Antivirus gratuit oferit de Microsoft

După instalarea unui sistem de operare Windows, cea mai bună idee este de a instala un antivirus. În afara acelor programe de protecție cu nume răsunătoare, vă propun un antivirus gratuit, oferit de Microsoft, anume Microsoft Security Essentials, cunoscut și sub denumirea de MSE. În Windows 8, acesta vine preinstalat sub denumirea de Windows Defender.

Antivirus gratuit de la Microsoft

După instalare, Microsoft Security Essentials se va oferi să scaneze calculatorul în căutarea de malware, nefiind o idee rea, vă recomand să acceptați. În același timp își va actualiza și baza de definiții. Fereastra principală o puteți închide, iar dacă vreți să o reafișați, găsiți iconița antivirusului în zona de notificare.

Opțiunile implicite ale MSE sunt optime funcționării sale în parametri normali, însă aveți posibilitatea de a modifica programarea scanării, sau chiar de a o dezactiva.

Programare scanare calculator cu Microsoft Security Essentials

Tot în secțiunea Settings puteți să excludeți din procesul de scanare diferite locații din calculator, sau în funcție de extensia fișierului. Ca o recomandare, excludeți de la scanare locațiile unde aveți stocate filme, muzică, imagini ISO, în general fișiere de mari dimensiuni. În acest fel veți proteja procesorul de la o solicitare în plus.

Excludere Scanare cu Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials poate fi instalat în toate versiunile Windows, la descărcare va trebui selectată versiunea de Windows pe care o rulați, pe 32-bit, sau 64-bit.

  Download Microsoft Security Essentials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.