Adauga noi functii (optiuni, butoane) ferestrelor Windows-ului

Chiar daca nu-mi doream sa se termine niciodata, concediul —ca orice alta vacanta— are zilele numarate si al meu tocmai a ajuns la final…. cu pareri de rau si cu bucurie; pareri de rau pentru tot ce as fi vrut sa fac dar n-am mai avut timp, bucurie pentru intoarcerea in locul unde —cred si sper— multi dintre voi imi asteptau revenirea: blogul programecalculator.ro.

Chameleon Window Manager

In primul articol de dupa concediu, va voi vorbi despre un utilitar curios cu care putem adauga noi functii ferestrelor sistemelor de operare Windows (XP, Vista si 7) sub forma unor butoane ce vor fi adaugate in bara titlului, langa butoanele implicite (ex. in imaginea de mai sus).

Chameleon Window Manager Optiuni

Chameleon Window Manager este un utilitar gratuit, care ne ajuta sa obtinem un control total asupra tuturor ferestrelor de  sistem, prin intermediul unor butoane care se integreaza perfect cu aparenta temei active, in bara titlului ferestrelor. Iata care sunt principalele optiuni pe care le putem adauga:

  1. Always on Top: aceasta functie va afisa fereastra pe care este activata, intotdeauna, deasupra celorlalte ferestre active.
  2. Minimize to Caption: minimizeaza fereastra actuala, astfel incat sa i se vada doar titlul.
  3. Specify Transparency: defineste un procentaj de transparenta pentru ferestre.
  4. Position Window at left/right of screen: muta fereastra actuala in partea dreapta / stanga a desktop-ului.
  5. Minimize to Tray: minimizeaza fereastra in System Tray (meniul afisat la activarea sagetii de langa ceas).

In plus, Chameleon Window Manager dispune de diverse teme cu care-i putem modifica aspectul, pentru a-l putea customiza in functie de preferintele fiecarui utilizator in parte.

Parerea mea… conteaza ?!?

Chameleon Window Manager este un utilitar gratuit foarte complet, usor de folosit si foarte util tuturor celor ce prefera click-urile in defavoarea actiunilor. In egala masura, datorita functiei Always on Top, poate fi de folos si persoanelor ce prefera ca finalizarea anumitor procese (ex: finalizarea scanarii, finalizarea unei descarcari, alerte de sistem, s.a.m.d.) sa nu-i intrerupa de la activitatea in curs de desfasurare.

Web | Chameleon Managers

Link | Download C.W.M.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.