Conectat la router, dar fără acces la Internet: configurarea corectă a conexiunii

Deoarece în articolul anterior mă adresam utilizatorilor de nivel mediu-avansat, în această ocazie voi schimba placa pentru a vorbi începătorilor care mi-au cerut mai multe tutoriale “de inițiere”. Totuși, celor care se regăsesc în această categorie, înainte de a continua le recomand să descarce și ruleze în computer programul acesta și să încerce să remedieze problemele conexiunii cu ajutorul său. Dacă problema nu dispare după rularea programului recomandat, urmați indicațiile oferite în continuare.

Limited or no connectivity ~ No Internet access


1-conectat_dar_fara_acces_la_internet
Cauzele apariției acestei probleme, exact așa cum afirmă și cei de la Microsoft, pot fi diverse dar în acest articol vom trata să găsim soluția configurând corect parametrii conexiunii utilizate.

1. Pentru o rețea Wireless

Notă:

 • Dacă nu încercați să vă conectați la Internet prin intermediul unei rețele Wireless atunci săriți peste informațiile acestea și treceți la punctul 2.

Înainte de toate ne vom asigura că am scris corect parola rețelei Wireless la care suntem conectați și pentru a face acest lucru mergem la:

 • Control Panel » Network and Internet » Network and Sharing Center » Manage Wireless Networks

Ajunși aici, vom șterge configurația rețelei la care suntem conectați:

2-sterge_configuratia_existentaDupă ce am făcut acest lucru încercăm reconectarea la rețea asigurându-ne că am scris corect parola care protejează accesul la ea:

3-parola_reteleiDe unde obținem această parolă:

 • de la cel care ne-a configurat routerul.
 • în cazul în care am primit routerul de la furnizorul de servicii la Internet, aceasta este scrisă de obicei pe o etichetă lipită pe carcasa dispozitivului (dedesubt).
 • de la proprietarul rețelei (ex: cafeneaua / hotelul în care ne aflăm, vecinul, etc).

Dacă după ce am făcut acest lucru problema nu s-a rezolvat, continuăm cu instrucțiunile de la punctul 2.

2. Configurarea adresei IP și a DNS-urilor

4-proprietati_retea_configurare_ipPentru a putea modifica parametrii conexiunii mergem la:

 • Control Panel » Network and Internet » Network and Sharing Center » Change adaptor settings

Aici facem click-dreapta pe adaptorul conecta (indiferent dacă este vorba de o conexiune prin cablu sau prin Wireless) și, în meniul contextual alegem “Properties” (așa cum poate fi observat în imaginea de mai sus).

În fereastra care se deschide selectăm “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)” apoi facem click pe butonul “Properties“:

5-proprietati_IPv4Perfect! Acum avem două posibilități:

 • obligăm adaptorul să accepte configurația pe care o primește de la router
 • configurăm manual parametrii rețelei (recomandat)

2.1. Configurarea automată a parametrilor rețelei

Dacă dorim să nu ne complicăm viața care oricum este prea complicată, în fereastra “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) Properties” selectăm casetele:

 • Obtain an IP addresss automatically.
 • Obtain DNS server address automatically.

Apoi facem click pe “OK” și așteptăm să vedem dacă problema s-a rezolvat.

6-configurare_automata_ip_dnsTeoretic, dacă problema era provocată de o configurare incorectă a acestor parametrii, acum ar trebui să avem acces la Internet, cu o condiție:

 • Routerul la care suntem conectați să fie setat astfel încât să trimită dispozitivelor care sunt conectate la el (calculatoare, tablete, telefoane mobile, etc) datele de configurare.

2.2 Configurarea manuală a parametrilor rețelei

7-configurare_ip_dns_manualPentru a configura manual rețeaua va trebui să cunoaștem următoarele informații:

 • Adresa IP a router-ului (va trebui să o scriem la “Default gateway“); pe care o putem afla de la cel care ne-a instalat Routerul. De obicei este 192.168.1.1
 • Adresa IP a serverelor DNS (eu folosesc Google Public DNS fiindcă îmi par a fi mai rapide decât cele oferite de furnizorul de servicii la Internet; RDS în cazul meu).

Cum alegem o adresă IP pentru calculatorul nostru:

În funcție de adresa IP a routerului, modificând ultima valoare a acesteia. De exemplu, dacă adresa IP a routerului este 192.168.1.1, putem opta pentru folosirea oricărei adrese IP cu o valoare cuprinsă între 192.168.1.2 și 192.168.1.252.

E important să ținem cont și de celelalte calculatoare conectate la rețea pentru a evita folosirea unei adrese IP deja folosite. În caz contrar, vom provoca un conflict între IP-ul calculatorului nostru și celelalte dispozitive conectate la rețea.

Asta vrea să spună ca o rețea configurată corect ar trebui să arate în felul următor:

 • Adresă IP Router: 192.168.1.1
 • Adresă IP Laptop: 192.168.1.2
 • Adresă IP Desktop: 192.168.1.3
 • Adresă IP Smartphone: 192.168.1.4
 • Adresă IP iPod Touch: 192.168.1.5
 • Adresă IP Telefon Voip (Skype, MSN, etc): 192.168.1.6
 • Adresă IP a calculatorului vecinului care ne fură Internet prin Wireless sau a oricârui alt dispozitiv conectat la rețea: orice IP care să nu coincidă cu una dintre adresele de mai sus).

Și cam asta ar fi tot. Teoretic, problema ar trebui să se rezolve dacă am introdus datele corecte.

8-acum_avem_acces_la_internetDacă acest lucru nu se întâmplă, cerem ajutorul furnizorului de servicii la Internet.

Tutorial video despre configurarea adresei IP în Windows

Articol publicat în categoria Software

, , , , , ,

377 Responses to “Conectat la router, dar fără acces la Internet: configurarea corectă a conexiunii”

 1. sailorriver Says:

  Totul explicat simplu si corect.Multumesc.

  Reply

 2. Dragos Says:

  Salut! Am internet de la RDS si as vrea sa-mi cumpar un router! Ai vreo sugestie de router?

  Reply

 3. Dragos Says:

  Multumesc frumos pe acesta cred ca o sa-l cumpar!

  Reply

 4. Alex Says:

  CEAO CRISTIAN ma numesc alex si as dori sa ma ajuti daca te rog frumos am vazut la cineva un ruter D-LINK si nu era conectat la internet prin cablu toate intrarile si iesirile erau goale bine anteles avea internet de la alt ruter, mar interesa cum as putea sa fac si eu acest lucru pentru ca si eu am internet de la altcineva unde stau dar numai pana la geam pentru ca pereti sant din beton si poate e si slab semnalul si mam gandit sa ami cumpar si eu un modem D-LINK SAL folosesc tot asa ca wireles dar ce nu stiu e cum sal configurez .

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Alex, n-am să-ți răspund la înrtebare dintr-un motiv: până miercuri voi publica un articol (e scris deja mai bine de jumătate) în care voi explica modul în care se poate mări raza de acoperire a semnalului folosind două routere. Nu, te superi, nu? :)

   Reply

 5. Sorin Says:

  Multumesc pentru sfaturi, simplu si la obiect.

  Reply

 6. Alex Says:

  nu ma supar ca stiu ca ai mult de lucru dar pot astepta multumesc Cristian

  Reply

 7. Alex Says:

  Mersi de tutorial CRISTIAN chiar te tog acept sfatul omului cu experienta.Chiar nu stiu ce fel de ruter trebe sa iau dar am auzit ca D-link e bun acum astept opinia ta si apoi ami voi lua si eu unul .Astept raspuns din partea ta.Multumesc

  Reply

 8. Alex Says:

  mersi de sfat CRISTIAN.

  Reply

 9. polferis Says:

  Salut, Cristian! Apropo` de Google DNS, mai precis la faptul ca ar fi mai rapide. S-ar putea, dar potrivit locatiei fiecaruia, trebuie analizata reteaua si apoi ales DNS-ul. Am gasit un softulet portabil care face acest lucru. In plus dupa analiza, iti deschide browserul si iti afiseaza toate serverele disponibile tie, si cel mai bun lucru iti face recomandarea necesara, adica ce servere sa-ti setezi in pc. Il gasesc destul de util, mai ales ca poate fi folosit de avansati si incepatori deopotriva. Merita testat!
  http://www.addictivetips.com/windows-tips/namebench-finds-fastest-dns-server-for-you/

  Reply

 10. tyby Says:

  salut , cristi ajuta-ma cu o problema te rog frumos, am un pc-am net fibra optica RDS, si am un laptop care are wireless, am luat un router wireless, l-am conectat la pc(adica cablu de net din pc l-am bagat in router, si cablu din router l-am bagat in “Casuta” pentru net,unde am si telefonu bagat) am facut configuratia routerului prin acel ip 192.168.1.1 ,si acum sa caut cu laptou wireless sa ma conectez ,gasesc denumirea routerlui ma conectez , imi apare conectat , dar Fara Acces Internet…si fac exact ce ai postat tu mai sus, si tot nu merge…care ar putea fi problema??

  Reply

 11. tyby Says:

  DAKATO scrie pe el , ADSL2+ de la romtelecom, nu inteleg? cum sa configurez user si pass? ca deobicei pe pc unde am netu…am o iconita si pur si simplu dau 2x click si imi apare user si pass si dau doar conect…atat. dar ca sa ma conectez prin wireless de pe laptop nu cred ca imi trebuie asa ceva:-??

  Reply

 12. denisa Says:

  buna. am citit articolul tau si l-am urmat in tocmai. app multumim, e foarte pe romaneste scris:P. Insa la mine problema persista. imi arata ca e conectat, dar no internet access. te rog din suflet daca poti sa ma ajuti…

  Reply

 13. denisa Says:

  da, e pe PPPoE

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Dacă ai setat corect PPPoE în router iar acesta sincronizează, având în vedere că IP-urile au fost setate corect în calculator, mai mult ca sigur e o defecțiune tehnică pe undeva. Posibil la router..

   Reply

 14. denisa Says:

  ok. iti multumesc frumos

  Reply

 15. denisa Says:

  ai avut dreptate. am fost azi si am luat alt router. a fost floare la ureche setarea lui. multumesc inca o data si toate cele bune>:D<

  Reply

 16. TyiBy Says:

  Vreau si eu o parere daca se poate.. ca mai mult nu cred, avand in vedere lipsa de .. dovezi!
  uneori imi apare “no internet acces”, si revine dupa 15 mine sau chiar zile uneori..
  Netul este al vecinei, deci nu stiu sigur ce poa’ sa tot faca de mi se intampla asta.
  Singura idee care imi vine in cap e ca vecina scoate din router cablul de net.. dar.. de ce ar face asta?
  alta idee sincer nu am.. am incercat si metodele de mai sus, fara succes..
  O idee ceva sa ma scoata din ceata?ori am dreptate cu varianta mea?

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Salut TyiBy! Eu pățeam chestia asta foarte des cu un Linksys vechi; dar din experiență, îți spun că nu e ceva propriu Linksys. Am văzut că și alte routere pierd conexiunea la Internet atunci când traficul e oarecum ridicat. Caută dacă pentru routerul ăsta (despre care n-ai zis mare lucru) al vostru există vreo actualizare firmware care să rezolve problema și dacă este așa, spune-i vecine-i că e important să-l actualizați (va trebui să te conectezi la el prin cablu). Repet: Nu e normă generală! În unele situații, problema se rezolvă actualizând firmware-ul, în altele se rezolvă restabilind valorile din fabrică, în timp ce în altele, nu se rezolvă…
   Chiar nu cred că stă vecina toată ziua cu mâna pe cablu… N-are sens…

   Update: Acum am văzut că e un HG520 routerul; slăbuț tare (am avut și eu)! Cumpără altu'; un d-link.

   Reply

   • TyiBy Says:

    Salut si tie! Sincer eu as cumpara, dar nu e al meu. :D
    Mersi de raspuns, deci m-am cam lamurit.. de la trafic ridicat, cine stie cati nebuni mai trag de la vecina.. :D
    Nu prea pot eu sa ma duc peste ea sa-i spun asa ceva, nici macar nu stie ca trag de la ea..
    Are de prin 2009 routerul, deci da, ce ai spus tu prinde contur..! inainte mergea stas… acum e atata de incarcata reteaua, sau modemul e pe duca incat trag cu 9kb/s, desi de obicei era cu 1,3mb/s.. http://i.imgur.com/PA4Im.png
    Sper sa nu-si schimbe modemul si sa-si bage d’ala cu parola… :/
    Pai HG520s daca nu ma insel asa se dadeau la toti abonatii romtelecom, acum probabil da ceva mai bun..

    Singurul acces care il am la acel modem este prin adresa IP, user admin, parola admin.. dar n-am ce face mare lucru de acolo, cred.Cu toate ca as scoate din retea pe astia care trag ca magarii de pe net.:D
    Nu stiu, nu am stat sa caut un program care sa ma ajute sa fac asta.. cunosti cumva?
    mai am o retea fara parola la blocul vecin nu e problema, da nu prind, am placa slaba. :D
    chiar, probabil sa fie si din cauza placii mele.. nu?nu le am deloc cu hardware.

    Reply

    • Cristian L.S. Says:

     Problema e complicată rău. Ideal ar fi să blochezi accesul tuturor celor ce n-au nimic de-a face cu proprietarul. O filtrare MAC severă, de exemplu. Cât despre faza cu placa Wireless, știi tu vorba aia “La omul sărac nici boii nu trag” ?!? Ei, cam așa stau lucrurile… Nu prea poți avea calitate cu lucruri vechi și slabe; în concluzie, da, poate fi și de la placa ta de rețea problema.

     Reply

     • TyiBy Says:

      Se pare ca varianta cu placa mea pica, pentru ca noaptea merge bine.. deci e clar, e reteaua libera!
      Exact la asta ma gandeam si eu, cu blocatul..pentru ca daca ei sunt nesimtiti sa traga in halul ala incat sa pice .. sau poate chiar ei ma daddeau afara.:D
      problema e ca nu stiu daca o sa pot face asta, trebuie un program si inca n-am cautat nimic, cine stie daca exista..
      Ar fi ideal un articol despre “Cum sa blochezi accesul strainilor la reteaua wirelles din PC cu X program”, numa’ sa nu-l vada vecina. :D

   • TyiBy Says:

    Am scris un comentariu cat un roman, sper ca a intrat la SPAM si nu l-am scris degeaba! :D
    ca vad ca nu a aparut.. OMG..

    Reply

    • TyiBy Says:

     Cred ca placa mea de retea e pe duca.. adica, pana acum prindeam vreo 12 retele si acum ce sa vezi, singura care o mai prind e HG520s + inca 2 fara semnal, la care aveam inainte semnal aproape full!
     http://imgur.com/WjlOO
     Plus ca imi merge excelent pe net dar nu pot sa descarc nimic.. se descarca cu 9kb, si apoi tot coboara…
     la fel face si cu uTorrent! deci nu stiu ce sa mai cred..

     Reply

    • Cristian L.S. Says:

     Unele comentarii sunt selectate automat, aleatoriu, și puse în coada de așteptare pentru a fi aprobate. Măsuri de siguranță luate pentru a evita neplăcerile cauzate de cei ce profită de faptul ca pot spune orice după ce li s-au aprobat primele 3 comentarii. Nu-ți face griji, niciun comentariu nu se pierde! :)

     Reply

 17. TyiBy Says:

  Si iata o poza cu reteaua in plina splendoare: http://i.imgur.com/kRBFL.png
  :D

  Reply

 18. ioana Says:

  buna! am o mare nelamurire? atunci cand ai internet wireless fara parola, poti cumva intra in reteaua la care esti conectat si bloca un anumit dispozitiv?

  Reply

 19. Mirel Says:

  Buna Cristian Am un router D-Link DIR600 si nushtiu sa il configurez m-am uitat la 1000 de tutoriale video si nushtiu sa-l configurez ma ajuti si pe mine? multumesc!

