Program de transformat PDF in Word

Free PDF to Word Doc Converter este un program gratuit de transformat documente PDF în documente Word (.doc), freeware mai precis, bazat pe tehnologia fostului serviciu online de conversie HelloPDF, unul dintre cele mai complete și rapide servicii de acest gen în momentele sale de glorie.

Programul moștenește simplitatea și rapiditatea serviciului din care se trage, dar asta nu este neapărat un lucru bun, și spunem asta deoarece majoritatea dintre noi avem nevoie nu doar de un program care să efectueze conversia propriu-zisa, ci unul care să interpreteze și adapteze conținutul documentelor PDF la cerințele editorului de texte Microsoft Word.

program de transformat PDF în Word - Free PDF to Word Doc Converter

Pentru a efectua conversia unui document PDF în document Word, în partea stângă a programului, la Please browse PDF file for conversion facem click pe butonul „Browse” și căutam în calculator documentul inițial. După localizarea și selectarea documentului PDF, un simplu click pe butonul „Convert to Word Document” va fi suficient pentru ca programul să efectueze conversia acestuia în DOC (format de documente principal a Microsoft Word).

Chiar dacă programul realizează foarte rapid conversia documentelor PDF de până la 10 pagini, în cazul documentelor mai mari cât și a celor ce conțin imagini, timpul realizării conversiei poate fi simțitor mai mare (și caracteristicile hardware ale calculatorului vor avea un cuvânt important de spus în această privință).

Free PDF to Word Doc Converter doar convertește, nu adaptează. Astfel, dacă aveți un PDF scris cu diacriticele ă, â, î, ș și ț rezultatul obținut în urma conversiei va lăsa de dorit din foarte multe puncte de vedere. Iată un exemplu de document Word (.doc), obținut din urma conversiei unui document PDF (Portable Document Format):

document pdf convertit in doc

După cum puteți observa, din document lipsește litera ț, litera ă a fost înlocuită cu un simbol ciudat, iar litera ș a fost pur și simplu înlocuită cu litera s. Pe cei care ne interesează să aducem modificări rapide ale conținutului unui document PDF în limba română, conversia efectuată de program nu ne ajută atât de mult pe cât ar trebui.

În fine, nu vă costă nimic să-l încercați, iar dacă decideți să o faceți îl puteți descărca de aici. Ar mai fi de spus că Free PDF to Word Doc Converter poate fi utilizat în toate versiunile sistemului de operare Windows, inclusiv în Windows 10.

Programul ideal pentru transformat documente PDF în Word

Din păcate, programul ideal de transformat documente PDF în documente Word nu există, dar dacă ar exista, acesta ar fi o versiune gratuită a ABBYY PDF Transformer, cel mai bun soft de acest gen al momentului.

Din fericire, dacă nu convertiți des documente PDF, puteți utiliza gratuit, timp de 30 de zile, versiunea de probă a acestuia, pe care o puteți descărca de aici. E important ca la completarea formularului de download să folosiți o adresă de email reală la care aveți acces, iar asta deoarece link-ul de download vă va fi trimis printr-un mesaj la respectiva adresă.

program de transformat PDF in Word - ABBY PDF Transformer

Referitor la conversiile efectuate de acesta, cuvintele sunt doar de laudă. Iată un exemplu de document PDF transformat în document Word (doc) cu ABBYY PDF Transformer:

document pdf transformat in word cu ABBYY PDF Transformer

Calitatea excepțională a conversiilor se datorează utilizării Adobe® PDF Library și a tehnologiei OCR proprii, cu ajutorul acestora nefiind omise nici semnele de punctuație și, în cazul vorbitorilor de limbă română, nici diacriticele utilizare la transcrierea acesteia.

În plus, pentru editarea conținutului documentelor PDF nu este necesară transformarea acestora în documente Word, operația fiind posibilă direct asupra fișierului original și permite atât modificarea textelor cât și a imaginilor.

editarea continutului documentelor PDF

Pe lângă posibilitatea convertirii acestora în documente proprietare Microsoft Word, ABBYY PDF Transformer permite conversia PDF-urilor în fișiere Excel, PowerPoint, HTML și EPUB.

E drept că pentru buzunarul unui elev sau student programul este destul de costisitor, dar, după cum vă spuneam și mai sus, dacă nu-l utilizați foarte des, perioada de 30 de zile de probă vă oferă mai mult decât necesarul pentru a transforma acel proiect, eseu sau lucrare de licență pe care ați uitat să le păstrați și în format doc.

3 Comentarii

  1. Acest program nu este bun deloc. Ori au documentele mele o problema, ori nu este el bun de nimic. De ce atunci cand ii dau „Convert to Word Document” mi se deschide o fereastra in care imi spune ca nu il poate converti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.