Program pentru analizarea Hard Disk-urilor în scopul identificării fișierelor care ocupă cel mai mult spațiu pe acestea

Nu de puține ori ne confruntăm cu lipsa de spațiu pe diferite partiții ale Hard Disk-urilor din calculator. În astfel de situații este necesară o analiză amănunțită a datelor stocate pe acestea, pentru a decide ce păstrăm și ce eliminăm definitiv. Această analiză, mai ales navigarea prin diferite foldere, pe fiecare partiție, consumă mult timp, mai ales că spațiul ocupat de foldere nu este afișat în Windows Explorer, deoarece este ascuns ori protejat de sistem. În astfel de situații, pentru a reduce cât mai mult timpul necesar analizării Hard Disk-ului, putem apela la diverse programe speciale cum ar fi Disk Usage Analyzer.

program pentru analizarea hard disk-ului

Disk Usage Analyzer este un program gratuit, simplu de folosit și deosebit de util la identificarea folderelor și fișierelor de mari dimensiuni aflate pe Hard Disk. Instalarea programului este simplă, nu va pune probleme nimănui.

La prima rulare a programului vom avem rezultatul analizei întregului Hard Disk. În scopul identificării folderelor și fișierelor, programul dispune de un browser de fișiere integrat, similar celui din Windows. În partea dreaptă a innterfeție vom avea rezultatul analizei: dimensiunea fiecărui fișier sau folder, selectarea făcându-se din tab-urile din bara inferioară a programului.

În tab-ul Contents vom avea conținutul generic al Hard Disk-ului sau folderului selectat în panoul din partea dreaptă.

Free Disk Analyzer

Cu o astfel de posibilitate de a naviga atât de rapid prin conținutul întregului Hard Disk vom economisi mult timp la detectarea și ștergerea a ceea ce este inutil în calculator. Mai mult de atât, programul ne afișează în mod implicit și fișierele protejate ale sistemului de operare.

În secțiunea Largest Folders, pe lângă dimensiunea și locația fiecărui folder, ni se afișează și numărul de fișiere conținute, precum și dimensiunea medie a fișierelor (Average File Size). În opțiunile programului vom regăsi posibilitatea de a crea diverse filtre de analiză, opta pentru ștergerea manuală sau automată a cache-ului propriu, precum și opțiunea de a efectua o analiză automată la fiecare rulare a programului.

cele mai mari fisiere de pe hard disk

Crearea de filtre de analiză este utilă în cazul în care dorim să evaluăm spațiul ocupat de diferite fișiere media, respectiv muzică, filme, fotografii, etc, și bineînțeles, localizarea rapidă a acestora. Disk Usage Analyzer este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows, atât pe platforme de 32 cât și de 64 de biți, și poate fi descărcat gratuit de pe site-ul său oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.