  Reply

 20. Mirel Says:

  Da dami add la yahoo

  Reply

 21. Mirel Says:

  Nushtiu sa-l configurez am ip static si nushtiu ce sa scriu la el? ca tot ce scriu imi apare Datele sunt Gresite Ignori? AsA apare!

  Reply

 22. Bogdan Says:

  salut am o intrebare.Eu am router tototlink si merge cu intreruperi oare de ce?

  Reply

 23. geo Says:

  Am un router dlink dir 501 si dupa ce aplic toate aceste setari am internet wireless pe laptop pentru o perioada scurta de timp(20 min),dupa care incep sa nu se mai incarce imaginile si apoi intreaga pagina.Am clonat mac-ul.Vreo sugestie?

  Reply

 24. Alina Says:

  Salut,

  am si eu o problema
  am acces la internet, insa nu pot face internet explorer 9 sa functioneze dupa ce am schimbat providerul.Modem nou, router nou, acces internet ptr skype si counter insa ptr google , yahoo etc nu merge
  Nu pot absolut deloc intra pe net imi apare …cannot display
  ai vreun tutorial pentru treaba asta ? m-ar ajuta sa inteleg cum sa fac sa mearga calc.

  mersi

  Reply

 25. Cristy Says:

  Salut,
  am si eu o problema,cristi ajuta-ma cu o problema te rog frumos?

  Reply

 26. Florin Says:

  buna..am nevoie de ajutor…mi-am schimbat windowsul..acelasi windows…window7 ultimate…sh nu ma mai pot conecta la internet.Cu modem de la orange il instalez si merge….Dar am si router modem HG655b de la romtelecom…pe acesta nu mi-l citeste…incerc sa il configurez la http://192.168.1.1..sh imi zice ca pagina nu este gasita..mentionez ca am incercat pe Internet Explorer si pe Gogle Chrome..ma puteti ajuta? Multumesc anticipat!

  Reply

 27. Ionut Says:

  Salut cred ca sunt confuz, pana acum imi mergea perfect wireless-ul iar acum nu mi-l mai vede parca nu as mai avea wi-fi dar routerul merge si beculetul de la w-lan palpaie deci ceea ce inseamna ca teoretic ar trebui sa- mi mearga dar nu vrea :( care ar putea sa fie problema? routerul este edimax br-6428nS 300 mbps .

  Reply

 28. ovidiu Says:

  Buna, am urmarit comentariile si este un thread foarte interesant. Am si eu o problema si as avea nevoie de ajutor ca eram pe punctul de a da cu router-ul de pamant. Am cumparat azi un D-Link DIR-501, am introdus cablurile asa cum spune manualul( firar al ……) si cand dau Conect, imi apare ceva de genul Conect through wan miniport pppoe…., sta vreo 30-50 de secunde si imi da eroare 678. Te rog spunemi ( babeste dak se poate) ce setari trebuie sa fac si unde, ca am ajuns de am dat peste cap si conexiunea directa prin modem la PC. Internetul este de la RDS.
  Multumesc anticipat

  Reply

 29. wessel Says:

  Salutare! Am si eu o problema! Am de curand net de la clicknet (power 100mbps), router huawei 658.Viteza e destul de ok.Problema e cu androidul conectat prin wirelles.Nu pot sa descarc sau sa-mi actualizez nimic din google play pe telefon.Imi arata ca si cum incepe descarcarea si ramane asa la nesfarsit.Problema nu e din telefon fiindca l-am incercat atat pe rds cat si pe romtelecom la alti vecini si functioneaza.Daca-i intreb pe cei de la rtc imi raspund ca nu au cum sa ma ajute fiindca nu acorda suport ptr. android.Ma gandesc sa nu fie ceva din setarile la router.Daca stie cineva si poate sa-mi dea un raspuns…merci!

  Reply

 30. wessel Says:

  Am rezolvat.Am gasit pe un forum raspunsul.A trebuit sa introduc eu DNS-urile romtelecomului in setarile modemului.Intrebarea pe care mi-o pun acum este, de ce angajatii aia de la “deranjamente” nu stiu despre treaba asta sau nu vor sa spuna? Dar asa-i in Romania!Jos palaria pentru toti aceia care impartasesc pe net din cea ce stiu!!

  Reply

 31. Mrpfn Says:

  Sa stii daca mai ai probleme de genul asta poti face o sesizare pe “forumul” lor de pe Facebook,mergand treaba mai repede.

  Reply

 32. radu Says:

  Foarte tare acest tutorial.
  Dupa 5 ore de nebunie si durere de cap am reusit sa rezolv problema in 15 min .
  Foarte ,foarte tare. Multumim pt acest tutorial foarte educativ as putea spune.
  Multa sanatate si la mai multe tutoriale sa mai invatam si noi tainele tehnologiei ale acestui secol.

  Reply

 33. Razvan Says:

  Derajez si eu cu o intrebare daca se poate raspunde. Daca sunt abonat la internet printr-o firma de cartier iar pentru conectare se porneste un programel (cu user si password) la pornirea calculatorului, este vreo posibilitate sa ma pot conecta la internet si cand calculatorul este oprit? Reteaua o vad in permanenta, dar nu am acces la internet pana nu lansez respectivul program.
  Am inteles ca la RCS_RDS merge desi din ce am vazut si acolo ai nevoie de conectare la net prin lansarea unei aplicatii cu user/pass.
  Multumesc anticipat!

  Reply

 34. Catalin M Says:

  Salve,am si eu o mica problema legata de acest router.Am un DIR-600,conexiune RDS dar netul nu reuseste sa-si faca loc spre calculator.L-am setat si manual si prin wizard(routerul) si la status cand dau,imi apare ca e conectat prin PPOE.Dar cand incerc sa deschid o pagina de net, nu merge. ”Nu se poate realiza conexiunea la internet”.
  De clonat mac-ul placii de retea de la calculator nu am facut-o inca si nici un update de firmware…astea fiind ultimele doua solutii personale.Te-as ruga daca stii/ai alte solutii posibile sa mi le zici si mie cu rugamintile de rigoare pentru ca eu nu stiu ce sa mai incerc.
  Mentionez ca daca bag cablul de net direct in calculator(si sar peste router),ma conectez cu user si pass si merge netul foarte bine.Si routerul a fost folosit cam 4-5 luni de la un alt ISP (Mitnet) prin DHCP si a mers fara probleme si l-am dibuit atunci din prima…deci problema ma gandesc ca e la mine,nu fac sau uit ceva…
  Mersi iar si scuze pentru scrisoare :)

  Reply

 35. Costin Says:

  Salut, sunt folositoare explicatiile pentru cei care au win.7, din pacate eu am win XP si nu se potrivesc caile indicate.
  Eu am probleme cu un laptop care pierde setarile dupa fiecare oprire sau restart. Trebuie sa intru de fiecare data cu RUN/services.msc/ si la “Wireless Zero Configuration sa dau dublu click si start la services status. Dupa acesta apare in Wireless Network Connection Properties tab-ul Wireless Network unde trebuie sa bifez Use
  ‘Win to configure my wireless network setings”. Apoi ma pot conecta. Problema este ca la oprirea laptopului sau dupa restart, toate setarile se pierd si trebuie sa urmez iar toti pasii de mai sus. Laptopul sotiei nu are problemele astea si se conecteaza singur de fiecare data.
  Puteti sa-mi dati un sfat ? Multumesc

  Reply

  • flutike Says:

   Incearca aceste setari si revino cu feedback
   Click start menu
   Right click on my computer
   Click manage
   Click services and applications
   Click services
   Scroll down to Wireless Zero Configuration.
   Click on wireless zero configuration
   Set to automatic
   Click apply

   Reply

  • Costin Says:

   @flutike >>>tocmai asta era problema, de fiecare data puneam in Wireless Zero Config. pe automat, apasam start, apply,ok si dupa restartare a nootbook setarile nu se mentineau si trebuiau refacute….asa ca am facut ceea ce stiam, dar imi era greu: am reinstalat win cu cu stick butabil si acum merge ok. (notebook-ul nu are CDROM)

   Reply

 36. liviu Says:

  Poate ma ajutati si pe mine:)M-am procopsit cu acest router wireless
  `inalambrico telefonica comtrend ct-5361`
  Nu reusesc sa-l configurez,laptopul se conecteaza(se pare)arata connected straight signal..dar net ioc.Precizez ca am net de la RDS conexiune pppoe.
  Multumesc,

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Ai indicații aici, pagina 23.

   Reply

   • liviu Says:

    Multumesc…dar cred ca am lacune serioase in aceasta privinta…cum accesez ip routerului pentru a-l configura?Am vazut cu ie dar nu stiu cum.
    Cablul de net la router?Sau la pc….pentru asta imi trebuie ajutor:)
    Merci

    Reply

    • Cristian L.S. Says:

     OK. La pc, setezi adresa IP: 192.168.1.111
     conectezi routerul la PC, prin cablu.
     Deschizi browser-ul și accesezi 192.168.1.1
     Încerci să te loghezi cu : Username: admin Pass: admin
     Dacă nu reușești, încerci cu Username: 1234 Pass: 1234
     De aici înainte urmezi indicațiile din manual.

     Reply

     • liviu Says:

      Scuze de insistenta dar poate poate reusesc sa-l fac..
      Cineva din alta parte imi spune asta:
      `Merge configurat doar daca ai netul pe mufa RJ11 adica de telefon, nu normala de placa de retea RJ45. Deci daca ai net de la rds normal nu o sa mearga mufa , dar daca ai mufa de telefon e ok.`
      Fireste ca nu am mufa de telefon..
      In schimb am reusit sa ma loghez pe ip lui dar lucrurile nu arata ca in carticica aia a lor,nu am optiune de quick settings doar advanced..in fine mai am si cd-ul de instalare..configurez si ulterior arata conected straigh signal dar nu se conecteaza si pace..cred ca imi scapa ceva..
      Fiind expert poate reusesti in cele din urma sa ma luminezi sau il arunccccccccc….
      Multumesc pentru solicitudine,

     • Cristian L.S. Says:

      Greșeala mea e că am ignorat total termenul “Telefonica” din numele modelului. Se pare că router-ul tău este varianta special creată pentru compania de telefonie “Telefonica” (un fel de Romtelecom) și drept urmare poate fi diferit de versiunea comercială. Cât despre RJ11 și RJ45, este adevărat ce ți-a spus acel “cineva”. Dacă dispozitivul nu are port RJ45 (adică un port în care să poată fi introdus cablul de internet) sub care să scrie “Internet”, routerul nu va putea fi configurat pe o conexiune PPPoE.

 37. liviu Says:

  Pe spate are 4 porturi RJ45 corespunzatoare cu 4 Lan pe fata si una ADSL de telefonie..acesta este de fapt saracia:
  http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=341352981&url=3783e84472de7565b5370b71f6240a22

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Din câte deduc de pe schița din pagina 9 acest router nu poate fi utilizat pe o conexiune PPPoE. În cel mai fericit caz ar putea fi folosit de clienții Romtelecom care dispun de o conexiune ADSL.

   Reply

 38. liviu Says:

  Multumesc frumos…macar sa nu-mi mai bat capul:)
  Un weekend placut va doresc,

  Reply

 39. McJohn Says:

  Am nevoie și eu de o mina de ajutor !
  Am internet oferit de Orange . Folosesc un modem Huawei 220.
  întâmpin următoarea problema : am un calculator (PC) , o tableta și câteva telefoane mobile. In afara de PC toate au WI-FI . Daca e pornit PC-ul toate celelalte nu au net.
  Daca bag SIM-ul într-un telefon , toate celelalte au net, mai putin PC-ul.
  Am luat un router TP-LINK WR740N , dar nu are mufa USB pentru a baga modemul in el (deci nu merge) . Am luat un gadget nou TP-LINK, TL-WN723N (e ceva mic cit un dispozitiv Bluetooth) și nu știu cum sa-l fac sa “împrăștie” netul de la PC sau sa-l primească pe cel de la telefon , (tot prin wi-fi) . Acesta (TL-WN723N) se conectează prin USB însă nu știu cum sa-l fac sa ia internetul de la modem (sau din calculator) și sa-l dea la telefon …
  Sunt condiționat de minunea aceea de cablu “Ethernet” fără de care routerul nu poate fi instalat . Si nici stick-ul nu ma pricep sa-l instalez .
  Poate ma ajuta și pe mine cineva cu o idee !

  Reply

 40. McJohn Says:

  Da, îmi amintesc !
  E o poveste mai lunga !
  Pe scurt ; prin luna iulie m-am interesat de ofertele de internet disponibile în zona mea .
  Aveam Romtelecom la 65 lei (parca)- mult !
  O firma de internet prin fibra 30 lei – trafic nelimitat , viteza 30 Mb/s . -Foarte buna oferta !
  Orange 35 lei – 3 GB/luna.
  Am vorbit cu băiatul de la fima cu fibra , mi-a recomandat EDIMAX ,care avea și mufa USB . Când am fost sa-l iau era dublu la preț ! (undeva la 180 lei). Asta era luni . iar până miercuri mi-a promis ca vine și-mi instalează netul. La ce sa dau banii pe unul cu mufa USB dor pentru 2 zile . Am luat deci UN ROUTER și apoi l-am așteptat o luna !
  Am fost apoi pe la firma “de net” în fiecare săptămână sa-mi spună măcar dacă mai vine sau nu . Pentru a ma conecta la net le trebuia 500m de cablu și pentru un singur ins nu s-au deranjat sa vina .
  Atunci am mers la Orange și am încheiat abonament pe un an . Si uite asa am rămas cu routerul care nu-mi trebuie . Știam ca mi-ai recomandat ceva , dar nu mai țin minte de ce l-am luat pe acesta . Se poate ca intre timp s-a cam terminat marfa care era expusa atunci când ți-am trimis întrebarea ! Nu mai știu !
  Daca-l mai iau și pe acesta “Adaptor wireless TP-LINK TL-WN722N, USB 2.0″ , ajung tot acolo !
  Dar daca altfel nu ma poți ajuta ma duc sa mai iau și unul din-acela ! Ce-o sa fac ! Dar dacă mai dau banii și pe acesta ma ajuți sa am WI-FI in casa ?
  Astept raspuns .

  (Am citit cu ceva timp în urma poate 3-4 luni , nu mai țin minte un articol despre un program care sa permită utilizatorilor sa intre pe anumite programe doar intre anumite ore . De când am abonamentul la net am ajuns sa ma “bat” cu soția pe calculator . Vine de la munca , mănâncă și apoi sta “toată ziua” pe “Ferma” ei ! M-a disperat ! Eu mai prind calculatorul atunci când ea trebuie sa gătească ! Acum spre exemplu am treaba în curte , dar stau la calculator . Îmi trimiți și mie te rog link-ul către acea pagina !?!)

  Reply

  • flutike Says:

   Mi-a placut introducerea …E o poveste mai lunga ! …Pe scurt ; prin luna…
   Pana faci cumparaturile studieaza si aceste 2 articole , poate vei avea nevoie in viitor .
   http://t7.hu/03fv
   http://t7.hu/03fw

   Reply

   • McJohn Says:

    -http://t7.hu/03fv-
    Connectify l-am încercat , dar nu i-am dat de capăt ! Ori varianta free nu funcționează bine și bani nu am de gând sa dau , ori eu nu primesc netul prin wireless și nu-l pot configura .
    Bzeek – placa de rețea nu am , dar o sa încerc sa folosesc adaptorul ce l-am luat .
    -http://t7.hu/03fw-
    Sunt o grămadă de setări acolo și nu am timp acum , dar ma uit diseară !
    Mulțumesc mult !

