PDFCreator: imprimanta PDF [virtuala] ce nu trebuie sa lipseasca din calculatorul tau

Acasă nu am imprimantă și nici n-am nevoie de una, deoarece rareori se întâmplă să fiu nevoit să printez ceva. Dacă stau să mă gândesc mai bine, cred ca au trecut aproape doi ani de cănd i s-au uscat cartușele ultimei imprimante -pe care o cumpărasem, ca tot românul de rând, la o promoție – și încă nu i-am simțit lipsa. În schimb, când găsesc informații utile pe un site a cărui adăugare la favorite nu și-ar merita efortul, salvez tot ce am nevoie în documente PDF pe care, mai târziu, le încarc pe Google Docs.

PDFCreator, o imprimantă virtuală care „printează” in PDF


Imprimanta PDF - Imprimanta Virtuala PDFCreator

PDFCreator este un program gratuit care creează o imprimantă virtuală, pe care o poți folosi ori de câte ori vrei să transformi un document sau o pagină Web în PDF. După crearea documentului, programul iți permite să-l salvezi in calculator sau să-l trimiți prin email.

Cum se folosește PDFCreator

PDFCreator funcționează precum o imprimantă obișnuită. Prin asta vreau să spun că ori de câte ori vrei să creezi un document PDF vei folosi funcția de printare implicită apoi, în momentul în care ți se va cere sa alegi imprimanta ce va fi folosită, indici asistentului ca pentru îndeplinirea sarcinii va fi folosită imprimanta virtuala PDFCreator (vezi prima imagine din articol). Faci click pe butonul „Print” apoi, în fereastra nouă ce se va deschide, faci click pe butonul „Salvare„; nu, nu pentru a suna la ambulanța -știu că la asta te-ai gândit :)-, ci pentru a alege locul unde va fi salvat documentul PDF ce urmează să fie creat:

PDFCreator, virtual printer

Nu cred că ar mai fi multe de spus despre PDFCreator așa că te las să-l instalezi și să-l testezi pentru a decide dacă iți folosește la ceva ori ba. A, da, era cât pe ce să uit… Pentru a descărca PDFCreator vizitează SourceForge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.