Program gratuit de inscriptionat CD-uri si DVD-uri

Cel mai utilizat dispozitiv pentru stocarea fișierelor rămâne discul optic, cel care, după cum știm, este de diverse tipuri, caracteristici și capacități. Cele mai folosite dispozitive optice de stocare sunt CD-urile, urmare de DVD-uri, HD DVD-uri și Blu-ray.

Principalul avantaj al acestora față de celelalte dispozitive de stocare este siguranța că datele stocate pe ele nu pot fi modificate (excepție fac discurile rescriptibile), iar riscurile ca aceste date să se piardă, dacă discurile sunt înmagazinate și manipulate corespunzător, sunt deosebit de mici, prin urmare discurile optice sunt întrebuințate cel mai des pentru găzduirea fotografiilor, video-urilor și melodiilor de care nu dorim să ne despărțim curând.

Program de inscripționat CD-uri și DVD-uri

Pe lângă dispozitivele de inscripționare (ardere / înregistrare), cunoscute sub denumirea de CD și DVD Writer-uri, calculatorul trebuie să dispună și de un program care să faciliteze transferul datelor de pe hard disk pe discurile optice. Un astfel de program este cel despre care vom vorbi în continuare: InfraRecorder.

Program de inscriptionat cd-uri si dvd-uri - InfraRecorder

InfraRecorder este un program de inscripționare a CD-urilor și DVD-urilor foarte asemănător cu un altul despre care v-am vorbit pe site, CDburnerXP, iar în cele mai recente versiuni ale sale, tot gratuite, a fost dotat cu o mulțime de instrumente utile.

Cu ajutorul său vom putea crea discuri de date (CD-uri ori DVD-uri), discuri audio (CD-uri), discuri video (DVD-uri), arde imagini ISO ale Windows sau ale altui sistem de operare pe CD-uri și DVD-uri, copia CD-uri și DVD-uri sau citi datele de pe acestea.

Cu se inscripționează date pe CD-uri și DVD-uri cu InfraRecorder

Deoarece inscripționarea de date pe dispozitivele optice de stocare este cea mai comună operație, în cele ce urmează vă vom arăta ce aveți de făcut pentru a înregistra un CD ori DVD MP3, cu documente sau fișiere de orice alt tip.

Pentru a crea un disc de date folosind InfraRecorder, după descărcarea programului de pe site-ul oficial și instalarea sa în calculator, deschideți-l și dați click, în prima fereastră a acestuia, pe butonul Data Disk.

La afișarea panoului de lucru, selectați din panoul Explorare folderul fișierelor pe care doriți să le adăugați pe disc, selectați-le pe fiecare dintre acestea în panoul superior din partea dreaptă, apoi apăsați butonul Adaugă selecția în proiect.

Program de inscriptionat cd-uri si dvd-uri - adaugarea fisierelor

Procedați la fel pentru toate fișierele pe care doriți să le inscripționați pe CD ori DVD, iar când ați terminat, apăsați butonul Inscripționare disc.

Program de inscriptionat cd-uri si dvd-uri - inscriptionare disc

Se va deschide o nouă fereastră, cea de particularizate a inscripționării, divizată în mai multe file, în care puteți configura parametri de execuției ai arderii datelor pe CD ori DVD.

După alegerea valorilor dorite, introduceți în DVD Writer un CD sau DVD gol, apoi apăsați butonul OK și așteptați ca procesul de inscripționare a datelor să fie finalizat.

Opțiunile disponibile în InfraRecorder

Celor curioși de opțiunile și instrumentele de care acest program de inscripționare dispune, le punem la dispoziție o animație în care le-am parcurs pe fiecare în parte.

meniuri InfraRecorder

Ar mai fi de spus că InfraRecorder permite inscripționarea imaginilor de disc în oricare dintre formatele ISO, CUE, IMG, BIN sau RAW, adică cele mai răspândite și utilizate la momentul actual, operație pe care o efectuează ca la carte.

După cum vă relatam încă din titlu, InfraRecorder este gratuit și poate fi descărcat ca atare de pe site-ul oficial. Conform dezvoltatorului său, programul poate fi utilizat în Windows 2000, XP, Vista și Windows 7, dar în testele efectuate de noi a funcționat fără nici un fel de probleme și în versiunile mai noi, respectiv Windows 8, 8.1 și Windows 10.

La momentul ultimei actualizări aduse articolului, cea mai recentă versiune, 0.53.0.0, a fost publicată în prima zi a lunii septembrie a anului 2012. Trei ani de zile nu e mult, dar suficient pentru ca unui program să-i poată fi identificate și exploatate vulnerabilitățile.

Dacă nu vă încântă ideea folosirii unui program asupra căruia nu s-a mai intervenit, vă recomandăm să aruncați o privire peste celelalte programe de inscripționat CD-uri și DVD-uri pe care vi le-am prezentat de-a lungul timpului pe site-ul programecalculator.ro.

Utilitare PC

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.