    Reply

 41. McJohn Says:

  sau poate pe acesta “Adaptor wireless TP-LINK TL-WN721N, USB 2.0″

  Reply

 42. Alex Says:

  Buna am si eu o mica problema mi-am luat rooter Tp-link si nu ese configurata reteaua corespunzator,am semnal la amandoua dar imi merge cred eu prin conexiunea cu rooteul,mai pe scurt vreau sa fac reteaua rds…astept raspuns si sfaturi multumesc

  Reply

 43. Botoc Mariana Says:

  Buna,
  Ma puteti ajuta cu un raspuns, am si eu o problema in sensul ca desi sunt conectata la router-ul wireless nu am acces la internet. Am urmat pasii de mai sus si tot degeaba.Am sunat la RDS unde sunt abonata la internet, am urmat pasii lor, internet-ul a mers si dupa cateva zile iar nu m-am putut conecta. Am schimbat router-ul D-LINK 615, am instatlat wireless-ul, sunt conectata la router dar fara acces la internet din nou..
  Imi puteti spune ce ar trebui sa mai fac sa mearga??
  Multumesc frumos pt raspuns.

  Reply

  • flutike Says:

   1. studiu … http://t7.hu/03fw
   2. Mai insista la RDS deoarece cu cativa ani in urma am patit in felul urmator … Au venit , au instalat internetul si au plecat fara sa-l testeze – eu nefiind acasa atunci – . Bineinteles ca nu a mers . Sunat la ei ptr. info … Urmat pasii lor … Ciuciu … Insistat , au venit din nou , au pus cablul meu de legatura jos la panoul de distributie a blocului in ALT PORT … si asta a fost problema mea specifica , sau poate si a ta daca zici ca a functionat cat dacat .

   Reply

 44. andreea Says:

  buna, am o pb cu wireless’ul.am internet, mi-arata conectat la reteaua de router andreeadlink, insa sus, la internet acces imi arata reteaua andreeadlink 2. si pana de curand arata no internet acces insa eu eram online..si nu inteleg dc…router’ul l-am resetat recent cand am schimbat conexiunea la net cu alt contract si m-am chinuit mai mult a doua oara decat prima, am incercat mai multe variante si ma gandesc ca au ramas acolo mai multe retele setate?? inca o chestie..la ipv4 arata internet acces si la ipv6 arata no internet acces. nu stiu daca m-am explicat bine, pentru ca nu ma pricep la chestii din astea prea mult, insa sper ca te-ai prins. astept un raspuns. multumesc

  Reply

 45. Marin Says:

  Buna seara ,
  Am cumparat un laptop ASUS k50c in Noiembrie 2011, in Italia , unde locuiesc . Cum nu avea sistem de operare,am apelat la un amic ,care mi-a instalat Windows 7. Ma conectez al internet prin reteaua Wind.it
  cu ajutorul unui stick,care descarca din ce in ce mai lent.
  In acest timp am avut in vizita diversi amici,care au intrat pe InfostradaWifi fara sa le fie ceruta parola,cum mi se intampla mie.
  Cum ma sfatuiti sa procedez,deoarece viteza la Infostrada e mult mai mare si nici nu se cere parola ?
  Va multumesc.

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Dacă Infostrada funcționează mai bine, conectează-te la ea. Cum? Nu știu că nu locuiesc în Italia, dar ai putea suna la 159 și cere detalii. Sau, pur și simplu i-ai putea întreba pe prietenii tăi care s-au conectat la rețea cum au reușit să o facă.

   Reply

 46. assiris Says:

  Pe un laptop cu Win XP a functionat internetul pe wireless pana intr-o zi cand nu a mai mers. Jos iconita arata wifi barat. Tasta de conexiune wifi este apasata corect dar cred ca s-a intimplat ceva in SO de nu mai merge decat pe cablu. Ce se poate face in aceasta situatie in afara de reinstalarea SO? Am incercat cu reinstalarea driverelor de retea dar nu s-a schimbat nimic. Mai sunt si alte taste FN care nu mai actioneaza si de asemeni la meniul START apar butoanele (functionale de altfel) dar suprapuse unele peste altele. Astept un sfat. Cu multumiri, PUiU

  Reply

 47. Ionut Says:

  Salut ! Am si eu o problema ! Deoarece locuiesc la casa si doream wireless si in curte cei de la CDS ( RDS ) mi-au recomandat un router LINKSYS WRT54GL . Toate bune pana acum 2 zile de cand nici un smartphone nu mai reuseste sa se conecteze. Adica il detecteaza , se conecteaza la acesta dar nu au acces la internet. Interesant este faptul ca toate celalate calculatoare conectate la acest router au internet inclusiv laptopu-ri prin wireless. Nu mai inteleg nimic ! De ce smartphonul nu are acces la internet si un laptop are ? ( Bineinteles prin acelasi router se fac toate conexiunile ).Mentionez ca pana acum nu am avut aceasta problema. Ea a aparut subit ! Multumesc!

  Reply

 48. lucian Says:

  Am schimbat din greseala ip ruterului si cand dau acum sa intru in ruter sa trec useru si parola de la furnizoru de net nu ma ma mai lasa sa intru in ruter.mergea din browserul meu cu http://192.168.1.1 dar am dat din greseala si am schimbat ip din ruter si nush in ce ip sa schimbat sa pot intra in el..e un ruter MODEL ASUS RT-N10E …ma puteti ajuta?

  Reply

 49. Vlad Says:

  Salut, am si eu nevoie de ajutorul tau , am pc-ul conectat la wireless , am un router ASUS , mi-am cumparat un laptop….nu pot face conexiunea de wireless la el , Apare…Asus conectat…pun parola dar nu mi se conecteaza..reteaua este detectata dar tot nu vrea…as dori si eu un sfat , cum sa fac sa imi contectez laptop-ul la internet,multumesc

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Singurele sfaturi pe care ți le pot da le-am publicat în articol. Apropo, routerul are vreun buton cu simbolul “refresh”? Dacă da, atunci apasă-l când încerci să conectezi laptop-ul.

   Reply

 50. Cezar Says:

  Multumesc mult frate acum merge brici e super repede si usor acum am retinut mss mult:X like ce vrei u mz

  Reply

 51. Andra Says:

  Buna. Te rog sa ma ajuti si pe mine daca poti. Am intrat in Start/Control Panel/Network and Internet/Network and Sharing Center/Manage Wireless Networks si in afara de numele meu mai apar 2 nume (de exemplu: Andra, HG520s si TP-LINK).Deasupra lor scrie: Networks you can view, modify, and recorder(3). Asta inseamna ca cele 2 persoane fura net de la mine? Nu se pune problema sa fi ghicit parola. Multumesc anticipat.

  Reply

 52. Andra Says:

  Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca imi fura cineva net pentru ca desi am viteza mare, se incarca greu paginile pe net.

  Reply

 53. S.Teodor Says:

  Salut ! Am si eu o intrebare … Are cineva vre`o idee de ce atunci cand instalez google chrome imi ramane blocat la “Se asteapta descarcarea Google Chrome…” ? … Nu stiu ce sa`i mai fac ! Multumesc anticipat pentru raspuns. :)

  Reply

 54. Cosmina Says:

  Bună! Sunt începătoare și nu mă pricep foarte bine. As vrea să vă întreb dacă am nevoie și de un abonament la internet dacă mi-am cumpărat un router, sau pot renunța la internetul de la Romtelecom.

  Reply

 55. laur77 Says:

  SALUT,AM UN ROUTER MSI RG300N SI VREAU SA CONECTEZ PRIN CABLU UN PC SI UN SMART TV SAMSUNG ,RETEAUA FIIND DE LA RDS , DAR NU REUSESC SUB NICI O FORMA,PE PC IMI ARATA EROARE-CONFLICT IP,IAR IN TV BANUIESC CA NU AJUNGE SEMNAL DIN CAUZA ASTA . VA ROG O INDRUMARE CIT MAI EXACTA ,CA NU PREA LE AM CU IT-UL.MULTUMESC

  Reply

 56. mircea Says:

  SAlut Cristian! Am facut configuratia de ai scris-o mai sus, dar tot nu-mi merge. La alt laptop merge internet prin routerul asta dar la laptopul asta nu merge. Am router Tenda si internet de la RDS. Ai putea sa ma ajuti? Multumesc!

  Reply

 57. marian Says:

  salut
  am internet de la rds si dupa 3 incercari cu 3 routere diferite tot nu reusesc sa ma conectez wi-fi urmez pasii setarilor tot si nimic , adica ajung la faza in care se termina setarile fara probleme si acum sa caut cu laptou wireless sa ma conectez ,gasesc denumirea routerlui ma conectez , imi apare conectat , dar Fara Acces Internet…….., si tot nu merge…care ar putea fi problema??

  Reply

 58. marian Says:

  modelul de router actual este serioux SRX-WR150A1

  Reply

 59. marian Says:

  da am configurat corect conexiunea ppoe conform instructiunilor routerului

  Reply

 60. Razvan Says:

  Salut!

  Am un router wireless Asus RT 32 si am tot incercat sa il setez. Am reusit sa realizez setarile wireless, dar mai putin cele din WAN.

  Reply

 61. cristy Says:

  Am un router WRT54GL si internet de la romtelecom prin modemul huawey 658 vdsl si nu reusesc sa configurez sub nici o forma wrt pt al face sa functioneze

  Reply

 62. Gaby Says:

  Salut, am si eu un stik de la rcs-rds de internet..stiku merge se conecteaza dar pe laptop imi zice ca nu am acces la internet (am win8)..app mia mers cateva zile dupaia cand lam bagat mia dat aceasta eroare..daca fac cum ai zis aici imi apare rcs-rds 2 dupaia rcs-rds 3 si tot asa.. te rog frumos zimi si mie daca sti cum pot rezolva aceasta problema

  Reply

 63. Alinus19 Says:

  Ce asi putea sa imi iau sa am Wireless la servici pentru telefon…dar nu am conexiune la internet :|

  Reply

 64. titel Says:

  salut…am un router huawei hg 658 de la rtc. pana sa mi-l aduca pe acesta am avut un hg 655b tot de la ei pe care i-l setaaem sa pot folosi serviciul unui operator de voip. pe 658 se pare ca nu mai merge….ai vreo idee…?….thank’s !

  Reply

 65. dani Says:

  Salut,
  Incep sa iti explic un pic cum stau cu nervii dupa ce am incercat pas cu pas tot ce ai explicat aci foarte bine si inca fara rezultat…
  Am un laptop cu windows7 se conecteaza si totul perfect, un smartphone androit perfect, in schimb alt laptop WINDOWS VISTA ce acum doua zile se conteaza si acum nu mai vrea…. nu stiu ce sa ii mai fac… poti te rog sa ma ajuti??? e cam aceeasi problema conecteza fara acces la internet doar ca problema e ca acum doua zile functiona….
  Merçi.

  Reply

 66. dani Says:

  fara rezultat. si laptopul nu e ptr ca se conecteaza la alt router.
  !!!!

  Reply

 67. floio13 Says:

  Salut
  Am o problema legata de configurarea net-ului pe un edimax 3g-6200n cu modemul mobil(stick-ul)de la RCS-RDS pe mufa USB. La ISP exista doar vodavone,orange si cosmote.Cum trebuie sa procedez?
  La configurarea cu un stick de la orange imprumutat,merge super.
  Multumesc

  Reply

 68. Ionut Says:

  Salut ! Ma confrunt cu o problema la routerul meu ! Are 4 iesiri si pe fiecare functioneaza netul dar totusi un desktop nu reusesc sa il conectez la net. Nu inteleg de ce ! Acelasi desktop vede intreaga retea iclusiv fisierele share – uite de la celalate 3 pc -uri dar nu se conecteaza la net. Pe aceeasi iesrie am cuplat un alt calculator si vede netul. Ma gandesc ca este o problema la PC. Imi puteti da vreun sfat ? Ms

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Dacă adresele IP sunt configurate corect și dacă placa de rețea functionează, încearcă să faci un ping pe google.com (Win+R » CMD » ping google.com » Apasă Enter) să vezi dacă primești vreun răspuns.

   Reply

 69. Nicoleta A. Says:

  Buna ziua! va multumim frumos pentru toate articolele atat de folositoare! eu am cumparat acum 2 zile un router TL WR841ND. Am folosit acel cd pentru configurarea router-ului: nu a mers! nu se conecteaza, desi configurarea era efectuata cu succes. Am incercat sa-l configurez manual, nu merge! Am net de la RDS ( mi s-a spus ca pot cumpara orice router pentru aceasta retea de net). Nu stiu unde gresesc….nu stiu daca am ip dinamic sau static …Cei de la rDs nu folosesc ip=uri…sau asa stiu eu….iti dau un username.
  IMi cer scuze pentru infantilitatea problemelor enumerate de mine, dar sunt in urma cu aceasta tehnologie :( .
  eu am cumparat acest router pentru o tableta ce nu putea fi conectata la net decat prin WI FI.
  MAi incerc inca o data pasii enumerati de dvs si revin.
  Va multumesc frumos!

  Reply

 70. Nicoleta A. Says:

  Am uitat sa atasez un link cu router-ul cumparat de mine; http://www.emag.ro/router-wireless-n-300mbps-tp-link-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/
  De aici l-am si cumparat…macar sa stiu ca nu are router-ul o problema sa-l pot returna la timp.

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Routerul nu are nicio problemă. Configurarea PPPoE se realizează cu instrumentul quick setup. Pentru asta, conectați PC-ul la rourer prin cablu la unul din porturile galbene. Conectați cablul de Internet, de la RDS la portul albastru. Deschideți în browser o fereastră nouă și, în bara de adrese introduceți 192.168.1.1
   Logați-vă cu utilizatorul și parola oferite în manual.
   În interfața web alegeți quick setup, pppoe, apoi urmați indicațiile asistentului.
   După configurarea routerului nu uitați să luați legătura cu RDS pentru a debloca adresa MAC și a putea folosi routerul.

   Reply

 71. Nicoleta A. Says:

  Multumesc mult pentru raspuns! Voi incerca si asa. Problema este ca, dupa ce am configurat router-ul i-am sunat pe cei de la RDs sa le spun ca nu functioneaza si probabil, sigur trebuie ei sa-mi dea alt IP…ceva de genul asta. Mi-au spus ca ei nu ofera asistenta cand e vorba de routere si ca nu l-am configurat eu corect. :(…Dar incerc sa sun din nou, poate dau de altcineva la telefon.

  Reply

 72. Maria Says:

  Bună,am o problema cu IP-ul.Am net de router Romtelecom.Dupa reparatii la pc,cel care mi-a refacut soft-ul,bla bla bla,a bagat driverele..M-am conectat la net prin router,si a mers,dar mai ‘cadea’ netul din cand in cand. Avand Windows Xp,m-am uitat la Local Area Connection si aparea un lacat asa intre IP si computer. Peste cateva zi le mi-a aparut pe pc o eroare de win,spunea ca am doua IP-uri diferite. Trebuie sa umblu in setari sau sa instalez altceva?

  Reply

 73. Maria Says:

  IP : 192.168.1.34
  Subnet Mask : 255.255.255.0
  Gateway : 192.168.1.1
  DNS Server : 192.168.1.1

  Reply

 74. Maria Says:

  Daca in configuratia retelei nu este nicio problema de ce imi spune : Windows System Error : There is a IP address conflict with another system on the network . ?

  Reply

 75. huiuroxana Says:

  Buna,
  Am cumparat o tableta alliew 3 conect, si am incercat sa o conectez la internet prin router tp-link avand si un laptop, dar problema este ca recunoaste reteaua se conecteaza dar nu deschide nici o pagina de internet , si am observat ca isi tot schimba IP -ul.Laptopul merge foarte bine conectat la net, si tableta daca bag cartela de telefon se conecteaza la net.ce pot sa fac?

  Reply

 76. ionut Says:

  Salut
  Am internet de la un provider local(Akta)si odata cu acest abonament mi-au dat si un modem ATA 171 plus.Eu am cumparat si un router wireless Edimax br-6228ns pe care l-am conectat la modem , si de fiecare data cand ma conectez cu tableta la el, in pc primesc un mesaj cum ca ip meu este intr-un conflict cu alt dispozitiv si pe pc nu mai am internet absolut deloc.Ce pot sa ii fac ca sa nu mai am aceasta problema. Multumesc anticipat.

