Program de redimensionat partitii

Din trusa de scule a oricărui utilizator, nu trebuie să lipsească un program de redimensionat partiții precum cel despre care vom vorbi în continuare. După preferințele și posibilitățile fiecăruia, avem de ales dintr-o largă varietate de asemenea instrumente, gratuite sau comerciale. Cele gratuite, bineînțeles, nu au toate opțiunile ca cele comerciale, dar pentru un uz personal, non-profesional, sunt suficiente. Astăzi am să vă prezint un asemenea program gratuit, este vorba de Easeus Partition Master Home Edition, care are multe calități comparabile cu versiunea comercială a unui program comercial. Ca alternativă la Partition MagicGParted, etc, Easeus Partition Master Home Edition este o soluție all-in-one care ne permite să gestionăm spațiul de pe disc cu ușurință, având suport pentru dual-boot Windows 7 cu Windows 8. De asemenea, putem fuziona, uni, partițiile adiacente într-una singură fără pierderi de date, extinderea partiției de sistem pentru o maximă performanță. În plus, dispune de un asistent de copiere a unei partiții, sau migrarea întregului hard disk pe altul, fără a fi necesară reinstalarea sistemului de operare. După instalarea programului, simplă, fără adaosuri, avem la dispoziție toată suita Easeus, în afară de cel de partiționare, un program de recuperare date și unul de backup și restaurare. Bineînțeles, vom opta pentru managerul de partiții de care ne vom ocupa în continuare.

program de redimensionat partiții

Interfața programului este simplă în utilizare, având toate opțiunile în meniul de tip ribbon, în bara de meniu superioară, în panoul stâng, cât și la click dreapta pe partiția respectivă. Înainte de lucrul cu orice manager de partiții, vă recomand a efectua un backup al datelor, al sistemului de operare, așa cum de altfel recomandă și dezvoltatorul. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla!

EaseUS Partition Master Home Edition

Astfel, pentru a redimensiona o partiție, selectăm partiția în cauză, iar în panoul stâng, sau la click dreapta, alegem opțiunea Resize/Move partition.

redimensionarea unei partiții

Se va deschide o fereastră cu partiția respectivă, cu toate informațiile, urmând a alege cât dorim să “tăiem” din ea. Pentru acest lucru, ducem cursorul la limita dreaptă a reprezentării grafice a partiției, și glisăm de-a lungul ei în funcție de capacitatea dorită, apoi dăm OK.

acțiunea de redimensionare

Rețineți că, deocamdată, programul nu va acționa în redimensionarea partiției, ci doar va memora acțiunea, urmând ca după ce veți finaliza tot ce doriți să faceți, să aplicați tot ce ați selectat, prin apăsarea butonului Apply din meniul ribbon. Oricând, dacă vă răzgândiți asupra unei acțiuni, aveți opțiunea Undo, plasată lângă butonul Apply.

aplicarea acțiunilor

În funcție de acțiunile de redimensionare, mutare, fuzionare a partițiilor adiacente, programul va analiza aceste acțiuni și vă va anunța printr-un pop-up de necesitatea restartării sistemului (dacă este cazul), urmând a executa în modul offline acțiunile. După executare, automat va boot-a în sistemul de operare, anunțându-vă de reușita acțiunii. În mod similar redimensionării prezentate, puteți adăuga și alte acțiuni. Vă recomand ca înainte de a apăsa butonul Apply, să verificați tot ceea ce doriți să faceți, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Odată apăsat butonul Apply, nu veți mai putea reveni asupra acțiunilor! Și lucru cel mai important, înainte de toate, faceți un backup la partiția cu care veți lucra. Programul ne asigură de reușita operațiunilor fără pierderi de date, însă o precauție în plus, nu strică niciodată. Easeus partition master, se poate proteja cu o parolă, în tabul General. În versiunea gratuită a programului, nu este valabilă opțiunea de a face un CD boot-abil. Easeus Partition Master Home Edition, poate fi rulat în toate versiunile Windows32-bit și 64-bit.

Download Easeus Partition Master Home Edition

10 Comentarii

 1. am citit articolul cam tarziu dar tot cu easeus am facut. Am unit doua partitii (aveam 3)si am reusit dar am pierdut datele(vreo 200 Gb…) acum caut un program bun de recuperat date…

 2. MI`E NU MI SA DESCARCAT ACESTE PROGRAM MI SA DESCARCAT ARO 2011 DE CE OARE MA PUTETI AJUTA VA ROG FINCA AM NEVOIE DE ACEST PROGRAM VA ROM MS MULT

 3. Am si eu o nelamurire,cu acest program pot muta partitia (G) care e goala si nu o pot sterge ? daca o pot muta in (C) si poai sa o sterg de tot … sau un alt program cu care pot scapa de part(G) am incercat cam toate variantele din pc sa o sterg .
  multumesc

 4. Salut.

  Am facut 3 partitii, C, D si X. Pe C nu mai am spatiu, cum pot adauga spatiu din X in C, se poate face treaba asta? :)

  P.S. scuze, sunt nepriceput in ale calculatorului.

  Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.