si…  gata; Bara de activitati va dispune de o culoare noua indiferent de culoarea temei sau a Wallpaper-ului utilizat (cum se intampla pana in momentul de fata).

In plus, imi place si pentru simplul fapt ca permite utilizarea unei imagini pentru decorarea fundalului Taskbar-ului.

De ce imi place ?!?

Imi place fiindca nu necesita instalare, permite definirea de nuante noi (prin butonul ¨Custom Color), permite setarea procentuala a transparentei pentru o customizare marita, suporta aplicarea si configurarea umbrei (¨Enable Shadow¨), consuma foarte putine resurse si nu intra in conflict cu Aero.

De ce imi displace ?!?

Imi displace fiindca pentru a pastra culoarea aleasa trebuie sa mentinem aplicatia activa ori asta, chiar si in conditiile in care consumul de resurse este aproape nesemnificativ, exista totusi. In plus, la rulare, se minimizeaza automat in System Tray si din acest motiv te poate face sa crezi ca aplicatia nu a fost rulata, daca nu iti trece prin minte ca s-ar putea ascunde in acest meniu (chiar si in conditiile in care culoarea taskbar-ului se schimba la rularea aplicatiei).

Parerea mea … conteza ?!?

Intre Taskbar Color Effects si Taskbar Color Changer eu raman cu ultima varianta si cred ca am lasat sa se inteleaga destul de clar motivele. Totusi, v-am prezentat aplicatia… De ce ?!? Fiindca intotdeauna am considerat ca este bine sa stim ca dispunem de alternative chiar daca uneori acestea nu sunt pe masura asteptarilor noastre. Asadar, voi ce preferati ?!?

Download Taskbar Color Effects

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.