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Ionuț, dacă citeai indicațiile de mai sus ai fi rezolvat problema. Citește cu atenție indicațiile de la punctul “2.2 Configurarea manuală a parametrilor rețelei” și pune-le în aplicare; nu de alta, dar problema se rezolvă exact așa cum am explicat în acesta.

   Reply

 77. ionut Says:

  Ok, multumesc mult, trebuia sa fiu mai atent :)

  Reply

 78. andrei Says:

  am cumparat un linksys ea3500, am facut ultimul update firmware, folosesc conexiunea pppoe, l-am setat spun eu corect insa am 2 probleme care ma deranjeaza. in primul rand nu reusesc sa intru pe filelist.ro iar apoi am observat ca nu mai am acces la internet de pe ps3 unde folosesc cablu utp

  Reply

 79. Adrian Says:

  Am un router Edimax br-6428nS 300 mbps la care nu se poate conecta wireless televizorul Samsung es7000 daca este parolata reteaua. (se conecteaza doar daca nu este ecryptata reteaua)
  Inainte am folosit un router tenda care a functionat normal.

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   În manualul TV-ului ai detalii despre tipurile de criptare, modul rețelei și canalele compatibile cu placa de rețea a acestuia. Asigură-te că routerul este configurat în așa fel încât să nu existe probleme.

   Reply

 80. mugurel Says:

  salut..
  am o intrebare …simpla?
  acum sint in belgia…lucrez …si locuiesc la intr-un fel de hotel…
  proprietari au internet de la un furnizor…VOO si au montat un router si cabluri in fiecare camera . acum spune-mi te rog daca pot sa montez alt router dupa cel existent
  am incercat cu un tp link…la un moment dat a mers..cam 20 sec dupa care ..limited acces si nu am ami avut ce sa i fac.
  am parola si id de la routerul lor dar nu pot sa intru in el
  multumesc si scuze…am scris cam mult.

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Teoretic, dacă rețeaua nu a fost configurată altfel, se poate, dar e important ca adresa IP a noului router să se afle în rang, între noul router și celălalt, legătura să se realizeze printr-un port normal și, bineînțeles, noul router să fie configurat ca punct de acces.

   Reply

 81. Maria Constantinescu Says:

  Va rog ajutati-ma sa-mi instalez bluetooth pe un Asus K50C.Am citit toate comentariile de aici si nu am gasit nimic in legatura cu problema mea.Vreau explicatii asa ca pentru un neinitiat in calculatoare.Va multumesc!

  Reply

 82. Maria Constantinescu Says:

  Eu am adaptor Bluetooth,il conectez,Laptopul da semnal scurt.Intru pe sageata cu Customize si nu apare semnul de Bluetooth.Ce sa mai fac?

  Reply

 83. Alexandru Says:

  O intrebare. Am un router asus wl-500g si ma contectez cu un laptop fara probleme, insa mai am un laptop mai vechi care se conecteaza la router dar nu merge internetul avand setarile ok. Laptopul vechi e un Dell Latitude C540 cu sistem de operare xp. Am refacut setarie dupa sfaturile de mai sus dar tot la fel se comporta. Care este solutia?

  Reply

 84. alinkid Says:

  salut cum poat sa imi fac sa imi mearga internetu si pe pc si pe laptop?

  Reply

 85. copilut24 Says:

  te rog frumos sa -mi dai un raspuns daca pot lega routerul d-link n150 adsl2+ o retea rds rcs

  Reply

 86. dragos florina Says:

  Un router wirless edimax BR 6428ns este conectat la retea RDS prin alt router edimax BR 6107K (in cascada) cablu de la router 1 din LAN la router 2 in LAN. Functioneaza, merge internetul cu un laptop toshiba DAR tableta nu merge.apare ca fiind conectata, dar fara conexiune. va rog sa-mi dati un sfat, ce sa-i fac? e din cauza routerelor? multumesc

  Reply

 87. moldovan ruxandra Says:

  Bună, am și eu o întrebare. Am configurat un router Tenda și a funcționat perfect până au venit cei de la RDS și au schimbat rețeaua. Acum nu mai pot configura că îmi apare acel semn de exclamație. Routerul are semnal dar nu transmite Internet, nici Smart TV-ul nu merge și nici telefonul nu se poate conecta. Am rugat pe cineva să se uite și mi-a spus să cumpăr alt router, ca acesta nu mai poate reține parola nouă. Se poate face ceva? Cum să procedez? Să cumpăr alt router?

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Bună Ruxandra. Ai încercat să resetezi routerul la valorile din fabrică înainte de a-l reconfigura? Adresa MAC a routerului tău se află în baza de date a RDS? Ai sunat la ei să verifici? S-ar putea să fi configurat conexiunea pe adresa MAC a calculatorului în care a făcut testul…

   Reply

 88. laurentiu Says:

  buna ziua… nu stiu daca mai e de actualitate….am un router tp link..conectez pc ul si n smart tv samung la el..problema e ca pc ul merge..dar des smart tv ul nu gaseste internetul…doar conexiunea routerului.trebuie sa pornesc repornesc routerul…sau sa scot apoi sa bag mufele n router si apoi vede nternetul…am crezut ca e defect routerul..dar l am du la magaz..si mi au dat altul nou..folosesc legatura prin cablu nu wireles….am rds. ppoe….intr un cuvant ma deconecteaza din internet routerul pe smarttv..pc ul merge ok

  Reply

 89. laurentiu Says:

  Pe smarttv…e setat obtinere automata adesa ip…deci e loterie….cand vrea la setare retes imi bifeza ca a gasit routerul si conectare la internet…iar alteori ca vede doar routerul…bifeaza insa spune ca nu gaseste conexiunea la internet peste care apare un X rosu…atunci merg in cealalta camera..scot mufele 15 secunde…..opresc repornesc routerul…merg inapoi la smart tv…si vede internetul…dupa aia…daca pun pauza la film….5 min….iar ma scoate afara si nu mai vede internetul doar routerul…am facut setarile corecte…ppoe…cu parola wireles….am lasat spatiu la denumirea companiei…tot asa patesc…si sunt la al 2 lea router tplink acelasi model…e totusi din router? Am schimbat si cablurile sa elimin varianta cablurilor

  Reply

 90. laurentiu Says:

  Nu m am uitat…e pe cutie…sau in cartea tehnica presupun…dar o intrebare….de ce uneori merge si uneori nu mai vede semnalul…daca copiez ip ul manual…o sa mearga?ajung acasa si ma uit…deci in tv intru si configurez manual ip ul si il trec cel din cartea tehnica a routerului

  Reply

 91. laurentiu Says:

  Apropo…scuze…ip ul calculatorului sau ip ul routerului…sunt ip uri diferite sau acelasi ip

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Am zis că al routerului. Uite ce ai de făcut: Start » Run » introdu cmd, apasă Enter, scrie ipconfig, apasă Enter, apoi spune-mi ce-ți apare la Default Gateway.

   Reply

 92. laurentiu Says:

  da…am verificat ip 192.168.0.100 subnet mask 255.255.255.0 default gatewey 192.168.0.1
  am mers la smart tv la setari retea..am aceleasi valori ca cele de mai sus…de ex acuma merge din prima ..sunt zile cand smartul vede internetul si merge super..si zile cand ma chinui..si nu vrea sa vada decat legatura la router….desi pc -ul functioneaza..oare sa fie uneori slaba viteza a celor de la rds?sau totusi routerul uneori face figuri…multumesc pt rabdare pana acuma si pentru consultanta

  Reply

 93. toma Says:

  salut!
  datele problemei sunt:
  1.laptop in posesie
  2.conectat la wireless cu 4 linii din 5
  3.click pe browser(oricare)…google chrome sa zicem
  4.surpriza…nu se poate conecta la google…la mess la …nimic!
  intrebarea vesnica ramane: Cei de facut?
  Multumesc , oricum!

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Că ești conectat la Wireless nu vrea să spună că ai și acces la Internet. Asigură-te că setările sunt OK și că routerul la care ești conectat are acces la Internet. Ai urmat indicațiile din articol și tot n-ai rezolvat problema? Dacă da, sună la cei care-ți oferă conexiunea la Internet!

   Reply

 94. toma Says:

  scuze din nou, poate nu am fost suficient de explicit!
  sunt in vizita la cineva, are wireless peste tot, ma conectez la el, are acces la Internet, toti se conecteaza la net, eu, intru pe google, apare fereastra cu google si incerc sa deschid un site, oricare,
  raspunsul este, evident, ca nu poate realiza conexiunea!
  crezi ca gresesc eu undeva?

  Reply

 95. toma Says:

  …bun, cu permisiunea ta, te voi mai contacta in urmatoarele zile…
  totusi, ca pentru mine, fiecare posesor de un “device” care are placa wireless trebuie sa configureze permanent “device’-ul pentru a reusi sa deschida site-uri, indiferent in ce situatie ar fi? Pare straniu sa “tot” configurezi!
  Si, revenind acasa, sa “re-reconfigurez”??

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Dacă nu ai setat adaptorul pe DHCP, pentru a lua automat setările rețelei la care-l conectezi, da. Așadar, pui pe DHCP și ai setările automat, dar pierzi redirectările pentru porturi atunci când îți este alocată altă adresă IP decât cea pentru care ai deschis porturile în router. Avantaje și dezavantaje…

   Reply

 96. toma Says:

  …iar, ca idee, nimeni din cei care erau prin preajma cu alte laptop-uri, nu configura absolut nimic…era o chestie fireasca, te conectai la retea si dadeai drumu’ la treaba!:)
  Inca odata, mii de scuze, si acestea fiind zise nu te mai deranjez azi!
  p.s. articolul l-am citit, totusi!

  Reply

 97. toma Says:

  ok, multumesc mult pentru sfat!…
  La buna revedere! Pe curand!
  Cu toata consideratia!

  Reply

 98. cosma Says:

  Am si eu o problema,atunci cand pornesc calculatorul imi apare ca sunt conectat iar dupa 30 de minute imi arata ca sunt deconeectat dar pe tableta merge netul si daca ii dau restart la pc iar imi merge netul si peste 30 de min iar cade,ce pot face ca sa nu mai cada mereu?

  Reply

  • Mrpfn Says:

   Salut Cosma.
   Incearca sa aloci setarile implicite ale modemului daca dispui de unul si reinstalarea ori actualizarea driverului placii de retea.
   Daca problema inca persista trebuie sa ai in vedere si scanarea sistemului cu un produs gen Malwarebytes,Superantispyware.

   Reply

 99. deea Says:

  hei nici eu nu ma pot conecta la wiffi ii bag parola si degeaba se incarca nu stiu ce si iara mio cere dc

  Reply

 100. Lucian Says:

  Salut. Am un adaptor wi-fi TL-WN723N si un desktop. In prezent folosesc un alt adaptor de la Cisco care merge dar nu prea are semnal . Internet am de la vecina. Intebarea ar fi:
  – De ce cand am instalat TL-WN’u, se conecteaza la wireless semnal full dar imi apare “No internet access ” .. ? Folosesc windows 7 , sa fie fie bataie intre drivere Cisco – TL-WN ? Astept un raspuns cat mai repede . Mentionez ca Cisco merge. mersi

  Reply

 101. laurentiu Says:

  buna..scuze de deranj…revin la problema mea…cu lipsa uneori internet pe smart tv-ul…am facut toate setarile posibile si update la router…am observat un lucru…routerul este pornit pc-ul oprit..incerc internetul pe tvsmart nu merge…pornesc pc-ul si.. in 2 minute merge si internetul pe smarttv…..ce setari sa mai fac…setarile sunt facute sa obtina si calculatorul si tv-ul automat ip-urile routerului..ca dovada ca merge netul pe amandoua…doar ca smartul nu tot timpul,,,mai noui vad ca doar daca pornesc si pc-ul…mercii..si scuze inca odata

  Reply

 102. laurentiu Says:

  buna…de o saptamana am schimbat ip-ul routerului din 192.168.01 in 192.168.2.1 atat doar, celelealte valori au ramas din fabrica…de atunci vad ca smarttv-ul se conectaeza fara probleme..oare asta sa fi fost problema??sau e ceva trecator??

  Reply

 103. Casian Says:

  buna!mi-am luat un router EDIMAX, am facut toate setarile, 3 zile o mers perfect,dar dupa aceea, fara sa fac nimic nu mai merge!!! zice ca sunt conectat, dar tot nu merge internetul! Pentru PC am un modem de internet si PC era conectat la routter si telefonul si mergea perfect!!!Te rog frumos ajuta-ma!

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Routerul nu trebuie conectat la modem, ci direct la cablul de Internet, deși poate funcționa și așa. N-ai spus de la ce companiei ai Internet, dar să presupunem că ai de la RDS. În cazul acesta, va trebui să faci următoarele:
   1. Sună la RDS și cere resetarea adresei MAC din sistem. Asta deoarece routerul nou nu va fi recunoscut.
   2. Conectează la portul “Internet” al routerului, cablul de Internet.
   3. Configurează în router numele de utilizator și parola de acces, oferite de RDS la instalarea serviciului, pe o conexiune de tip PPPoE.
   4. IP Router: 192.168.1.1
   5. IP PC: 192.168.1.2
   6. IP Telefon: 192.168.1.3
   Așa ar trebui să funcționeze. Desigur, nu e ușor, dar folosindu-te de manualul routerului și de indicațiile oferite în articol vei putea configura corect rețeaua.

   Reply

 104. Casian Says:

  internetul il am de la Briximp,dar treaba este ca de la 00:00 noaptea nu mai merge pana la 1-2dupa amiaza!vad ca la PC imi merge internetul dp router,dar pe teleffon nu vrea sa se conecteze,ciudat fiinda ieri mergea!!!

  Reply

 105. Casian Says:

  Pc merege pe internet de la wirles,dar telefonul nu merge!incearca sa se conecteze,dar nu poate!daca ma poti ajuta.

  Reply

 106. Eugen Says:

  Salut,
  am o bataie de cap cu routerul si laptopul
  am una bucata router D-link Dir 615 si una bucata laptop Asus cu win7
  pana acum cand se conecta cand nu la net, acum am schimbat parola si iar nu “vede” routerul(chiar daca am resetat si routerul si laptopul de zeci de ori), in schimb le vede pe cele ale vecinilor si alte retele prin locuri publice
  Desktopul are win Xp

  Cum pot rezolva aceasta problema ?
  Ms mult

  Reply

 107. Baciu Viorel Says:

  Salut am o rugaminte mare de tot daca poate cineva sa ma ajute am internet wirelees de la un HotSpot de la o distanta de Accesul Point da vreo 150 m internet de la RomTelecom acolo se afla un Router HUAWEI HG658 FIIND O RETEA LIBERA adica Wirelees se poate conecta oricine trece prin zona . Intrebare : Ce setari sau filtrari pot face in Router Ca sa Restrictionez Conectarea la wirelees a unor persoane .Am Acces la router si pot face orice setare .Va rog ajutati-ma .Multumesc

  Reply

 108. Alex Says:

  Salut,
  Am un router TP-link, configurat ok (zic eu) imi merge internetul pe laptop, insa nu mi mai merge pe tableta (Allview speed city). Am avut probleme cu ea si a fost resoftata, de aici cred ca este si problema, se conecteaza la internet, insa nu mi merge. Am adaugat o si in router prin WPS PIN, si acolo am observat ca este conectata si chiar face trafic, insa degeaba, nu mi merge. Am resetat o, degeaba!!! Ai idee ce ii pot face ? In afara de a o trimite iar in service :|
  Multumesc frumos,
  O zi buna,
  Alex

  Reply

 109. Alex Says:

  I am dat un restart la router si am schimbat SSID-ul, vad ca momentan merge !

