Program gratuit pentru inregistrat CD-uri si DVD-uri

Pentru inscripționarea (înregistrarea) CD-urilor și DVD-urilor cu fișiere de orice tip, de la muzică, la filme, programe, documente, arhive și copii backup, sau pentru a „face un CD de muzică” pentru CD Player-ul acela vechi care nu știe să citească fișiere audio în MP3, avem nevoie și de un program, nu doar de dispozitivul de inscripționare.

Unul dintre cele mai bune programe de acest gen este CDBurnerXP, cel prezentat în continuare și care, spre diferență de majoritatea celor concurente, este gratuit și disponibil și în limba română, ceea ce suntem convinși că reprezintă un atu pentru mulți dintre doritori.

program de inregistrat cd-uri si dvd-uri

Cu CDBurnerXP pot fi inscripționate CD-uri, DVD-uri, HD DVD-uri și discuri Blu-Ray, prin urmare reprezintă soluția completă și definitivă pentru cineva care obișnuiește să efectueze acest tip de operații.

Înregistrarea unui CD audio folosind CDBurnerXP

Pentru a înregistra un CD audio, cunoscut în termeni popular „un CD de track-uri” sau „un CD de muzică„, deschideți programul și dați click pe opțiunea Disc Audio.

program de inregistrat cd-uri audio

Se va deschide interfața de configurare a discurilor, cea pe care o puteți vedea în prima instantanee de ecran din articol. Aceasta găzduiește toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a selecta fișierele pe care doriți să le inscripționați, dar și cele necesare pentru particularizarea discurilor, de la poziția fișierelor la meniurile de redare.

Adăugarea melodiilor ce vor fi înregistrate pe CD

Pentru adăugarea melodiilor ce vor fi înregistrate pe CD-ul audio apăsați butonul Adaugă:

program de inregistrat cd sii dvd - adaugarea fisierelor

Se va deschide o fereastră a Windows Explorer. Navigați din aceasta la folderul ce conține melodiile pe care doriți să le înregistrați pe CD, selectați respectivele melodii, apoi apăsați butonul Open, aflat în colțul stâng-inferior al ferestrei.

program de inregistrat cd si dvd - selectarea fisierelor

După ce toate melodiile pe care doriți să le înregistrat pe DVD au fost adăugate, în limita spațiului disponibil pe disc, dați click pe butonul Inscripționează:

program de inregistrat cd si dvd - incriptionarea fisierelor

Se va deschide o nouă fereastră. În aceasta veți putea alege viteza de scriere (de preferat ar fi să nu alegeți una superioară a 16x), numărul de copii pe care doriți să le inscripționați, etc.

incriptioneaza un disc audio

După configurarea tuturor parametrilor în funcție de care doriți să fie efectuată înregistrarea, introduceți un CD gol în dispozitivul fizic de citire și ardere a discurilor optice de stocare, apoi apăsați butonul Inscripționează Discul și așteptați ca procesul să fie finalizat.

Alte operații ce pot fi efectuate cu CDBurnerXP

CDBurnerXP permite, de asemenea, și generarea de imagini ISO pornind de la un CD sau DVD introdus în cititorul fizic de discuri a computerului. Poate „crea” CD-uri și DVD-uri de instalare a sistemelor de operare Windows, GNU/Linux sau OS X folosind imaginile ISO ale acestora descărcate de pe Internet, copia conținutul CD-urilor și DVD-urilor de pe unul pe celălalt fără a necesita un computer cu două dispozitive de citire și scriere, etc.

Iar dacă tot am adus vorba de DVD-uri, merită menționat faptul că este permisă și inscripționarea filmelor din dosare VIDEO_TS, obținute de pe urma copierii incorecte a fișierelor de pe un CD ori DVD video, iar operația este extrem una de simplă!

incriptionare cd dvd video-ts

O altă funcție interesantă a programului este cea care permite verificarea discurilor după inscripționare, utilă pentru a ne asigura că CD-urile și DVD-urile inscripționate cu ajutorul său vor putea fi utilizate pentru redarea sau transferul fișierelor.

Încheiem prin a vă spune că CDBurnerXP este gratuit și poate fi instalat în toate versiunile sistemului de operare Windows, inclusiv Windows XP și Windows 10. Îl puteți descărca de pe site-ul său oficial, dar vă recomandăm să acordați mare atenție instalării.

Facem această recomandare deoarece kitul oficial de instalare „vine la pachet” cu diferite programe de care nu aveți nevoie la inscripționarea CD-urilor și DVD-urilor. De exemplu, la ultima actualizare a articolului, ni se recomanda să instalăm navigatorul web Opera:

instalare program de inregistrat cd dvd fara alte programe

Opera este un Internet Browser foarte bun, nu contestăm acest lucru, dar nu avem nevoie de el! Pentru a evita instalarea acestuia sau a oricărui alt program, înainte de a apăsa butonul Install bifați caseta I do not accept.

11 Comentarii

  1. am un dvd inregistrat cu povesti audio mp3 si vreau sa inregistrez un cd cu cateva din acele povesti pentru ca cd-playerul meu nu citeste mp3. cum procedez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.