5 aplicatii cu care poti sincroniza datele intre mai multe calculatoare

Folosesc diverse calculatoare in functie de locul unde ma aflu insa documentele si aplicatiile de care am nevoie imi place sa le am mereu la indemana oriunde m-as afla. Astazi iti voi vorbi despre 5 aplicatii cu care poti sincroniza datele intre mai multe calculatoare; patru dintre acestea detin o versiune gratuita.

Dropbox Dropbox

Am inceput cu ea deoarece este aplicatia de care nu ma despart niciodata. In prezet este instalata in toate calculatoarele ce le folosesc si-mi este extrem de utila pentru a mentine sincronizate sit-urile favorite, parolele, documentele din Google Docs, etc. Dropbox este o aplicatie insotita de un serviciu impartit in mai multe tipuri. Primul este gratuit si-ti ofera pana la 2 Gb de spatiu online ce poate fi ampliat pana la 10 Gb prin intermediul referintelor. Este compatibil cu toate sistemele de operare Windows si mentie o conexiune activa intre calculator si folderul cloud.

Windows Live Sync

Este un serviciu gratuit oferit de Microsoft ce poate fi accesat folosind fie Windows Live Syncusername-ul si parola contului de Hotmail, fie datele oricarui alt cont activ pentru vre-unul din serviciile aceleiasi companii. Acesta ofera 5 Gb de spatiu online si in plus, permite realizarea de conexiuni remote spre calculatoarele in care a fost configurat. Acesta este si motivul pentru care il recomand tuturor celor ce necesita mai multe decat documente, aplicatii si alte date de la celelalte calculatoare de care dispun. Folosit impreuna cu alte servicii spatiul oferit de acesta poate creste considerabil. Oricum, in cazul in care doresti sa aflii mai multe detalii despre el iti recomand sa citesti acest articol.

Syncplicity

Syncplicity

Tot 2 Gb de spatiu obtinem si de la Syncplicity prin contul Personal Edition. L-am folosit de cateva ori si pot spune ca acesta difera de Dropbox din punctul de vedere al optiunilor avansate pe care ti pe pune la dispozitie si cu care poti configura diferse tipuri de sincronizare. Si spatiul sau poate fi ampliat tot prin intermediul referintelor primite din partea serviciiolor sau aplicatiilor terte. La fel dispune si de un plan persoanl avansat ce-ti permite sa stochezi online pana la 50 Gb de date daca esti dispus sa platesti 15$/luna pentru a-l folosi in aceste conditii.

SpiderOak

SpiderOak

Nu-mi aduc aminte sa fi obtinut prea bune performante de la Spiderak si spun asta deoarece sunt sigur ca l-am utilizat candva apoi l-am abandonat datorita lentitudinii dovedite de clientul sau in timplul sincronizarii datelor. Totusi, alti 2 Gb de spatiu online ce-i putem folosi dupa bunul plac ii primim si de la el si la fel dispunem de posibilitatea de a transforma contul nostru in  Plus (+) platind fie 10$ lunar, fie 100$ anual pentru inca 100 Gb in plus pe langa cei 2Gb gratis. Nu pot sa va spun cum functioneaza in momentul de fata deoarece pur si simplu n-am avut chef sa-l reinstalez si probez insa daca printre cei ce vor citit acest articol se gaseste cineva care sa ne ofere detalii noi referitor la functionarea sa ar fi nemaipomenit.
Sugar Sync

Sugar Sync

Mai mult o optiune profesionala decat personala datorita faptului ca nu dispune de un plan free. Pentru 5$/luna obtinem un HDD cloud de 30 Gb capacitate in care putem stoca fie 3000 de documente, fie 6000 de melodii sau fotografii. Eu il folosesc de ceva vreme pentru a realiza acolo sus cateva copii de securitate pe care daca le-as pierde, in cazul unei neplaceri mi-as putea lua adio de la cei mai importanti clientii ai mei. Un serviciu de calitate, rapid, usor de folosit si cu un bun departament de ajutor tehnic. Il recomand in special acelor persoane pentru care spatiul oferit de Dropbox, SpiderOak, Syncplicity si Windows Live Sync la un loc nu este suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.