  Reply

 110. Alex Says:

  Din pacate a mers cateva ore, acum iar nu mai merge ? Vreo solutie? :(

  Reply

 111. Robyroby12 Says:

  Sall..Am instalat un nou windows pe laptopul meu. Totul a mers bine dar nu am acces la internet.Am un modem Huawei Hg658 cablurile sunt conectate dar cand bag firul in laptop nu am acces la internet.Si asa nu pot instala nici driverele..Ajutorrrrrrrr!

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Ai urmat indicațiile din articol pentru a seta corect routerul și adaptorul de rețea?

   Reply

   • Robyroby12 Says:

    Pai sunt bune deoreace pe laptopul unui prieten care are si el net de la romtelecom cu acelasi modem si la el merge

    Reply

    • Cristian L.S. Says:

     Dacă sunt bune, atunci ar trebui să funcționeze, nu? Tu chiar vrei să te ajut, sau ai impresia că dețin puteri magice și pot atinge un glob de cristal pentru a remedia problema de la distanță? Ideea e în felul următor: routerul prietenului tău e posibil să aibă activata opțiunea DHCP, care ii va aloca PC-ului tău o adresa IP validă pentru a se conecta sau, adresa IP setata manual în PC-ul tău, să corespundă cu cea a routerului prietenului tău, dar nu cu cea a routerului tău. Așadar, dacă vrei cu adevărat să rezolvi problema, ai putea începe prin a citi instrucțiunile din articol.

     Reply

 112. Darius Says:

  Salut Cristian . Am si eu o problema . Ieri mi-a fost instalat un router wireless tp-link TL-WR740N . Problema este ca nu ma pot conecta de pe laptop . Pe telefon imi merge si e totul ok , insa pe laptop imi arata “Acquiring Network Address” . Ce pot sa fac?

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   E posibil ca routerul să nu fie configurat pentru a aloca o adresa IP în mod automat dispozitivelor conectate. De asemenea, e posibil ca laptop-ul să aibă o adresă IP care nu corespunde cu cea a routerului. Verifica asta urmând instrucțiunile din articol, dacă descoperi că ceva nu-i în regulă, setează manual adresa IP în laptop în funcție de cea a telefonului. Dacă ai ști să-mi spui care-i adresa IP a routerului aș putea să te ajut la configurare.

   Reply

 113. Mihai Says:

  Salut,am si eu o problema,pana acuma 2 ziel mi-a mers internetul prin router,am fost plecat cateva zile de acasa si cand am venit am vrut sa folosesc laptopul stiind ca internetul meu merge dar supriza imi aparea limited conectivity,bun am zis sa deschis calculatorul poate merge acolo,fiind legat cu un cablu de la router,nici acolo.Am incercat sa il resetez sa fac din nou setarile la internet si la wireless dar tot asa,ce poate fi,imi apare limited conectivity dar cand bag cablul de internet in calculator direct imi merge internetul,

  Reply

  • Cristian L.S. Says:

   Din motivele explicate la primul punct se întâmplă acest lucru. Adresa IP a adaptorului Wireless nu coincide cu cea a routerului (sau adaptorul wireless nu e configurat să primească automat setările de rețea). Fă-le să coincidă și va funcționa.

   Reply

 114. Andra Says:

  Salutare!
  Am si eu o problema. Am un router linksys e900, Conexiunea wireless merge perfect, am mai multe device-uri conectate in acelasi timp si toate merg bine. Azi am incercat sa conectez desktopul la internet printr-un cablu introdus in router. Nu functioneaza nicicum. Totusi, atunci cand conectez desktopul direct la internet (fara router) merge fara nicio problema. Care sa fie problema? Porturile ethernet ale routerului ar putea sa fie stricate? Nu stiu ce sa fac pentru ca vreau sa folosesc desktopul dar in acelasi timp sa functioneze si wireless-ul.
  Multumesc!

  Reply

  • Paul B Says:

   Configurezi noua conexiune prin router așa cum le-ai configurat pe celelalte. Dacă ISP-ul tău face filtrare de MAC, va trebui să suni la firmă.

   Reply

 115. Ciprian David Says:

  Salut domnule Cristian!Ieri am primit o comanda de 3 routere Asus!Am configurat 2 la iar 3-lea nu am mai reusit! Este vorba despre un Asus rt-n10e! Am intrat in adresa ip de baza si toata interfata se vede ca si cum un puzzle amestecat…nu am putut face nimic de acolo!Am incercat cu cd-ul si tot la fel am primit o gramada de script erorr si in final, interfata se vede exact la fel! Numai stiu ce sa-i fac …am cautat o noapte intreaga problema pe net dar nimeni nu a intampinat problema asta! Te rog daca ai vre-o idee sau daca ai mai intampinat astfel de situati, sa ma ajuti cu o idee!Multumesc

  Reply

 116. roxana Says:

  buna..poate ma poti ajuta si pe mine..mi-am luat tableta si acum mi-am luat router si l-am bagat la calculator si functioneaza dar la tableta nu se conecteaza..nu stiu ce sa ii fac sa se conecteze

  Reply

  • Paul B. Says:

   Verifică în managerul de conexiuni al tabletei dacă îți vede routerul (SSID, adică denumirea lui în rețea). Nu routerul se conectează la tabletă, ci invers. În router, la opțiunile Wireless settings, modul de lucru (Mode) trebuie să fie pe 11bgn-mixed.

   Reply

 117. Mircea Says:

  Salut! Am si eu un router D-link GO-RT-N150 pe care l-am configurat si merge foarte bine,dar am o problema.Netul de la router prin LAN 1,2,3,4 merge, la fel Wi-fi pe telefoane.Cand incerc sa ma conectez prin Wi-fi pe un laptop Fujitsu…adio!(mentionez ca pe acelasi laptop merge netul foarte bine prin fir)OK,laptopul gaseste reteaua,bag parola(corecta),dau connect si se conecteaza dar scrie Unidentified network.Am incercat cu setarile placii automate si manuale dar in zadar.Ai idee cum pot rezolva problema? Multumesc anticipat!

  Reply

  • Paul B. Says:

   În setările routerului ai dat o denumire la SSID? Încerci să te conectezi la acel SSID? Unidentified network îți vine din Windows sau de la antivirus? Laptopul, cum este setat, pe Home Network, Public Network? Văd că spui că se conectează…dacă se conecteaza, care-i baiul?

   Reply

   • Mircea Says:

    Da,in setarile routerului am dat SSID si la el incerc sa ma conectez.Unidentified network vine de la Windows (Network and sharing center).Laptopul este setat pe Public Network, dar nu vad sa fie aici vreo problema…Cand dau la status,la IPv4 connectivity scrie Local only.Nu stiu ce sa ii mai fac:)

    Reply

    • Paul B. Says:

     Alocă-ți o adresă IP în router, pe care o completezi la IPv4, plus DNS-urile primar, secundar (opțional). Încearcă laptopul pe Home Network.

     Reply

     • Mircea Says:

      Salut! am alocat o alta adresa IP, am schimbat in IPv4 si DNS-ul,am incercat si cu firewallul oprit si nimic.Am incercat si cu Private network(home nu imi aparea acolo) nimic.Dau sa ma conectez,Identyfing Network si in 10-15 sec, Unidentified Network.Am instalat driverul de la placa wireless , am dat reset la router,am incercat cu diferite tipuri de criptari,fara criptare si nimic! Alte idei?:(

 118. Baciu Viorel Says:

  Buna vreau sa va cer un ajutor am un router Huawey 658 hg Vreau sa fac o filtrare a adreselor MAC pentru a nu le mai da voie sa se conecteze altor persoane are doua optiuni 1 Lista Neagra Si 2 Lista Alba pe care trebuie sa o setez pentru a permite anumitor adrsese de mac sa se conecteze .Pe care trebuie sa o setez ca sa le permit pa cea Alba sau pe ce Neagra .Deci daca setez lista Neagra zice asa : Clientii wifi corespunzator hg 658 vor fi scosi de pe lista Automat .Aici nu inteleg Va rog tr un rasp pe adresa de mail Multumesc.

  Reply

  • Paul B. Says:

   Introduci adresele MAC cărora vrei să le permiți conectarea în lista alba. Dar, de fiecare dată când vei dori să te conectezi cu alt device (telefon, laptop, etc) nu ai să poți. Trebuie să-i afli adresa MAC, apoi o introduci în listă. Trebuie să dai restart la router.

   Reply

 119. dorinel Says:

  Salut!
  Am facut fiecare pas zis de tine,si am incercat si wireless si cu cablu direct si tot nu merge,am router tenda W268R si net de la AKTA dar cred ca apartine de RDS ca vad ca tot prin fibra optica si PPPoE se face conexiunea,cand ma conectez cu cablu merge dar cand bag in router si incerc sa ma conectez zice no internet acces…

  Reply

  • Paul B. Says:

   Când ai net, când te conectezi cu cablul exterior, direct, sau cu cablul ethernet prin router? Pentru wireless trebuiesc făcute niște setări în router, vezi cartea tehnică.

   Reply

 120. Catalin M. Says:

  Salut!

  Am o problema cu routerul meu Dlink GO RT N150. Toate bune si frumoase, am facut configuratia routerului, totul parolat, parametri normali in configuratia lui. Cu laptopul ma conectez fara probleme, internet semnal maxim, si asa mai departe. Problema este la tableta. Ma conectez la retea, si nu am internet. Ceva idei va rog?

  Reply

  • Paul B. Says:

   În router, la configurația wireless, trebuie să fie o opțiune Mode. Pune-o pe Auto, sau interesează-te de modul suportat de tabletă a/b/g/n. Setează în router. Verifică să nu ai activată filtrarea de MAC în router.

   Reply

 121. Stefania Says:

  Bună şi LA MULŢI ANI!
  Vreau să spun de la bun inceput ca nu ma pricep absolut deloc la chestiile astea şi tocmai de aceea am nevoie de ajutor.
  I-am cumparat juniorului o tableta EBODA A380, am cumparat un router TL WR 740N am net de la Orange prin stick (modem) Huawei E1552 si de la RDS prin telefonul fix-mobil (tot un Huawei parcă). Problema e că nu ştiu cum să fac să le pun pe toate cap la cap şi să aibă net copilul pe tabletă.
  Problema e ca atat modemul de la Orange cat si telefonul de la RDS au mufe USB iar roterul nu are astfel de mufă. Am încercat un adaptor mufa USB – mufă telefon dar fără prea mari şanse de reuşită.
  Ceva sugestii? Mulţumesc

  Reply

  • Paul B. Says:

   Trebuie configurat routerul în interfața web, nu ai nevoie de mufa USB pentru conectare. Aia este pentru atașarea unui dispozitiv de stocare extern. Intri în pagina web a TL WR 740N cu nume și parola (admin, admin), dacă nu le-ai schimbat, iar în secțiunea Wireless settings trebuie setat să funcționeze pe modul Mode 11bgn mixed, asta fiindcă nu ști pe care mod poate funcționa tableta. E cam complicat, mai ales că nu te pricepi deloc. Cel mai nimerit ar fi un ajutor la fața locului…

   Reply

   • Stefania Says:

    De configurat router-ul nu cred că e chiar aşa o problemă, are instrucţiunile de confirgurare pe CD-ul livrat odată cu aparatul ….problema e că trebuie să conectez internetul la router iar net-ul are mufă usb (modem-stick) iar router-ul nu are astfel de mufă, are doar mufe nomale ca de telefon

    Reply

 122. Stefania Says:

  Cred că cel mai simplu lucru ar fi să iau un alt router care să meargă şi cu modem usb de la orange …. am găsit modelul N TP Link TL – MR 3220 si din cate am citit pe net ar trebui să mearga. Ce parere aveţi?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Indiferent ce router vei lua, sunt anumite setari care nu le găsești în instrucțiunile sale. Acelea sunt pentru conectarea rapidă la Internet. Poți lua legătura cu cei de la firma ta de Internet și se va rezolva. Cred că așa-i cel mai simplu. Și N TP Link TL – MR 3220 are mufă clasică de conectare, nu rezolvi nimic. Și dacă tot dai banii pe un router, ia-ți un TP-LINK TL-WR1043ND, este mai performant…

   Reply

   • Stefania Says:

    Asa cum mi-am propus, mi-am luat alt router TL-MR3220 (e suficient pentru ceea ce am nevoie si adica sa se joace kinder-ul pe tableta, telefon, laptop) si de data asta am reusit sa-l configurez si in sfarsit am WI-fi. Ideea este ca acest router este compatibil cu modemul USB Huawei E1552 de la Orange (spun asta pentru cei care vor avea nevoie de aceasta informatie pe viitor).

    Reply

 123. gino Says:

  Salut!Detin un tenda W311r+,internet de la rds,imi tot cade netul,sa fie oare din cauza unui joc online:World Of Tanks ceea ce nu prea cred,sau poate trebuie setat ceva in router.Cand se intrerupe netul scot routerul de la alimentarea lui cu curent ,reintroduc alimentarea in timp de 5-10 secunde si apoi merge iar o perioada.Uneori cade de cateva ori pe ora ,alteori de cateva ori pe zi si uneori niciodata,nu stou care poate fi cauza.

  Reply

 124. marian Says:

  De ce nu pot intra in admin? am un router edimax si nu imi da voie .. multumesc

  Reply

  • Paul B. Says:

   Majoritatea routerelor Edimax au IP address 192.168.2.1, user: admin și parola 1234, 123, password sau epicrouter. Dacă ai schimbat-o tu sau altcineva, trebuie recuperată cu WirelessKey View.

   Reply

   • marian Says:

    doar ce am cumparat routerul ieri nu pot sa intru in el dapai sa mai schimb si altceva .. :| am incercat toate variantele, dar nu ma lasa sa intru sa il configurez. si pe ghidu lui scrie clar username : Admin si pw 1234, dar nu merge

    Reply

    • Paul B. Says:

     Încearcă parola “epicrouter” (fără ghilimele).
     Ai conectat routerul la calculator prin cablul Ethernet (ăla scurt)?
     Ai introdus în bara de adrese, în browser, adresa IP corectă a routerului (specificată în instrucțiuni 192.168.1.0, sau 192.168.1.1, sau 192.168.0.1)?
     Ce router ai? Parolele implicite ale oricărui router se găsesc pe Internet.

     Reply

 125. Mircea Suteu Says:

  Salut, am si eu o intrebare.
  Am primit de la cineva un router wireless de la click net romtelecom, HG658, eu avand cablu de la RDS as vrea sa stiu daca il pot face sa mearga?
  O zi buna!

  Reply

  • Moxin Says:

   Salut Mircea.
   Am gasit ceva aici,ce sper sa iti fie de folos.
   Urmeaza indicatiile prezente in acel topic si revin-o aici sa ne zici daca a functionat.

   Reply

 126. Diana Maria Says:

  Buna seara ! Stiu ca ai mai publicat multe articole in care explici cum se configureaza un router d link dir 600 (de care am inteles ca folosesti si tu) . Imi bat capu de 2 zile cu el si nu reusesc. Dupa ce termin cu configurarea imi apare No internet acces. Daca pun direct cablul de la RDS in laptop, am net. Daca pun wireless-ul, No internet acces si acolo la status, la received si sent creste incontinuu numarul … Nu inteleg .. :( Te rog ajuta-ma, am nevoie de un tutorial cap-coada , asa rabdator, ca pentru batranei . :D Multumesc anticipat !

  Reply

  • Paul B. Says:

   La conectarea prin wireless trebuie ștearsă conexiunea prin cablu în Network and sharing center. Ești sigură că ai setat conexiunea cu nume de utilizator, parolă, poate ai PPPoE, de la RCS-RDS?

   Reply

 127. Tibi Says:

  Salut Cristi,

  Am o mare rugaminte. Sunt in Italia si am internet ADSL, modem-router ADSL (TP-Link, D-Link, Sitecom). Marea mea problema este ca pierd conexiunea la internet, uneori chiar si de 10 ori/ora. Simptomul e ca si cand routerul s-ar reseta pentru 10-20 secunde ( nu mai am ping nici in router nici in exterior in acele secunde). Dupe acele secunde totul revine la normalpentru o perioada uneori mai lunga alteori mai scurta. Am incercat tot ce se poate incerca (filtre la prizele telefonice, up-date firmware , reset,etc. Ai idee de la ce ar putea fi? Mersi mult de tot.

