Diyusof Antivirus, un program antivirus cu consum redus de resurse

Pe piața produselor antivirus găsim nume cu rezonanță, nume pe care cred că nu mai este necesar să le menționez. Bineînțeles, toate oferă protecție sporită, însă conțin multe caracteristici de care un utilizator obișnuit nu are nevoie expresă. În plus, acestea îngreunează funcționarea sistemului prin consumul ridicat de resurse. În articolul de față, am să vă prezint un program antivirus, ușor, cu un consum deosebit de mic de resurse, ideal pentru calculatoarele cu o configurație hardware mai slabă. Este vorba de Diyusof Antivirus.

1-Diyusof Antivirus-interfata

Programul antivirus este o soluție de protecție a calculatorului împotriva unei largi varietăți de amenințări, cum ar fi viruși, troieni și viermi și alte elemente malware, dispunând de funcții menite să conlucreze proactiv și de a reduce riscul de infectare cu orice formă de viruși.

Tipic programelor de gen și Diyusof Antivirus oferă protecție în timp real, astfel, dacă în momentul descărcării unui fișier, acesta reprezintă o amenințare, imediat va fi transferat în carantină. Tipurile de scanare prezente, în număr de patru, oferă următoarele posibilități:

  • Full system scan -execută o scanare în adâncime a întregului sistem
  • Quick scan -scanează rapid partiția sistemului de operare și memoria operațională
  • Select folder to scan -scanarea unui anumit folder suspect a fi infectat
  • Process scan -execută scanarea unui proces ce rulează în fundal

2-Diyusof Antivirus-tipuri-scanare

Mai mult de atât, în secțiunea Tools, Diyusof Antivirus pune la dispoziția utilizatorului un set de instrumente ce sunt utile în activitatea la calculator. Astfel, există Process Manager, asemănător cu cel al sistemului de operare, Diyusof-Lock, ce permite blocarea unui întreg volum (partiție) pentru restricționarea accesului neautorizat și External Tools, un pachet de instrumente ce pot fi de un real folos în situații speciale.

3-Diyusof Antivirus-instrumente

Opțiunile programului nu vor pune în dificultate nici pe utilizatorul începător, fiind deosebit de simple. Nu cred că este nevoie a fi modificate, doar dacă doriți ca protecția în timp real, respectiv scanarea, să fie executată în funcție de extensia sau dimensiunea unui fișier.

4-Diyusof Antivirus-optiuni

Nu știu dacă v-am convins în legătură cu acest program antivirus, care de altfel este destul de simplu de utilizat, însă, cu certitudine pot afirma că impresionează prin consumul deosebit de resurse (0%-1%-CPU și 2,5-3MB-RAM). Așadar, dacă apreciați calitățile produsului Microsoft Security Essentials, nu aveți cum să refuzați această ofertă. Mai ales că Diyusof Antivirus este compatibil cu toate versiunile Windows.

Download

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.