  Reply

  • Paul B. Says:

   Din ce spui nu reiese ce router ai, ce sistem de operare… Ai încercat să te conectezi direct prin cablu? Încearcă și dacă face la fel, faci o sesizare la ISP-ul tău de acolo…

   Reply

   • Tibi Says:

    Salut Paul ,

    Mersi mult de raspuns.
    Routere incercate : un Sitecom de la ei, un TP-Link TD-W8961ND ,un D-Link DSL-G624T. Sisteme de operare pe desktop am XP , pe laptopuri Windows 7. Nu am cum (nu stiu) sa ma conectez direct pe cablu , in casa imi intra o conexiune ADSL pe cablu telefonic, nu am modem pe laptop. Astazi, exasperat, am resetat iar toate setarile si am luat-o de la capat. Ajunsesem sa am astfel de caderi la fiecare 5 minute. Acum vad ca se “reseteaza” routerul cam o data/ora, fara a avea intervale fixe.

    Reply

    • Paul B. Says:

     Routerul de la ei trebuie să aibă setările lor particulare. În celelalte trebuie să fie bifată opțiunea Connect automatically. Conectarea prin cablu:
     -bănui că firul de net îți intră în modem-ul lor, nu? Atunci, trebuie să fie încă un cablu de la modem la desktop, laptop.
     -dacă toate cele încercate fac la fel, contactează ISP-ul. Nu are cum să aibă aceeași defecțiune toate, cu siguranță.
     -închei prin a-ți da un sfat: XP nu mai are suport decât până pe 8 Aprilie, orientează-te spre alt sistem.

     Reply

 128. Ioan Says:

  Buna,am o problema cu conexiunea la internet prin wi-fi, imi apar retelele disponibile la care ma pot conecta dar nu ma lasa sa ma conectez,la inceput imi aparea mesajul ” windows has unable to conect to… dupa ce am sters conexiunea care era la manager wireless networks, imi dadea apoi sa introduc parola la reteaua unde vreau sa intru,dar dupa imi aparea mesajul “the network key key mismatch”…dupa catava inceercari cu parola imi apare mesajul “the wireless network adapter has been removed ” si nu ma pot conecta ! Acum chestia ciudata e ca asta mi se intampla unde locuiesc,dar daca ma duc cu laptopul la hotelul unde lucrez mi se conecteaza fara nici o problema…adevarul e ca la hotel nu imi cere nici o parola ! ( am laptop Packard bell,windows 7 ultimate,32 bits,folosesc driver atheros pentru wi-fi ) ) va rog sa-mi dati un raspuns cu ce as putea face sa imi mearga din nou internetul acasa prin wi-fi ( specific ca locuiesc in gazda in ins canare si pana acum 2 zile nu am avut nici o problema cu conexiunea la net acasa )
  Va multumesc anticipat ! ps : daca se poate sa-mi trimite-ti un e-mail cu raspunsul ar fi mai bine ( fotbal_elite@yahoo.com )

  Reply

  • Paul B. Says:

   Cunoști limba engleză? Problemele și rezolvările tale ar fi cam astea:
   1- “windows has unable to conect to” – Windows nu se poate conecta la…pentru că:
   2- “the network key key mismatch” – parola nu se potrivește…pentru că fiind o rețea privată, protejată cu o parolă, nu o ști!
   3- “the wireless network adapter has been removed ” – e normal să fie așa…
   4- la hotel dispui de o rețea Wi-Fi neprotejată, se numește hotspot, se poate conecta oricine în raza de acțiune. La fel în cazul Internet-cafe’-urilor, aeroporturi, diverse baruri mai acătării, etc.
   5- dacă ți-a mers până acum, posesorul routerului respectiv, neprotejat până atunci, l-a asigurat cu o parolă. Ar trebui să ști că rețelele fără protecție au o iconiță galbenă cu semnul exclamării.
   Astea fiind spuse, îți recomand achiziționarea unui abonament, router, sau ce vrei tu și conectează-te legal la Internet.

   Reply

   • Ioan Says:

    multumesc de raspuns !!! dar eram perfect legal conectat la ionternet ! aveam parola de la persoana care are abonamentul la internet !!! deci ori a schimbat parola fara sa ma anunte sau e o problema de la router ! eu platesc chiria cu totul inclusiv internet !

    Reply

    • Paul B. Says:

     Am precizat clar, în harta cu conexiuni, cele neprotejate au o iconiță galbenă deasupra semnului de rețea. Deci, dacă nu mai are semnul galben, înseamnă că are parolă. Ia legătura cu persoana, sau faci abonament propriu.

     Reply

 129. Andreea Says:

  Multumesc mult pentru acest articol, de departe este cel mai bun. Am studiat o multime de site-uri, articole, video..din pacate fara rezultatul pe care il asteptam de atata timp. Inca o data, multumesc mult!

  Reply

 130. Andreea Istrate Says:

  Buna ziua,am o nelamurire spuneti-mi va rog daca pot folosi un wireless terminal fixed de la romtelecom si in Italia(acest dispozitiv e activ la frecvente radio).Astept parerea dumneavoastra,pe curand!

  Reply

 131. alina Says:

  am internet RDS,am sunat la ei pentru username siparola si mi au zis k nu am asa ceva.cum fac sa instalez un router wirreles tp-link? fara astea?sau cum setez un usere si o parola?pls help

  Reply

  • Paul B. Says:

   Alina, username și parola se dă odată cu contractul. Deci, dacă ai semnal de la RCS-RDS, în contractul încheiat cu ei ai și așa ceva. Alea nu se dau prin telefon. Dacă nu ai username și parola, degeaba instalezi un router, nu vei avea semnal. Mergi la firmă și explică-te.

   Reply

 132. Claudiu Says:

  Salut, mie imi mergea internetul, dar am dat un restart la calculator si mi-a aratat la Local Area Conection limited or no connectivity si am zis sa mai dau un restart, dar nu a ajutat si am setat un ip manual (192.168.100.2). Dupa ce am setat ip-ul mi-a zis ca sa conectat dar cand deschid mozilla imi zice ca nu am conexiune la net. Am incercat mai multe ip-uri dar nimic. Celalalt calculator nu are probleme de genul asta si este conectat tot printr-un ethernet adapter la acelasi router. :|

  Reply

  • Paul B. Says:

   Ca să îți setezi manual un IP, trebuie să ai DHCP activat în router. Apoi, în router îți rezervi un IP cuprins în gama celor alocate de router, cel rezervat îl introduci în Windows. Dacă ambele calculatoare sunt conectate la router prin cablu Ethernet, se poate să ai un conflict de IP-uri. Verifică la ambele, sau pune-le pe automatic. Repet, trebuie să verifici mai întâi în router: DHCP, gama de IP-uri suportate (foarte important!), rezervare IP (pentru fiecare calcultor în parte), etc. Nu-ți mai aloca singur IP-uri fără să cunoști cele enumerate mai sus! E normal să nu ai conexiune, calculatorul caută adresa care i-o dai, iar dacă este greșită nu ajunge nicăieri, logic, nu?!

   Reply

   • Claudiu Says:

    Nu este prima data cand imi schimb ip-ul, Am mai schimbat ip-ul calculatorului meu pentru a avea cateva porturi deschise acel ip fiind 192.168.100.2 routerul este al ISP-ului si ei mi-au spus ca routerul seteaza ip-urile de la 192.168.100.3 in sus. Ca la ambele calculatoare aveam auto configuration. Dupa un timp am pus sa seteze ip-ul auto pentru ca nu mai aveam nevoie de porturi. Dupa un timp windows-ul a inceput sa mearga greu si am reinstalat windows-ul acum cateva zile. Mergea bine pana cand am dat un restart si mi-a dat Limited or no connectivity. Ceva solutii in privinta asta?

    Reply

    • Paul B. Says:

     Nu aveam de unde să ghicesc că ai router de la ISP, eu m-am referit la un router normal. Puteai să precizezi, nu te costa nimic.Ia legătura cu ISP.

     Reply

 133. adi Says:

  salut cristi! am un router wireles assus si imi cam prind urechile cu el.. crezi ca ma poti ajuta?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Nu e Cristi, sunt eu. Asus sunt printre cele mai bune routere, trebuie văzut la fața locului. Cel mai bine, găsești pe YouTube o grămadă de clipuri cu setările lui.

   Reply

 134. anda Says:

  buna ziua. recunosc ca nu ma pricep deloc.

  am un mobil (de la orange) cu o cartela prepay orange (fara bonament la internet). la PC am internet de la romtelecom, modem huawei hg655b.
  intrebare: ma pot conecta wireless prin modemul huawei, pe mobilul (codat pe orange)? daca da, care sunt pasii? m-am chinut o jumate de zi fara nici un rezultat. am setat din wep in wpa-psk, iar pe mobil imi da eroarea: cannot resolve hostname. multumesc :)

  Reply

 135. dana Says:

  Buna cristi.eu am un d-link .pe pc am instalat router.ul si acolo merge internetul dar pe laptop nu merge wireless ul apare semnul !cu galben in dreapta jos in.colt.uneori scrie ca e conectat dar tot nu merge.alteori scrie limited access.nu merge wireless.ul nici pe telefon.specific ceva:uneori merge pe telefon dar pe laptop nu si invers.nu mai inteleg nimic.o sa il arunc la.gunoi

  Reply

  • Paul B. Says:

   Dacă ai setat corect parola și te conectezi la SSID-ul creat, atunci nu are de ce să nu meargă. Driverul wireless e instalat? Este cel compatibil cu ce Windows rulezi tu? Poate ai un conflict de IP-uri între pc-uri. Trebuie setat în router DHCP, alocarea de IP-uri pentru fiecare device și multe altele. Nu-l arunca la gunoi, ar fi păcat!

   Reply

 136. paul Says:

  Buna Cristi. Am un Sony Vayo. Problema e ca nu se conecteaza la internet. E updatat automat si de la sony si de la microsoft avand licente platite. Sistemul e windows 8.1. Cu fir merge, wireles nu. net e de la romtelecom modemul al lor. Mai am 2 laptopuri care merg fara problema si telefoanele se leaga la fel fara problema. Asta mi-a dat de cap desi a mers acum cateva luni. sa fie de la antivirus? am pe el tot cu licenta norton internet security.

  Reply

  • Paul B. Says:

   Driverul pentru wireless este instalat? Îți vede routerul în harta iconiței din taskbar? Poate este un conflict de IP-uri între toate cele conectate la el. Verifică dacă este activat DHCP în router, alocă-ți IP-uri fixe pentru fiecare device și o să meargă. În afară de asta, ai schimbat parola de securitate în router? Dacă pui problema antivirusului, poți verifica manual rețelele active în firewall și situația lor, trusted sau public…

   Reply

 137. Bogdan Says:

  salut cristian stiu ca aveai id pe facebook si am discutat odata dar nu te mai gasesc , te rog informeaza-ma cu privire la acest aspect, am si eu o prb sau mai multe cu creearea retelei adhoc
  ms anticipat

  Reply

 138. mihai Says:

  salut am si eu nevoie de cateva sugestii am un router de la serioux srx-wr300a2 acesta este modelul si nu mil vede pc-ul ce e de facut?

  Reply

 139. Mihaitu Says:

  Vin si eu cu o problema poate ma poate ajuta cineva. Mi-am luat un router asus rt-n11. Am intrat in setari, am bagat pppoe, userul, parola de la rds. Am bagat apoi mufa de net in el sa ma conectez la net si nu merge. La routerul vechi (un serioux vechi) am procedat la fel insa merge. Acum urmeaza partea ciudata si anume ca la routerul asus desi nu contectez nicio mufa in el exceptie facand cea de alimentare, ma pot conecta la wireless insa doar de pe telefoane, dupa laptop nu merge. Ce setare sa ii fac ca sa imi dea net? De unde imi da net wireless din moment ce nu am mufa de la rds bagat in wan?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Dacă are interfață WRT trebuie să aibă un buton Connect. Ia toate opțiunile la rând.

   Reply

   • Mihaitu Says:

    Am aflat de unde imi dadea net wirless fara mufa in el. Raspunsul era ca telefonul meu face un override. In meniul routerului la status & log am la wan interface buton de connect si disconnect insa indiferent pe care apas nu se intampla nimic. Statusul ramane tot disconect.
    http://s1.postimg.org/70v3zql1b/asus_status.png

    Reply

    • Paul B. Says:

     Păi, nu vezi că nu ți-a alocat nicio adresă IP? Cum ai putea tu să “vezi” Internetul fără să ai o adresă??? Verifică opțiunile DHCP, alocă-ți o adresă IP fixă în intervalul suportat de router, (de regulă între 100-249) depinde de la router la router.

     Reply

     • Mihaitu Says:

      ok dar eu sunt prin rds. Nu ar trebui sa le aloce automat?
      http://postimg.org/image/ovam96e9v/

     • Paul B. Says:

      Chiar dacă ai cumpărat recent routerul, nu înseamnă că-i un model nou. La Domain name nu scrie nimic, nu-i nevoie, denumești conexiunea cum vrei la SSID. În secțiunea Wireless ce setări ai făcut? Setează Default gateway 192.168.1.1, sau ce adresă IP internă are routerul tău, apoi dă-i Connect.

     • Mihaitu Says:

      Am incercat mai multe variante si cu domain name si fara, cu pppope relay on si of. Nu merge nimic. Problema este ca la wan ip settings nu pot sa fac nimic. Nici macar pe automat sau nu nu am optiunea asta asa cum este la wan dns settings. O sa postez mai jos niste poze sa va arat cum am asus setat in comparatie cu alt router trendnet pe care tot eu l-am setat si merge dar din pacate nu are wireless ca este vechi.

      Asus:
      http://postimg.org/gallery/2deyhr50/

      Trend net:
      http://postimg.org/gallery/20sytetq/

      O sa ascult ultimele sfaturi ale dvs. Nu as vrea nici sa umplu sit-ul cu topicul asta al meu. Va multumesc!

 140. Maria Says:

  Buna . am si eu un router Asus RT-N10E si dintr.o data mi.a aparut : 192.168.1.250/error_page.htm?flag=2 si nu stiu cum sa rezolv problema.. ma puteti ajuta ? Multumesc.

  Reply

  • Paul B. Says:

   1-Dăi restart atât la router cât și la pc.onexiunea
   2-Verifică setările DHCP (gama de adrese IP suportate).
   3-În ultimă instanță, dacă nu ai conexiune: resetează routerul și refă conexiunea, setările.

   Reply

 141. Cataljn Says:

  Salut! am un router Asus rt-n15u … bag cablul de internet in portul wan,dar nu il vede…led ul wan nu se aprinde :( daca ma duc la vecini,functioneaza la ei…imediat se aprinde ledul wan… si functioneza perfect! tin sa va zic ca daca bac cablul in pc u,il vede si functioneaza internetul… am schimbat mufa RJ-45 … am mai taiat din cablu…nimic!! ce sa fie???

  Reply

 142. Cataljn Says:

  am pus ultima versiune de firmware..nimic. i am pus versiunea lui din fabrica inapoi…tot nimic! suntem cu totii la acelasi provider de internet,la ei functioneaza ,la mine nu!! nici providerul nu stie ce se intampla….

  Reply

 143. Cataljn Says:

  a verificat de la firma… am incercat…m am plictisit deja

  Reply

 144. Cataljn Says:

  dar si la fata locului…. azi am bagat un tp link,si automat si a luat ip u…

  Reply

  • Paul B. Says:

   Probabil că firmware-ul respectiv nu este compatibil cu sistemul tău de operare, cu toate că nu cred asta. Routerele Asus sunt vestite pentru performanțele lor. Ceva nu ai setat bine, ori în router, ori în adaptorul din Windows. Nu are cum să nu meargă atâta timp cât la vecini merge, clar! Ia-o de la capăt, adică resetează-l la setările inițiale, sau chiar un hard-reset (30-30-30), sper că ști cum e asta… apoi refaci conexiunea. Te-am întrebat dacă îl poți accesa din browser…

   Reply

 145. cataljn Says:

  Salut! da man.pot accesa din browser router ul… are firmware ul original ce scrie si pe cutia lui… pc ul vede cablul de internet dar router ul nu…hmmmm
  Nu trebuie sa intru pe el prin browser… imi dau seama imediat ce ii bag cablul de internet ca nu functioneaza…. pentru ca nu se aprinde led ul de la portul wan………….. dar la veni daca ma duc si il bag cablul,se aprinde ledul wan …deci e vorba de cablul internet… o fi de la provider ceva? ti am zis,pc ul il vede pe cablu.
  Dar un alt router, il vede cablul internet….

  Comentariu editat!

  Reply

 146. Cataljn Says:

  Eu stau mereu si magandesc ca nu i-a facut mufarea cum trebuie la mufa rj45… nu a pus cum trebuie acele fire banuiesc

  Reply

 147. Cataljn Says:

  am taiat am pus corect firele l am mufat.. dar tot nu imi zice nimic in router… acum ma gandesc ca poate e de la stalp…… dar de ce functioneaza internet ul la pc,sau la alte routere???

  Reply

  • Paul B. Says:

   Am zis, poate ai ceva setări greșite în adaptor sau prin Windows, sau routerul, firmware-ul nu este compatibil cu sistemul de operare. La vecini, ai ținut cont de ce sisteme de operare rulează? Ultima soluție ar fi să faci un backup complet al sistemului, reinstalezi un Windows curat și vezi ce se întâmplă. Backup-ul îl poți restaura oricând. Problema ta nu am întâlnit-o până acum…

   Reply

 148. dorin Says:

  sal,am o tableta serioux si doresc sa ma conectez cu ea la wi fi pe un router huawei problema e ca vede roterul dar in loc sa se conecteze imi arata salvata,securizata cu WPA/WPA2 ce pot sa fac . ms

  Reply

 149. Cataljn Says:

  am instalat vreo 5 windows uri…am pus si ubuntu… nu are legatura cu pc ul… mi nu mi se aprinde led ul de la wan cand bag in router cablul de internet man

  Reply

 150. Cataljn Says:

  cum sa fie placa de retea defecta….? la vecini imi functioneaza routerul!! bag cablul de net in wan si mi se aprinde in 2-3 secunde led ul pe router… la mine nu

  Reply

  • Moxin Says:

   Salut Catalin.
   Am urmarit incetul cu incetul toate postarile tale cu privire la aceasta problema si am mici nelamuriri.
   Intai de toate care este providerul de internet acolo in zona ta?
   Daca functioneaza aparatul corect la vecinii tai care sustii ca au acelasi provider nu este nimic mai clar ca problema este strict la tine,fiind o defectiune pe retea ce trebuie remediata de provider si aici nu ma refer la faptul ca suni la Deranjamente,esti pus in legatura cu un operator care iti sugereaza niste pasi pentru a remedia problema ci la trimiterea unei echipe tehnice direct pe teren,sa testeze reteaua sa verifice si sa identifice posibilele cauze.
   Daca ai resetat routerul la setarile implicite din fabrica,daca l-ai testat la alti oameni din zona si routerul s-a sincronizat cu succes pe partea WAN,problema este strict de la tine de pe retea,cu toate ca ti-as sugera sa incerci tot la alti vecini,dupa o configurare a modemului(conexiune de tip ppOe,Username & Parola) daca se poate utiliza serviciul de internet,cu toate ca sunt convins ca va functiona fara probleme.
   De asemenea trebuie verificat si prin casa ce alte echipamente sunt in dependenta directa cu serviciul de internet(Exemplu:priza telefonica,splitter,microfiltru,cablu telefonic etc…),echipamente ce sunt verificate in mod normal de echipele tehnice ce sunt trimise in cazul unor deranjamente ca si in cazul tau.
   Deci cauti sa te inarmezi cu calm si rabdare si iei legatura iar si din nou cu providerul de net,ii explici situatia exact asa cum este si rogi sa se trimita o echipa tehnica care sa verifice cele mentionate de mine anterior,problema nefiind de natura software din cate se pare ci hardware,unde pe retea.Daca ai doar un singur cablu pentru internet si nimic altceva,cablu care de altfel iti vine dintr-o casetuta de pe scara blocului ori din alte parti intra tot in datoria providerului de a se deplasa la clientul ce a raportat un deranjament.Daca esti tratat cu dezinteres si nepasare asta poate spune multe despre cat de bune sunt serviciile providerului tau cautat sa inchei orice servicii la care te-ai abonat,cautand seriozitate la alt provider.
   Sper ca ti-am fost de ajutor si ti-am lamurit anumite aspecte ale problemei pe care poate nu le stiai.

   Reply

 151. Cataljn Says:

  moxin,provider ul la care sunt e o firma particulara ktl network galati… nu inteleg o chestie…de ce sa fac setari in router ca sa imi functioneze pe cand la cei la care am fost i s a aprins imediat led ul de wan dupa ce i am bagat cablul in router-wan

  Reply

  • Moxin Says:

   Credeam ca esti client Romtelecom,acolo trebuia sa faci anumite setari in router.
   Sfatul meu este sa insisti la ei cu o sesizare si o solicitare sa-ti faca o verificare in teren,la fata locului ca prin telefon nu rezolvi nimic.

   Reply

 152. Cataljn Says:

  Salut! Am un router tp-link wr841n ,am incercat sa i pun ultima varianta de firmware pe el prin 192.168.1.1 … am observat ca nu se mai conecteaza la internet! m-am pus sa i flash uiesc dd-wrt pe el…nici acum nu a functionat! am observat ca ledurile 2 si 3 de la stanga la dreapta nu mai sclipesc…deci e brick uit sa inteleg?? am incercat sa copiez firmware ul original cu winscp scp…dar nu ma pot conecta nicicum!! :(( am bagat cablul utp in pc si lan al router ului… am setat in winscp ,scp,192.168.1.1 ,root,alpine. roor,root. admin,admin etc etc nu vrea sa se conecteze…. fac ceva gresit???

  Reply

  • Paul B. Says:

   Cu firmware DD-WRT nu mai corespund ledurile. Flash-uirea se face NUMAI (!) prin cablul Ethernet conectat între router și pc, NICIODATĂ (!) în modul wireless. Routerele TP-link acceptă firmware DD-WRT numai după flash-uirea mai întâi a firmware-ului original (german), este specificat și în baza de date DD-WRT. Dacă nu te mai poți conecta prin browser la router și nu mai apare în harta conexiunilor, DA, l-ai brick-uit! Se poate restaura cu un cablu Arduino (găsești pe okazii.ro). Uite un exemplu pentru firmwareul OpenWRT, se poate actualiza la DD-WRT. Sau așa… Trebuie să cauți firmware-ul german pentru tipul tău de router, apoi încerci să-l readuci la viață. Eu am un firmware german, dar pentru TP-Link TL-WR1043ND.

   Reply

 153. alisa Says:

  Buna ziua. Am internet de la AKTA,laptop asus si router asus rt-n10, android samsung galaxi. Toate bune si frumoase router instalat, merge netu, scos routerul din priza, nu mai merge netu dupa alimentarea la priza. Instalat din nou merge ceva timp, dupa se conecta foarte greu, scos din priza routerul si apoi introdus iar, nu mai merge netu. Acum sunt pe fir si de fiecare data cand deschid laptopul imi spune despre acel conflict de ip, am resetat routerul, dar nu ma pot conecta la net pe adresa 192.168.1.1. legaturile sunt ca in cartea de instructiuni cablu net in wan si cablu in lan 1 si calculator, problema e ca nu se aprinde ledul lan , am incercat cu toate 4lan, ledul se aprinde doar daca pun cablu de net in lan si cel conectat la comp in wan.nu stiam ca trebuie sa modific ip si la telefon, nu stiu ce setari sa fac din calculator, sunt pe dinafara

  Reply

  • Paul B. Says:

   Alocă IP statice pentru fiecare dispozitiv în parte ce se conectează la router pentru a evita conflictul de adrese. Poți face asta în setările DHCP ale routerului. Refaci toate celelalte setări wireless (username, password, etc.), conectând routerul la pc prin cablul Ethernet. De regulă, routerul nu se scoate din priză având un consum infim (3-5W). Dacă aloci adresele IP statice în DHCP, nu trebuie setat nimic în niciun dispozitiv. Atenție, trebuie să afli MAC-ul fiecărui dispozitiv ce îl conectezi la router.

   Reply

 154. Cataljn Says:

  paul,pot intra pe el prin browser 192.168.1.1 … vreau sa copiez fisierul bin in /tmp router cu winscp,dar nu reusesc sa ma conectez la naiba,ce nu fac bine?

  Reply

 155. Cataljn Says:

  nu se poate conecta din cauza ca nu imi functioneaza internet ul prin router,sau nu imi trebuie internet ca sa ma conectez la winscp via scp ?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Deschide o sesiune cu PuTTy în WinSCP. Normal, dacă ești conectat la router prin cablul Ethernet, nu ai nevoie de conexiune Internet, ci locală. Nu înțeleg de ce te complici?!?, nu poți actualiza firmware-ul în interfața routerului că nu e brick-uit dacă îl poți accesa în browser?!?

   Reply

 156. cataljn Says:

  man…l am dat ca brick uit cuiva! mi am luat un tp-link wr1043nd negru … o configuratie buna sa l folosesc la maximum imi oferi paulica….?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Configurația unui router nu poate fi decât normală, în parametrii funcționali. Poți folosi opțiunile oferite în funcție de necesitățile tale: ftp server, printer, media server, restricționare conexiuni, filtrare MAC, etc. Dacă opțiunile oferite nu te satisfac, poți apela la un firmware DD-WRT ce oferă mult mai multe opțiuni. Întâmplător și eu am avut exact același tip de router și l-am flash-uit cu DD-WRT (foarte bun!), nu mă mulțumeau opțiunile ftp server original. Dar, țin să precizez că la orice router TP-Link trebuie flash-uit firmware-ul original (german-pentru schimbarea kernelului) mai întâi, apoi DD-WRT (nu întâmplător am toate imaginile flash!). În caz contrar, nu te vei putea conecta la Internet. Totuși un sfat țin să-ți dau: în router dezactivează firewall-ul, vei avea probleme cu conectarea unor programe ce accesează Internetul. Anunță-mă dacă te hotărăști să flash-uiești DD-WRT.

   Reply

 157. florin Says:

  Salut Cristi
  Am si eu un router D-link 615 l-am configurat dar led-ul de internet care trebuia sa fie verde este portocaliu de ce

  Reply

 158. Madalin Says:

  salut! am si eu un router Asus si nu reusesc sa ii rezolv problema ,,Limited acces,,.M-ai mult de 30de minute nu pot sta pe wireless ca im da Limited acces. Am incercat totul si nu merge. Help me!!!

  Reply

  • Paul B. Says:

   Ce Windows ai?? Cumva 8, 8.1??

   Reply

   • Madalin Says:

    am win 7

    Reply

   • Madalin Says:

    la router sunt conectate 2 laptopuri si un pc. am2 laptopurile imi fac lafel ,,Limited acces,,

    Reply

    • Paul B. Says:

     Depinde de lățimea de bandă care o ai de la provider, dacă e insuficientă și tu conectezi toate alea, normal să fie limitat accesul. Verifică setările routerului, conectare automată, opțiunea “keep alive” (dacă o are!)…sunt multe setări avansate care pot influența conexiunea, asta se vede doar “pe viu”. Dacă nu te pricepi, va trebui să chemi un cunoscător la fața locului.

     Reply

 159. Madalin Says:

  Asta este si problema. Daca aveam vreun cunoscator prin apropiere il chemam, dar multumesc oricum.

  Reply

 160. Alex Yo Says:

  Sall!!De ce nu imi merge sa apap properties la pasul 2

  Reply

 161. teodora Says:

  buna..am si eu o problema.imi merge netul pe laptop doar prin wireless.cauza ar fi lipsa unor drivere,a mai incercat cineva sa mi le gaseasca dar fara reusita.am incercat si cu un program de drivere dar dureaza mult fiecare descarcare,in jur de 2-3 ore .daca ma poti ajuta as fi recunoscatoare

  Reply

  • Paul B. Says:

   Păi, cum vrei ajutor dacă nu spui ce laptop ai, ce placă de bază?!? În definitiv, dacă merge pe wireless, de ce nu îl ți conectat prin wireless, că este laptop, adică dispozitiv portabil? Driverele se pot descărca și prin Windows update, activează update-urile. Dacă durează mult descărcatul, măcar ai descărcat driverul?

   Reply

 162. Cosmin Says:

  Buna,

  Am si eu aceasi problema, am acces la wirless dar fara conectivitate la net. Provideru este RDS, conexiune PPPoE, bag user name si parola dar nu functioneaza internetul nici pe laptop nici pe tel. Banuiesc ca problema e ori la router ori la provider…precizez ca tocmai am cumparat un al doilea router, si e aceasi problema. E cumva vreo setare suplimentara necesara pt router?

  Reply

 163. Cosmin Says:

  Am uitat sa zic ca daca bag direct cablul in laptop, broadband connection merge perfect.

  Reply

  • Paul B. Says:

   Bun, ai făcut conexiunea pppoe cu username și parolă, dar ai și parolă de securitate (wep, wpa/wpa2-psk) setată? Ca să te conectezi la un dispozitiv wireless protejat, trebuie să cunoști parola. Conectează laptopul la router cu cablul ethernet (ăla scurt) și faci toate setările, adică, în router bagi username, parola de la RCS-RDS, îți alegi un SSID (numele sub care apare routerul), apoi setezi parola de securitate a rețelei. În laptop cauți routerul tău în harta conexiunilor, dai Connect, introduci parola de securitate și gata! Astea sunt setările de bază, celelalte sunt avansate, nu umbla decât dacă ști ce faci!

   Reply

   • Paul B. Says:

    Mersi frumos pt raspuns, dar tot nu merge. Direct prin cablu, conectat wirless, tot nu imi merge netul. E identic la ambele routere(firme diferite). Al doilea e nou nout, cu ghid de setare. Am urmat pasii cei mai simplii si tot nu vrea. Probabil ca e vreo setare care imi scapa…(desi ce poate fii mai usor decat sa bagi un user name si parola). Am fost atent la fiecare cifra si litera+ ca daca bag net fara router merge perfect…deci nu am parola gresita. Deja am pierdut vreo 2 zile doar invartindu-ma in jurul cozii si nush ce sa mai fac.

    Reply

 164. Anonim Says:

  Salut!sunt in londra si stau in chirie,platesc net la cel care sia facut abonament in casa,mia mers bine pana la un moment dat,pe urma mia cazut brusc simi merge foarte slab,la testu de viteza numi urca peste 0,25 Mb/s si up-loadul si downloadu si am impresia ca mia limitat banda din router,mentionez ca folosesc pe wireles,cum pot afla daca nu ma prosteste simi ia bani degeaba?
  multumesc!

  Reply

  • Paul B. Says:

   Da, poate să-ți limiteze banda dacă routerul are opțiunea Multiple SSID. De aflat, nu ai cum, decât dacă intri în interfața routerului să verifici câte SSID-uri are și ce bandă ți-a alocat, dar nu cred că ai parola. Cel mai simplu ar fi să vorbești cu gazda…

   Reply

   • Anonim Says:

    el zice ca e de la retea.am aflat ip-ul de la router dar nu se deschide interfata unde cere user si parola,astai ip:192.168.1.254

    Reply

    • Paul B. Says:

     Nu are cum să fie acela IP routerului, de regulă este unul de la începutul gamei de IP-uri. Sunt unele situații când nu se poate rezolva decât la fața locului. În harta cu conexiuni în Windows este văzut routerul? Poate ISP face filtrare de MAC, caz în care trebuie să iei legătura cu ei. Partea nasoală e că nu-ți asigură asistență dacă te conectezi prin routerul personal, dar băieții de pe teren sunt și ei oameni…beau și ei un suc! :))

     Reply

 165. Noemis Says:

  Salut, Mi-a dat un vecin parola de la wi-fi, si timp de 1 saptamana a mers perfect, iar de 0 zi, nu mai merge internetul deloc , chiar daca arata ca e conectat si ”internet acces” Care ar putea fi problema ? multumesc!

  Reply

  • Paul B. Says:

   Ori a umblat la router, la setări, ți-a limitat lățimea de bandă prea mult, ori îi merge non-stop clientul torrent care poate “gâtui” rețeaua.. Ia legătura cu el, e problema voastră, nu a noastră!

   Reply

 166. Milu Alin Says:

  Salut! Am urmat tot ceea ce ai spus mai sus, am urmarit fiecare comentariu, dar tot degeaba. Mai jos ai toate informatiile necesare pentru a putea sa-ti faci o parere.
  Am router D-Link DIR-615
  Am reusit sa fac tot ce trebuie, o perioada am avut semnal si pe laptop, smartphone si smart tv. De ceva timp pe laptop nu mai reusesc sa ma conectez, apare “Unidentified network” sau “This connection is limited”.
  La PC lucrurile sunt asa:
  Default Gateway: 192.168.0.1
  IP Adress: 192.168.0.100 (PC)
  Subnet Mask: 255.255.255.0
  DNS: 192.168.0.1
  La laptop lucrurile sunt asa:
  Default Gateway: 192.168.0.1
  IP Adress: 192.168.0.101 (LAPTOP)
  Subnet Mask:–––-
  DNS 1: –––-
  DNS 2: 8.8.4.4

  Totul este facut asa cum ai spus tu, am incercat in nenumarate feluri dar nimic.Pe smartphone si pe smart tv am net, problema este la laptop. Gasesti vreo explicatie ?

  Reply

  • Paul B. Says:

   În router activează DHCP (dacă nu-i activat), apoi aloci câte o adresă IP rezervată pentru fiecare device în parte. Obligatoriu să fie diderită și în gama alocată de router. De exemplu: gama de IP-uri disponibilă 100-255, sau 100-199, pentru laptop 192.168.0.101, pentru TV 192,168.0.102, etc. Dacă faci asta, în laptop nu mai trebuie setat nimic, doar (opțional) DNS 1- Google public IP 8.8.8.8 și DNS 2 8.8.4.4 sau 4.2.2.1. Restart pc și router.
   Înainte de toate, deschide un cmd (as admin!) scrie și dai Enter:
   -ipconfig /flushdns
   -ipconfig /renew

   Reply

 167. Dragos Says:

  Salut Cristian am si eu o problema cand vreau sa ma conectez pe skype si nu pot ,imi spune ca skype nu poate fi conectat.Care crezi ca ar fi problema ajutama te rog

  Reply

 168. Mihai Says:

  buna,
  Am si eu o problema. mi-am cumparat un router asus rt n10e l-am configurat, dar nu imi merge nimic apare ca si conectat dar cu semnul exclamarii intr-un triunghiulet galben. si nu ma pot conecta de pe nimic. daca ma poate ajuta cineva va multumesc mult

  Reply

  • Paul B. Says:

   Routerele Asus au un configurator deosebit de simplu și intuitiv, nu ai cum să greșești decât dacă ai introdus greșit datele de la IPS, user și parolă. Totuși, verifică în secțiunea Advanced, WAN ce valoare are MTU și MRU (trebuie să fie aceeași). Valoarea implicită este 1492, dar pachetele de date mai au un header de 28 de biți, ceea ce le face mai mari. Dacă ești abonat la RCS-RDS încearcă valoarea 1480. Dacă ești abonat la alt ISP, va trebui să determini singur valoarea, spune-mi și îți voi explica cum.

   Reply

   • Mihai Says:

    Sunt abonat la alt ISP. Datele cred ca au fost bune ca nu e primul router pe care l-am configurat. Am mai avut un Edimax l-am configurat a mers cateva luni dupa care nu a mai mers avand aceeasi problema ca Asus-ul pe care l-am achizitionat acum cateva zile(credeam ca este router-ul Edimax problema).

    Reply

    • Paul B. Says:

     Ai încercat valoarea MTU/MRU la 1480? Se poate calcula în felul următor:
     -creează conexiunea directă, prin cablu și începi cu valoarea maximă MTU=1492 din care scazi headerul de 28 biți, (1492-28=1464)
     -deschide un cmd (run as admin) și tastează:
     ping -f -l 1464 google.com
     Dacă primești un răspuns “Packet needs to be fragmented but DF set.”, micșorezi dimensiunea pachetelor (1490-28=1462), până vei primi răspunsul de forma: “Reply from 173.194.39.67: bytes=14xx time=18ms TTL=56″. Când ai acest răspuns, adaugi headerul 28 biți, asta-i valoarea MTU/MRU.
     Un sfat: verifică baza de date DD-WRT și vezi dacă routerul tău este compatibil DD-WRT, dacă da, schimbă firmware-ul. Mare atenție, poți pierde garanția, dar…merită. Din păcate, routerul tău nu-i compatibil cu versiunea Asus WRT-Merlin…eu am versiunea asta și sunt foarte mulțumit.

     Reply

 169. liviu Says:

  salut,am cumparat un d-link dir 615 ,am facut setarile conform aplicatie,insa pe laptop ma conectez la reteaua wirless insa nu am net,pe doua telefoane merge perfect.provider rds si win vista.ce pot sa fac?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Verifică placa de rețea în ce moduri poate lucra b/g/n, trebuie să fie compatibilă a lucra și în modul “n”. Același lucru verifică și în router, adică modul de lucru să nu fie setat pe unul din acele moduri, ci pe automat sau “mixed”. Permite-mi și un sfat prietenesc: scapă de Vista, a fost un eșec de la lansare, este folosit în proporție de sub 1%. Decât Vista… mai bine Linux!

   Reply

   • liviu Says:

    salut,cum verific in ce mod lucreaza placa de retea si routerul.

    Reply

    • Paul B. Says:

     În Device manager, driverul plăcii de rețea, tabul Advanced. La router ți-am explicat, trebuie sa aibă o opțiune a modului de lucru Wireless mode îi spune la mine (Asus), dar nu am de unde să știu cum se numește la D-Link, caută. Dacă nu ești familiarizat cu setările unui router, mare atenție unde umbli…se poate să ramâi fără conexiune.

     Reply

 170. liviu Says:

  ce am gasit:atheos AR5007EG wirles network adapter in tabul advenced apare 802.11b Preamble si este setat pe long and short.
  la router la wirlles network settings la 802.11mode este setat pe mixed 802.11n respectiv “g” si “b”
  este ok ?

  Reply

  • Paul B. Says:

   Da, e ok. Probabil, placa de rețea nu poate lucra în alte moduri decât “b”, setează și în router, dar se poate să nu te mai poți conecta cu celelalte. Ești sigur că driverul Atheros este cel potrivit pentru placa de rețea? Dar, înainte de toate, sună la RCS-RDS și spune-le problema. Ăia fac filtrare de MAC, dacă nu ai avut până acum router, au adresa MAC cea veche a pc-ului. Conectarea prin router înseamnă altă adresă MAC (cea a routerului) pe care ISP nu o cunoaște. Așa că sună!

   Reply

 171. liviu Says:

  la network adaptors am:AR5007EG wirles network adapter si Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NIDS 6.0).Am incercat sa dezinstalex driverul si placa wirles (Atheos) insa la reinstalare a gasit acelasi driver..
  maine o sa sun si la RDS

  Reply

 172. Laurentiu Says:

  Salut. Eu am o problema mai ciudata. Am un router care imi merge pe cablu dar cand si cand nu imi merge wireless. Se conecteaza la wireless ii pun parola,imi arata connected dar fara net. Isi revin dupa ceva timp,dupa cateva reseturi..Ma poate ajuta cineva sa identific aceasta problema? Preciz ca pe telefon imi merge cand nu merge pe laptop. Pe laptop am win xp…sa fie asta problema? Astept un raspuns. Multumesc mult.

  Reply

  • Paul B. Says:

   În primul rând, dacă ai XP, de ce nu instalezi Windows 7, nu ai 1GB RAM și CPU 1Ghz? Driverele pentru XP, mai ales cele de rețea au destule incompatibilități. Și mai depinde și de router, de caracteristicile sale. Probabil este o problemă internă, ești conectat, dar asta înseamnă că ai acces la router, nu și la Internet. Sfatul meu: întâi caută driverele wireless și Ethernet pentru placa de rețea a laptopului, apoi instalează Windows 7.

   Reply

 173. Laura Says:

  Buna ziua am o problema am internet pe cablu dar imi merge ff greu cred ca e din cauza ca prea mullta lume este conectata pe cablu aici ,ar fi porblema asta? Si cum pot sa maresc viteza la acest inernet? daca se poate asa ceva multumesc!!

  Reply

  • Moxin Says:

   Buna Seara!
   Problema actuala tine strict de ISP-ul dvs.(Internet Service Provider) in traducere libera insemnand ca este o problema ce tine de compania ce va ofera aceste servicii de internet,companii ca Telekom,Orange,Vodafone ori alti furnizori locali.
   In acest caz trebuiesc contactati in vederea modificarii abonamentului prin alegerea unei oferte avantajoase pentru nevoile dvs.
   Ce abonament aveti in prezent si de la care companie existenta pe piata?
   Daca va referiti la viteza de descarcare problema este in stransa legatura cu tipul abonamentului,daca va referiti la viteza de lucru a computerului,modul in care acceseaza browserul,site-urile,efectueaza diverse operatiuni,navigare greoaie atat pe internet cat si in afara lui,problema este la computerul in sine fiind probabil de generatie mai veche,sistemul de operare fiind ingreunat de alte programe,virusi etc…

   Reply

 174. Daniel Says:

  Salut! Am si eu o problema mai complicata cred eu, cu configurarea unui router…Sa iti explic de la inceput! Detin Internet de la Rcs Rds cu routerul instalat de ei! am din acest router cablu pentru pc-ul meu! apoi alt cablu pentru alt router pus la parter! Cum fac sa mearga al 2-lea router? Ce conexiune ii setez? Deci tras firul din priml router in al 2-lea….Precizez ca daca bag firul direct in calculatorul de la parter merge internetul! Cum fac sa routez a doua oara? Multumesc anticipat!

  Reply

  • Moxin Says:

   Salut.
   Nu cred ca sunt prea multi specialisti in retelistica aici asa ca iti sugerez sa postezi aici un topic,avand mai multe sanse de a primi o rezolvare a problemei tale acolo.

   Reply

 175. len Says:

  Buna,nu sunt o cunoscătoare a sistemelor de instalare .Am cumpărat un Tp-link model M5360 am introdus sim cardul dar nu il recunoaște se afișează no sim card am schimbat alt sim card si la fel ,pe tableta se vede in setări modemul am introdus parola de pe actibildul din spatele modemului se afișează conectat dar nu are acces la internet ,am văzut si modul de instalare pe yutube este același pe care l_am folosit ,doar ca pe ecranul modemului la mine in stânga sus in loc de accesul la rețea apare un x si scrie ca nu este sim card.va multumesc

  Reply

  • Moxin Says:

   Buna.
   Ai urmat si indicatiile prezente in acest ghid de configurare rapida pe site-ul lor?
   Despre ce cartela sim discutam aici?
   Te-ai documentat despre compatibilitatea produsului cu ceea ce exista momentan pe piata,ce recomanda operatorii existenti celor ce vor sa achizitioneze asemenea produse?

   Reply

 176. len Says:

  Buna,ce dețin este un fel de ghiveci ,adică modemul este cumpărat din Germania,cartela este de 3data (fostul Orange Austria),este posibil ca modemul sa nu recunoască cartela de Austria? Eu momentan sunt in Austria. Va mulțumesc.

  Reply

  • Moxin Says:

   Ma gandesc ca este un modem mai pretentios,ce are probleme de compatibilitate cu asemenea SIM-uri/operatori.
   Varianta cea mai simpla utilizata in verificarea compatibilitatii este sa faci o vizita la o reprezentanta a actualului Orange din zona rezidenta,sa le explici situatia ta,ce modem ai,ce cartela,ce intentionezi sa faci,problemele intampinate,iar persoanele de acolo in masura sa-ti raspunda iti vor spune daca acest lucru este posibil sau nu,dandu-ti alternative a ceea ce doresti sa faci.
   Exista situatia in care modemul nu accepta cartela sim ori sa existe anumite limitari impuse serviciilor oferite de fostul operator,de aceea fiind recomandat sa te documentezi direct de la sursa,sa cunosti toate datele problemei,apoi sa poti lua cea mai buna decizie,alegand ceea ce este mai avantajos pentru tine.
   Succes si te asteptam cu noi informatii asupra situatiei tale.

   Reply

 177. romeo20 Says:

  Buna seara va rog mult sa ma ajutati si pe mine,am umblat la routerul wirlles si dintr`o data nu mai ma pot conecta la wirrlesul meu dar la altele wirllesuri merge,si nu am nici buton de reset la wirrles va rog mult sa ma ajutati !
  Scuzati nu m-am exprimat bine am umblat la router wirlles pe site unde ma loghez cu numele si parola ex: 192.168….. va rog mult sa ma ajutati !

  Comentariu editat!

  Reply

  • Moxin Says:

   Salut.
   Care este modelul modemului si cine iti furnizeaza serviciul de internet?
   Nu te poti conecta la wireless dupa laptop sau alte dispozitive?Reteaua wireless este vazuta dupa alte dispozitive,telefon mobil etc.?
   Led-ul wireless ce apare pe modem este activat?

   Reply

 178. len Says:

  Mulțumesc pt răspunsuri.

  Reply

 179. Petre Niculescu Says:

  Multumesc ,nu reuseam sa am acces la internet(Y).

  Comentariu editat!

  Reply

 180. Gabi Says:

  salut,am si eu o intrebare,daca ma poti ajuta.
  am un router de la clicknet romtelecom cu dsl si vreau sal conectez la UPC,multi au spus ca nu se poate,dar persoana de la care la-m luat sustine ca se poate printr-un adaptor in care printr-o parte bag cap normal de internet si cealalta cap mic de telefonie,si bag in DSL si ar trebui sa mearga….acum nustiu ce sa zic,oare ar merge?

  Reply

  • Moxin Says:

   Salut.
   Depinde strict de respectivul model detinut,firmware-ul instalat.
   Sugerez sa te documentezi pe forumurile de specialitate pentru a primi un raspuns avizat acestei situatii de la experti in retelistica,persoane ce au testat si modificat aceste dispozitive.

   Reply

 181. Florin Says:

  Salut.
  Am un router de la Romtelecom, Huawei hg655b. Vreau sa-l configurez pentru o conexiune ppoe Akta cu username si pass. Ma poate ajuta cineva?

  Reply

  • Moxin Says:

   Salut Florin.
   Raspunsul dat aici este la fel de valabil si pentru tine.
   Nu toate routerele de la alti operatori se pot configura si utiliza pe alte servicii,altele decat cele pentru care au fost configurate initial.
   In unele cazuri este posibil,in altele nu,fiind si incompatibilitati,lucru normal,ceea ce este si in cazul tau si poate al altor persoane interesate de acest lucru.
   Cel mai corect este sa contactezi compania ce iti furnizeaza aceste servicii,in speta AKTA si sa soliciti echipamente compatibile ori sa te documentezi in privinta echipamentelor utilizate,ce recomanda,orientandu-te si asupra unei eventuale achizitii.

   Reply

 182. alex Says:

  Buna!Mie imi merge prin usb wifi pot sa imi schimb ip?Am facut cum ai facut si tu,dar tot aceeasi ip imi da..Nu stiu de ce…Ce pot sa fac?
  Multumesc

  Reply


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>